Αφου δεν μπορούν της ΑΕΚ τα… παλληκάρια

Αφου δεν μπορούν της ΑΕΚ τα… παλληκάρια

Ο ΠΑΟΚ της έχει πάρει τον αέρα, τα κλειδιά και την ταυτότητα.

Τη φράση την είχε πει ο Άγγελος Αναστασιαδη που διακρίθηκε ως παίκτης και αργότερα ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν την είχε πει βέβαια για τους παίκτες της ΑΕΚ αλλά εδώ είναι που ταιριάζει γάντι. «Δεν μπορούν τα παλληκάρια» Έτσι είναι, απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν μπορούν. Έχουν να… μπορέσουν από το 2017. Από τότε κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα να παίξει με την Ένωση και της δίνει και καταλαβαίνει. Μίσος και καταπονημενος ηταν το βράδυ της Κυριακής κι όμως την… πελεκησε. Ο Λουτσέσκου που ξέρει από διαχείριση παικτών και καταστάσεων έδεσε κόμπο τον Οφρυδοπουλο και το αποτέλεσμα ήρθε.

Τι έκανε η ΑΕΚ για να πάρει το παιχνίδι; Εντελώς λίγα πράγματα. Μιάμιση ευκαιρία όλη κι όλη. Ο Λουτσέσκου την έστειλε να παίζει συνεχώς από τα άκρα ώστε να την εξαντλήσει σε κάποιες σεντρες και πέραν αυτών ουδέν. Ο Μανταλος απενεργοποιηθηκε, ο Τσουμπερ εξαφανίστηκε και ο Κριχοβιακ δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά. Έμεινε ο Αμραμπατ που συνεχώς ζητούσε μπάλα και ο Αραουχο που μάταια έψαχνε μια πάσα της προκοπής για να γίνει επικίνδυνος.

Μια ομάδα που παίζει στην έδρα της, με αέρα στα πανιά της από την μεταγραφή και τη συμμετοχή στην εντεκάδα του σπουδαίου Κριχοβιακ δεν είναι απαραίτητο ότι θα νικήσει. Είναι όμως απαραίτητο να δείξει μια καλή αγωνιστική εικόνα. Δεν την έδειξε. Ήταν και πάλι όπως την έχουμε συνηθίσει. Είχε σχετική κατοχή μπάλας αλλά από εκεί και πέρα σχεδόν τίποτα. Όσο για την άμυνα ο Μιτριτσα και ο Τσολακ την έκαναν μια μπουκιά. Ο Ρουμάνος ξέφυγε με την μπάλα αναμεσα από τρεις αντιπάλους του και ο Τσολακ σκόραρε για πρώτη φορά σε ροή αγώνα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Είναι φανερό πως η διαφορά των δύο ομάδων αποτυπώνεται και στον άξονα τους. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να βγάλει παιχνίδι από εκεί ενώ ο ΠΑΟΚ το κάνει και παίρνει παιχνίδια. Ο ψηλός και όχι ιδιαίτερα γρήγορος Τσολακ έφυγε με άνεση από τους Μητογλου και Τζαβέλα για να βρεθεί απέναντι στον Στανκοβιτς. Οι παρατεταμένες αποδοκιμασίες των οπαδών της ΑΕΚ ήταν φυσικό αποτέλεσμα όσων είδαν στο ΟΑΚΑ. Άρης και Παναθηναϊκός την πλησίασαν επικίνδυνα κι αν συνεχίσει έτσι μπορούν να της στερησουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι σαφές πως το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν μπορεί να να λυθεί με έναν παίκτη σήμερα κι έναν προπονητή αύριο. Είναι σαφές ότι η εξέδρα δεν ξεχωρίζει και δεν εμπιστεύεται κανέναν πλην του Αραουχο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ