Τα 11 ματς σε 36 μέρες, η ανάγκη για «ανάσες» και τα πλέι οφ

Τα 11 ματς σε 36 μέρες, η ανάγκη για «ανάσες» και τα πλέι οφ

Ο Ολυμπιακός στο «Βικελίδης» έκλεισε το 11ο ματς της τελευταίες 36 μέρες και ο Πέδρο Μαρτίνς παρά την ήττα έκανε το αυτονόητο.

Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ένα πρόγραμμα ασταμάτητων αγώνων κάθε 3-4 μέρες με τον Ολυμπιακός να συμπληρώνει 11 ματς σε 36 μέρες για πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο. Από τις 30 Ιανουαρίου και το ντέρμπι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ έως το ματς στο Βικελίδης ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ερυθρόλευκοι διαχειρίστηκαν ένα βαρύ πρόγραμμα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ουσιαστικά επιστράτευσε όλο το έμψυχο υλικό που έχει στη διάθεσή του πετυχαίνοντας να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ με μια πολύ σημαντική διαφορά της τάξεως των 12 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Μπορεί στο Βικελίδης ο Ολυμπιακός να μην κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει δεχόμενος την πρώτη ήττα της χρονιάς (3η όλη και όλη τα τελευταία τρία χρόνια) όμως το πρόσημο και στη τρέχουσα σεζόν αναφορικά με την κανονική περίοδο είναι κάτι παραπάνω από θετικό.

Ο Ολυμπιακός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωτάθλημα με τον Μαρτίνς να γνωρίζει πως θα χρειαστεί όσο πιο «φρέσκια» και έτοιμη την ομάδα του για τα πλέι οφ που ξεκινούν το Σάββατο (την Τετάρτη η κλήρωση).

Για αυτό και ακριβώς τον λόγο ο Μαρτίνς αποφάσισε παρά το άσχημο αποτέλεσμα με τον Άρη να δώσει «ανάσες» στους παίκτες του αλλά και την δυνατότητα να «καθαρίσουν το μυαλό» τους για λίγο και να ξεφύγουν από την μονοτονία των προπονήσεων. Το διήμερο ρεπό που έδωσε στους ερυθρόλευκους είναι απαραίτητο για την συνέχεια που αναμένεται ιδιαίτερα «καυτή» μια και περιμένουν τον Ολυμπιακό 8 ντέρμπι στα πλέι οφ και (τουλάχιστον) δύο στο Κύπελλο στις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ για τα ημιτελικά.

Για αυτό και μετά από 36 μέρες η Τετάρτη δεν περιλαμβάνει ούτε αγώνα ούτε είναι παραμονή αγώνα, αλλά προπόνηση μετά από διήμερο ρεπό ώστε να ξεκινήσει η δουλειά για τα δύσκολα ματς που περιμένουν τον Ολυμπιακό.

Με τον στόχο να είναι ξεκάθαρος, όπως ήταν και πριν από την πρώτη ήττα της χρονιάς στο πρωτάθλημα. Η κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται.

Τα 11 ματς του Ολυμπιακού στις 36 τελευταίες μέρες

30/1 – ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
2/2 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-1
6/2 – ΙΩΝΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
9/2 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-1 (ΚΥΠΕΛΛΟ)
13/2 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 1-0
17/2 – ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1
20/2 – ΒΟΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
24/2 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΤΑΛΑΝΤΑ 0-3
27/2 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΦΗ 2-0
2/3 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 5-1
6/3 – ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ