Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: «Κερδισμένη» η ΑΕΚ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: «Κερδισμένη» η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κυριάρχησε, έχασε ευκαιρίες μέσα στη Λεωφόρο, ωστόσο έμεινε στο 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Στο +2 από τον Άρη και στο +4 από τους «πράσινους» οι «κιτρινόμαυροι».

Επεσαν… κορμιά στη Λεωφόρο, με την ΑΕΚ να εμφανίζεται ανώτερη, αλλά να μην καταφέρνει να φύγει με το τρίποντο. «Πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο 1-1, με την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου να σπαταλά αρκετές κλασικές ευκαιρίες.

Ο Δικέφαλος κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επέβαλλε το ρυθμό του και με τον Νόρντιν Άμραμπατ σε εκπληκτικό βράδυ… αγκάλιασε το διπλό. Σε πολλές περιπτώσεις, ο Μαροκινός άσος της ΑΕΚ έκανε άνω-κάτω την άμυνα του «τριφυλλιού», δείχνοντας για ακόμη μια φορά την ποιότητά του.

Μετά και την ισοπαλία στη Λεωφόρο, η Ένωση είναι η κερδισμένη της βραδιάς, καθώς αύξησε στους δύο πόντους τη βαθμολογική της διαφορά από τον τέταρτο Άρη. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε πέμπτος με 43 βαθμούς.

Με το… καλησπέρα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, με τον Άμραμπατ να φέρνει το ματς στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

«Κιτρινόμαυρη» κυριαρχία

Με μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς της Λεωφόρου. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μισελέν έβγαλε εκπληκτική κάθετη στον Τσούμπερ, με τον Ελβετό να πλασάρει άστοχα από πλάγια θέση.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός ξετύλιξε το.. δώρο του Μήτογλου, ανοίγοντας το σκορ με το καλησπέρα. Ο Έλληνας αμυντικός εκανε το ολέθριο λάθος, ο Γκατσίνοβιτς έκανε την κάθετη, με τον Αϊτόρ να πατάει περιοχή και να νικά τον Στάνκοβιτς για το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τον έλεγχο του αγώνα, ασκώντας ασφυκτική πίεση στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η Ένωση είχε κατασκηνώσει στο αμυντικό τρίτο των «πρασίνων», σπαταλώντας κλασικές ευκαιρίες.

Στο 16΄, ο Διούδης μπλόκαρε το σουτ του Τσούμπερ, ενώ στο 22΄, ο Μάνταλος απείλησε από μακριά.

Στο 31΄, η κεφαλιά του Μάνταλου πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, η Ένωση έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Αμραμπατ έκανε γλυκιά σέντρα, ο Αραούχο νίκησε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία, στέλνοντας όμως την μπάλα λίγο άουτ.

Η πίεση της ΑΕΚ έπιασε τόπο ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45΄. Ο Αμραμπάτ έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, με τον Σέρχιο Αραούχο να κερδίζει το πέναλτι από τον Διούδη. Ο Μαροκινός άσος του Δικεφάλου ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας για το 1-1 στις καθυστερήσεις. Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τους Αμραμπατ-Τσούμπερ να συνδυάζονται υπέροχα και τον Μισελέν να καθυστερεί να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει, ωστόσο με την παρέμβαση του Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το ματς. Κώτσιρας, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους πρασίνους να κερδίζουν τη μάχη του κέντρου.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 83΄. Ο Αραούχο έβαλε εξαιρετικά το κορμί του, πάτησε περιοχή και απείλησε από πλάγια θέση. Στο επόμενο λεπτό, οι δυο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Λιβάι βρέθηκε σε τρομερή θέση, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει και ο Παλάσιος έφυγε στην αντεπίθεση, κάνοντας το σουτ, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει.

Στις καθυστερήσεις, ο Τάνκοβιτς απείλησε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ. Ετσι, οι δυο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-2-3-1): Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92’ Βιτάλ), Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος / 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87’ Λε Ταλέκ), Χατζισαφί, Αμραμπατ (78’ Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (88’ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

Οι καλύτερες φάσεις του ματς:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ