«Βόμβα» στην ΑΕΚ: Συμφωνία με τον Κριχόβιακ της Κράσνονταρ (Vids)

«Βόμβα» στην ΑΕΚ: Συμφωνία με τον Κριχόβιακ της Κράσνονταρ (Vids)

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η ΑΕΚ έχει έρθει σε συμφωνία με τον Κριχόβιακ της Κράσνονταρ! Επιβεβαιώνει η ΠΑΕ, τι είπε ο Πολωνός μέσος σε Κονέ-Παπαδημητρίου.

Μεταγραφικό… μπαμ από την ΑΕΚ λίγο πριν την έναρξη των playoffs!

Όπως αναφέρουν πολωνικά δημοσιεύματα, η Ένωση έχει δώσει τα χέρια για το δανεισμό του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ. Ο πολύπειρος μέσος της Κράσνονταρ έρχεται στην Ελλάδα για να ανεβάσει επίπεδο την κιτρινόμαυρη μεσαία γραμμή.

Μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Κριχόβιακ ήρθε σε συμφωνία για να αποχωρήσει από την Κράσνονταρ, αναζητώντας μια νέα ποδοσφαιρική στέγη μέχρι και το τέλος της εφετινής σεζόν. Ο Πολωνός έχει συμβόλαιο με την ρωσική ομάδα έως το 2024, όμως λόγω της ρύθμισης της FIFA έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε όποια ομάδα θέλει έως τις 30 Ιουνίου. Η ΑΕΚ φαίνεται πως περίμενε στη… γωνία, κάνοντας την κίνησή της.

Πρόκειται για μια μεγάλη μεταγραφή, με το βιογραφικό του 32χρονου να… ζαλίζει. Ο Πολωνός χαφ έχει περάσει από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Σεβίλλη, Παρί Σεν Ζερμέν, Γουέστ Μπρόμιτς, Ρεμς και Λοκομοτίβ Μόσχας είναι μερικές από τις ομάδες που είχαν την χαρά και την ευλογία να διαθέτουν στο ρόστερ τους τον Κριχόβιακ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρουν στο εξωτερικό, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να ανάβει το πράσινο φως για την υπόθεση. Πρόκειται για μια αρκετά δύσκολη περίπτωση, με τον Πολωνό μέσο που αγωνίζεται τόσο ως 6άρι, όσο και ως 8άρι, να έχει συμβόλαιο τριών εκατομμυρίων ευρώ στην Κράσνονταρ.

Αν όλα πάνε καλά, σε πρώτη φάση ο Κριχόβιακ θα έρθει στην ΑΕΚ για τη φάση των playoffs. Γίνεται προσπάθεια για συμφωνία προκειμένου με εκμετάλλευση της σχετικής διάταξης της FIFA να έρθει στην Αθήνα και να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα του Οφρυδόπουλου. Στη συνέχεια, αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση και μετά το καλοκαίρι. Ο Δικέφαλος θέλει να «ψήσει» τον Πολωνό χαφ και για την επόμενη σεζόν, έτσι ώστε να τον έχει και στην… Αγιά Σοφιά.

Μάλιστα, ξεχωριστή σημασία έχει το γεγονός πως ο Κριχόβιακ εμφανίστηκε απόλυτα θετικός με την προοπτική της ΑΕΚ. Στις χθεσινές συζητήσεις με τους Κονέ και Παπαδημητρίου τόνισε στους ανθρώπους της Ένωσης: «Φέρτε με και παίζω και αύριο».

Ο Κριχόβιακ μετράει 86 συμμετοχές με την Εθνική Πολωνίας και την εφετινή σεζόν, έχει αγωνιστεί σε 17 ματς με την Κράσνονταρ, μετρώντας 5 γκολ και 2 ασίστ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπορντό, το 2012 πήγε στη Ρεμς και στη συνέχεια ήρθε η ισπανική περιπέτεια με τη Σεβίλλη (90 συμμετοχές, 5 γκολ/ 6 ασίστ). Το 2016 μετακόμισε από τους Ανδαλουσιανούς στην Παρί Σεν Ζερμέν (19 συμ.), με τους Παριζιάνους να βγάζουν από τα ταμεία τους 27.5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του! Ακολούθησε το Νησί και η Γουέστ Μπρόμιτς, με τον πολύπειρο μέσο να βρίσκει μετέπειτα το… λιμάνι του στη Ρωσία.

H AEK κυνηγάει τη… βόμβα για τα playoffs, με μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει μπόλικο ντόρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ