Κίτσος-Καλογερόπουλος : Τι αποφάσισε ο Ολυμπιακός

Κίτσος-Καλογερόπουλος : Τι αποφάσισε ο Ολυμπιακός

Κίτσος και Καλογερόπουλος είναι το ίδιο project για τον Ολυμπιακό. Και οι Ερυθρόλευκοι ήδη έχουν σχέδιο για τους δύο μικρούς της ακαδημίας

Κίτσος- Καλογερόπουλος στο ίδιο πακέτο για τον Ολυμπιακό και σε μια κουβέντα με θέα στα… επόμενα; Στη season 5 του Πέδρο Μαρτίνς; Ναι. Διότι έχει μπροστά του δέκα+ένα ματς ως το φινάλε της σεζόν. Και βέβαια την προοπτική του νταμπλ που σαφώς και «ηλεκτρίζει». Έχει όμως και την υποχρέωση σιγά-σιγά να προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Ειδικά ενόψει μιας αγωνιστικής περιόδου που όλα θα γίνουν πιο γρήγορα ελέω του Μουντιάλ: ακόμη και η έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος που όπως όλα δείχνουν προορίζεται νωρίτερα από ότι συνήθως!

Με αφορμή λοιπόν πως τα δύο ταμπλό είναι αυτονόητα, αλλά και κατ επέκταση την διακοπή της δράσης ελέω των εθνικών ομάδων; Έχει ενδιαφέρον μια απόφαση που μοιάζει ειλημμένη από το τεχνικό τιμ και που αν μη τι άλλο υπενθυμίζει πως ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού περνά πραγματικά από πολλά επίπεδα. Ανάμεσα τους; Και η εξέλιξη μιας σειράς παιδιών από τα τμήματα υποδομής. Η ανάδειξη της επόμενης «ελληνικής φουρνιάς» που πλέον αποτελεί μέρος της σύγχρονης παράδοσης των Ερυθρόλευκων.

Οι δύο μικροί
Ποιοι προορίζονται από το καλοκαίρι να αποκτήσουν μόνιμη θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, αλλά και σταδιακά να παίρνουν τις ευκαιρίες για το παραπάνω σκαλοπάτι που αφορά στον ενεργό τους ρόλο στην ομάδα; Η περσινή αποκάλυψη των playoffs, Αλέξης Καλογερόπουλος που στα μέσα του Ιούλη γίνεται 18. Και ο Φώτης Κίτσος που το τελευταίο δίμηνο έχει βαλθεί να δώσει τις πρώτες εικόνες από το μέλλον. Εκείνος γίνεται 19 στο φινάλε του Μάρτη (31/3).

Γίνονται… μόνιμοι
Τι σημαίνει αυτή η «διπλή» απόφαση; Πως ο Καλογερόπουλος θα είναι μέλος της εξάδας των στόπερ της νέας σεζόν. Και βέβαια πως ότι αποφάσεις και αν παρθούν για τη θέση του αριστερού μπακ, στο rotation θα μονιμοποιηθεί ο Φώτης Κίτσος: ένα παιδί που μόλις άλλαξε «θέση» στο γήπεδο. Αριστερός εξτρέμ ήταν. Ως ότου ο Πέδρο Μαρτίνς δει σε εκείνον κάτι άλλο. Έναν ποδοσφαιριστή που έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε αριστερό μπακ επιπέδου… Ολυμπιακού.

Μισή σεζόν
Γιατί δεν είδαμε φέτος καθόλου τον Αλέξη Καλογερόπουλο που τον περασμένο Μάη έφτασε στο σημείο να αγωνίζεται ως βασικός στα εκτός έδρας ματς των playoffs με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης; Διότι ο νεαρός ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό που τον καθυστέρησε χαρακτηριστικά μέσα στη σεζόν. Ουσιαστικά έχει πατήσει στις ράγες από τον Γενάρη όταν και πλέον έχει διαδοχικές συμμετοχές με τον Ολυμπιακό Β΄ στη Super League 2. Πριν από αυτό; Μια συμμετοχή κόντρα στον ΠΑΟΚ Β΄ στις αρχές Νοέμβρη και άλλη μια στα τέλη Δεκέμβρη με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Μια ντουζίνα Έλληνες
Και οι δύο λοιπόν προορίζονται για το επόμενο ρόστερ. Εκεί όπου φυσικά δεσπόζουν μια σειρά από Έλληνες πρώτης γραμμής: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο Κώστας Μανωλάς, ο Γιώργος Μασούρας, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και βέβαια ο Κώστας Φορτούνης που μετρά αντίστροφα για την ολική του επαναφορά. Συν φυσικά τον Μάριο Βρουσάι που με τη σειρά του μπήκε στην διαδικασία «αλλαγής» θέσης αλλά και τον Θανάση Ανδρούτσο που αγωνίζεται στην ίδια θέση εδώ και ενάμιση χρόνο. Και βέβαια την… προηγούμενη τάξη του Ρέντη. Τον Κωνσταντίνο Τζολάκη και τον Βασίλη Σουρλή. Θυμίζουμε ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ουσιαστικά έχει ζητήσει και την ανανέωση του συμβολαίου του Αβραάμ Παπαδόπουλου.  Άρα μιλάμε για μια ντουζίνα Έλληνες στο ρόστερ.  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ