Γιατί ο Γκάμαρης δεν έστειλε τον Κουτσιαύτη στο VAR; – Ένα καθαρό χέρι, ένα άκυρο γκολ και μια περίεργη απόφαση

Γιατί ο Γκάμαρης δεν έστειλε τον Κουτσιαύτη στο VAR; – Ένα καθαρό χέρι, ένα άκυρο γκολ και μια περίεργη απόφαση

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ένα άκυρο γκολ, με καθαρό χέρι, αλλά ο VAR Γκάμαρης και ο διαιτητής Κουτσιαύτης το μέτρησαν. Να δοθεί στη δημοσιότητα ο διάλογός τους.

Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν νίκησε επειδή δεν έκανε γκολ κάποια από τις μεγάλες φάσεις που έχασε, όπως η ανεπανάληπτη με τον Αγκιμπού Καμαρά. Θα μπορούσε κάποιος άλλος να πει ότι δεν έπαιξε και το καλύτερό του παιχνίδι, άρα και η ισοπαλία μέσα στο παιχνίδι είναι. Και πράγματι, έτσι είναι τα πράγματα. Αλλά η μεγάλη απορία που προκύπτει από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι η εξής: Ο Κουτσιαύτης, οι βοηθοί του και ο Γκάμαρης από το VAR, γιατί έπρεπε να παίξουν ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα;

Διότι αυτό ακριβώς συνέβη με την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες. Ο Κουτσιαύτης και η διαιτητική κομπανία του, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, για να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα. Και το έκαναν, μετρώντας ένα γκολ το οποίο δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ενα γκολ που και ο Ντομίγκες, που έκανε το χέρι από το οποίο η μπάλα πήγε στα πόδια του Περέα, ήταν βέβαιος ότι θα ακυρωθεί. Αλλά δεν ακυρώθηκε.

Ας μείνουμε λίγο στη φάση του γκολ, πριν πάμε παρακάτω. Στη σέντρα του Σάλιακα, ο Χουάν Ντομίνγκες έχει το χέρι μακριά από τον κορμό του, μπροστά στο στήθος του. Προσπαθεί να πάρει κεφαλιά, αλλά η μπάλα ακουμπάει ΚΑΘΑΡΑ στο δεξί του χέρι. ΚΑΘΑΡΑ. Χωρίς καμία αμφιβολία. Και στη συνέχεια, η μπάλα πηγαίνει στον Περέα, ο οποίος ισοφαρίζει.

Η φάση προφανώς απασχόλησε το VAR. Και ελέγχθηκε από το καμάρι της ΕΠΣ Αθηνών, Ανδρέα Γκάμαρη, που βρέθηκε μπροστά στην οθόνη. Ο εν λόγω διαιτητής, για κάποιον ακατανόητο, λόγο. Αποφάσισε να πάρει πάνω του τη φάση. Αποφάσισε, λοιπόν, ενώ έχει δει το χέρι στο VAR, να μην στείλει τον Κουτσιαύτη να τσεκάρει στην οθόνη την περίπτωση φάουλ. Επέλεξε να πάρει πάνω του την απόφαση και να μετρήσει κανονικά το γκολ. Ενώ, επαναλαμβάνουμε, το χέρι είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία. Είναι χέρι, το γκολ είναι άκυρο. Αρα, ο Γκάμαρης επέλεξε ο ίδιος να τελειώσει τη φάση.

Το περίεργο, έως και ύποπτο της υπόθεσης, όπως γίνεται, αντιληπτό, είναι η απόφαση του Γκάμαρη να μην στείλει τον Κουτσιαύτη στην οθόνη. Διότι ακόμη κι αν είχε εικόνα της φάσης και δεν το έδωσε, θα έπρεπε να το ξαναδεί. Τσάμπα είναι. Διότι με το να μην το δει, κρίθηκε ένα αποτέλεσμα, από ένα περίεργο, σοβαρότατο λάθος. Το έχουμε ξαναπεί, από τη στιγμή που μπήκε το VAR στην κουβέντα, δεν υπάρχουν «ανθρώπινα λάθη». Εχεις άπλετο χρόνο και όλα τα τεχνικά μέσα να δει τι γίνεται και να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Βεβαίως, η πρωτοφανής απόφαση του Γκάμαρη δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Κουτσιαύτης έχει κάνει μια διαιτησία στα όρια της πρόκλησης. Ειδικά η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, είναι εξοργιστική. Ο διαιτητής άφηνε τα πάντα υπέρ των γηπεδούχων. Τραβήγματα σε αντεπίθεση τα έδινε απλά φάουλ, χωρίς κίτρινη ή έστω παρατήρηση. Σκληρά φάουλ (σ.σ. πιο χαρακτηριστικό όλων ένα με τα δύο πόδια στον Ανδρούτσο στο 85′), έγιναν… πλάγιο άουτ ή «παίζετε», ενώ χτυπήματα που επέσυραν τιμωρία, όπως εκείνο στον Βαλμπουενά επίσης στο φινάλε του αγώνα, έγιναν απλά φάουλ.

Μια διαιτησία περίεργη. Από την αρχής έως το τέλος. Μια διαιτησία που τιμώρησε τον Ολυμπιακό. Με διαιτητές που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ή μπορεί να την έκαναν, ανάλογα με το πώς το βλέπει ο καθένας. Εξάλλου, δεν λίγοι εκείνοι που επιθυμούν διακαώς συνέχιση των χυδαίων περιόδων των «εργαλείων» της Εξυγίανσης, με διαιτητές-κομάντα και «καραμανιόλες», που έκαναν το άσπρο μαύρο και καθόριζαν παιχνίδια και τίτλους. Αλλά εν έτει 2022, με VAR, κάθε τέτοια σκέψη (πόσο μάλλον… πράξη), φαίνεται και διώκεται ποινικά…

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Όπως και να έχει, ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τον διάλογο που είχαν ο Γκάμαρης με τον Κουτσιαύτη στη φάση του γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα. Διότι θα πρέπει όλοι να μάθουμε για ποιον λόγο ο Γκάμαρης δεν έστειλε τον Κουτσιαύτη στο VAR. Αλλά και του τι του είπε ο Κουτσιαύτης για τη φάση. Διότι όλα μετράνε σε τέτοιες περιπτώσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ