Πώς ο Ολυμπιακός άρπαξε τον ήρωα του τελικού από την ΑΕΚ (pics+vid)

Πώς ο Ολυμπιακός άρπαξε τον ήρωα του τελικού από την ΑΕΚ (pics+vid)

Η ιστορία του Ιάσονα Γεωργακόπουλου, που έπιασε δύο πέναλτι και έβαλε την υπογραφή του στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, χαρίζοντας το βαρύτιμο τρόπαιο στον Ολυμπιακό.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιάσονα Γεωργακόπουλο, που έπιασε δύο πέναλτι, η Κ15 του Ολυμπιακού επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι του ΠΑΟΚ (2-2 κ.α) και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Το δεύτερο συνεχόμενο και τέταρτο συνολικά στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου, με τον νεαρό τερματοφύλακα των Πειραιωτών να βάζει την υπογραφή του στον τελικό με τον Δικέφαλο του Βορρά και να χαρίζει το βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του Τάσου Πάντου.

«Eίμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος, το αξίζαμε. Ηταν ένα ωραίο ταξίδι, αν και είχαμε και κάποιες ατυχίες με τον κορωνοϊό. Είμαι χαρούμενος που το πήρε αυτή η οικογένεια. Το αφιερώνω στην ομάδα, το σταφ και ειδικά στον προπονητή τερματοφυλάκων, Σωκράτη Κοψαχείλη», ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση του τελικού.

Ο Ιάσονας Γεωργακόπουλος βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε και αποκρούοντας τα πέναλτι των Καρακώστα και Ντούνγκα, οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του τίτλου. Ποιος είναι, όμως, ο 15χρονος τερματοφύλακας, που έγινε πρωταγωνιστής στον μεγάλο τελικό;

Ο νεαρός κατάγεται είναι από την Πάτρα και μέχρι τα 13 του αγωνιζόταν στον Ατλαντα Πατρών. Ένα ατόφιο ταλέντο, που δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει μια σπουδαία καριέρα. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την ομάδα της Αχαΐας έκαναν τους σκάουτερς των μεγάλων ομάδων να στρέψουν πάνω του τα βλέμματά τους.

Η ΑΕΚ το 2020 ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στην απόκτησή του, αλλά σε εκείνο το σημείο μπήκε «σφήνα» ο Ολυμπιακός και κατάφερε να τον «κλέψει» μέσα από τα χέρια της Ενωσης. Ο Ιάσονας Γεωργακόπουλος προτίμησε τους Ερυθρόλευκους από τους Κιτρινόμαυρους και εντάχθηκε στην ακαδημία των Πειραιωτών.

Αρχικά στην Κ14 και στη συνέχεια προωθήθηκε στην Κ15 του Ολυμπιακού, με τον νεαρό άσο να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή του τελικού και με τις δύο αποκρούσεις που έκανε στα πέναλτι να δίνει το πρωτάθλημα στην ομάδα του Τάσου Πάντου.

Δείτε τις δύο αποκρούσεις που έκανε στα πέναλτι:

Και τις φωτογραφίες από τις δύο αποκρούσεις:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ