Ολυμπιακός: Ο Μπουχαλάκης, το ιστορικό ρεκόρ και η σχέση με τον Αναστόπουλο

Ο διεθνής μέσος έχει δύο συνεχόμενες χρονιές με 50+ συμμετοχές και οδεύει ολοταχώς για την τρίτη σερί, με τον 28χρονο χαφ των Πειραιωτών να βάζει υποψηφιότητα για το ιστορικό top-20 του Ολυμπιακού.

Ο στρατιώτης του Ολυμπιακού. Πάντα έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να τα δώσει όλα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πάντα πρόθυμος να βάλει τα πόδια του στη φωτιά. Αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσει τους Πειραιώτες. Ο λόγος για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Έναν από τους καλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές και ένας από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Ενας ακούραστος εργάτης μέσα στο γήπεδο, που προσπαθεί πάντα για το καλό της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. Ενας από τους παίκτες – κλειδιά του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο να στηρίζει πολλά στον διεθνή μέσο, ο οποίος επίσης είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής ομάδας.

Ενας από τους ποδοσφαιριστές που θα στηριχθεί ο τεχνικός της γαλανόλευκης, Γουστάβο Πογέτ, στην προσπάθεια για την επιστροφή της εθνικής ομάδας στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αυτό αποδείχθηκε στα φιλικά που έδωσε η γαλανόλευκη σε Ρουμανία και Μαυροβούνιο, με τον 28χρονο μέσο του Ολυμπιακού να παίζει και στα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο μάλιστα σκόραρε με κεφαλιά και οδήγησε την Ελλάδα στη νίκη με 1-0.

Το ματς στην Ποντγκόριτσα ήταν το 47ο φετινό για τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος μέχρι τώρα πραγματοποιήσει 36 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα και 11 με την εθνική. Ο διεθνής μέσος ετοιμάζεται να σπάσει για μια ακόμα χρονιά το φράγμα των 50 επίσημων συμμετοχών. Πέρσι είχε 49 με τον Ολυμπιακό και 8 με το εθνόσημο. Τη σεζόν 2019-2020 είχε 52 με τους Ερυθρόλευκους και 4 με την εθνική. Φέτος είναι αισίως στα 47 (36+11) και υπολείπονται 10+1 αναμετρήσεις για τους Πειραιώτες ως τα τέλη του Μάη. Πρόκειται για τα οκτώ ματς των πλέι οφ της Super League και για τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ενδεχομένως και ο τελικός της διοργάνωσης για την κατάκτηση του νταμπλ.

Από το καλοκαίρι του 2018, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς τον ξεχώρισε και ζήτησε την παραμονή του στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, μετά από ενάμιση χρόνο δανεισμό στην Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει πραγματοποιήσει 167 ματς με τον Ολυμπιακό και 27 με την εθνική ομάδα. Εχει δύο συνεχόμενες χρονιές με 50+ συμμετοχές και οδεύει ολοταχώς για την τρίτη σερί. Ο 29χρονος μέσος έχει πραγματοποιήσει συνολικά 206 συμμετοχές με τα χρώματα του Ολυμπιακού και έχει απολογισμό 13 γκολ και 15 ασίστ σε 13.724 λεπτά.

Ο διεθνής άσος χρειάζεται πλέον άλλες 10 για να ξεπεράσει τον Νίκο Ανασταστόπουλο και να μπει στο top-20 του πειραϊκού συλλόγου. Ο «Μουστάκιας» φόρεσε τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο 215 φορές. Ο Μπουχαλάκης, που στο διάστημα 2014-2017 είχε άλλες 39 πριν φύγει για την Αγγλία, είναι πλέον στις 206. Ο τρίτος εν ενεργεία πίσω από τον Κώστα Φορτούνη, που από πέρσι είναι στις 263. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έχει μια λιγότερη από τον Αντώνη Νικοπολίδη, που κλείνει το ιστορικό top-10 με 264. Ο δεύτερος εν ενεργεία με τις περισσότερες συμμετοχές είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που έχει 209.

Αυτή τη στιγμή ο Μπουχαλάκης είναι στο «23» της λίστας των συμμετοχών. Έχει δύο ματς λιγότερα από τον Τζιοβάνι, τρία από τον Αβραάμ και έπειτα είναι ο «Αναστό». Τον Νίκο Τσιαντάκη (218), τον Βασιλη Τοροσίδη (221), τον Τάσο Μητρόπουλο και τον Θοδωρή Παχατουρίδη (223), τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο (224) και τον Ιεροκλή Στολτίδη (226) θα έχει την ευκαιρία να τους περάσει πριν ολοκληρωθεί το 2022 σκαρφαλώνοντας ως και το 14 της κατάταξης. Για την ιστορία; Το «1-2» ήταν, είναι και λογικά θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη απλησίαστο.

Το αδιανόητο 492 του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και το 442 του Κυριάκου Καραταϊδη. Ίσως να τα καταδίωκε με αξιώσεις ο Κώστας Φορτούνης αν επί της ουσίας δεν έχανε δύο από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του από τραυματισμούς. Την προπέρσινη (21 συμ) και τη φετινή όπου ακόμη δεν έχει κάνει αγωνιστικό… σεφτέ. Για όλα τα υπόλοιπα όμως από το «3» και κάτω ο Μπουχαλάκης των 28 ετών σαφώς και βάζει υποψηφιότητα. Ακόμη και για τις 363 συμμετοχές του Γιώργου Ανατολάκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που έχει περισσότερες συμμετοχές από τον Ανδρέα Μπουχαλάκη στην εποχή του Πέδρο Μαρτίνς είναι ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 172 ματς την τελευταία τετραετία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από