Η μεγάλη του Θρύλου σχολή: Και ο Μανώλης Σάλιακας από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού στο… όνειρο

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού παράγει παίκτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι στην συνέχεια διαπρέπουν με τις φανέλες σπουδαιών συλλόγων στο εξωτερικό. Ο Μανώλης Σάλιακας αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα...

Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα τμήματα υποδομής του. 

Η διοίκηση των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια στηρίζει έμπρακτα την Ακαδημία του συλλόγου και τα αποτέλεσμα δικαιώνουν απόλυτα τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους στενούς του συνεργάτες. 

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αναγάγει σε επιστήμη την ανάδειξη νέων ταλέντων, τα οποία μαθαίνουν σωστά τα μυστικά του ποδοσφαίρου και γαλουχούνται με τη νοοτροπία του νικητή.  

Οι ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού με πρόσφατη αυτή της Κ15 κατακτούν της κούπες την μια μετά την άλλη, και δημιουργούν ποδοσφαιριστές οι οποίοι στην συνέχεια διαφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. 

Από τους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Γιάννη Φετφατζίδη, Μπάμπη Λυκογιάννη, Δημήτρη Διαμαντάκο, Δημήτρη Νικολάου, Παναγιώτη Ρέτσο  Κώστα Τσιμίκα, μέχρι τους Μανώλη Σιώπη και Κώστα Μήτρογλου τα ερυθρόλευκα παραδείγματα είναι πολλά και καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα όσα αναφέρουμε. 

Ωστόσο εδώ και λίγες ώρες ένα ακόμη όνομα ήρθε να προστεθεί σε αυτή την μακρά λίστα. Ο λόγος για τον δεξιό μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα Μανώλη Σάλιακα, ο οποίος και αυτός με την σειρά του ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στου Ρέντη και πλέον ετοιμάζεται για το μαγικό του ταξίδι στην… Ευρώπη. 

Ο 25χρονος αμυντικός ο οποίος ανήκει στους Ηπειρώτες από το καλοκαίρι του 2020, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, έχοντας καταγράψει μέχρι στιγμής με την φανέλα του ΠΑΣ 64 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές. 

Φυσικά οι εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα της χώρας μας, δεν πέρασαν απαρατήρητες και από ομάδες εκτός συνόρων, με τον Έλληνα αμυντικό να έρχεται σε προφορική συμφωνία με την Ζανκτ Πάουλι, όντας έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. 

Αν και τα ρεπορτάζ τον είχαν φέρει στο στόχαστρο τόσο του Άρη, όσο και της ΑΕΚ τελικά από ότι φαίνεται ο γερμανικός σύλλογος είναι αυτός που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του. 

Μάλιστα η Ζανκτ Πάουλι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό ο 26χρονος αμυντικός να αγωνίζεται από την νέα χρονιά στα σαλόνια της… Bundesliga. 

Η περίπτωση του Μανώλη Σάλιακα, έρχεται να μας υπενθυμίσει για ακόμη μια φορά πως οι ακαδημίες του Ολυμπιακού βρίσκονται έτη… φωτός μπροστά από τις υπόλοιπες στην Ελλάδα και σίγουρα συναγωνίζονται αυτές των «γιγάντων» της Ευρώπης. 

Φυσικά αυτή η επιτυχία δεν ήρθε τυχαία. Ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών, Βαγγέλης Μαρινάκης επένδυσε 42 εκατομμύρια, προκειμένου να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και οι μικροί ποδοσφαιριστές να έχουν όσα χρειάζονται για να γίνουν σπουδαίοι παίκτες.  

 Ο Ολυμπιακός δεν είναι ένας απλός σύλλογος για τα παιδιά που βρίσκονται στην Ακαδημία του, αλλά η οικογένειά τους. Σήμερα, περισσότερα από 52 παιδιά που προέρχονται από την επαρχία φιλοξενούνται στο Ρέντη, με τον Ολυμπιακό να έχει αναλάβει τη στέγαση, τη σίτιση, την ποδοσφαιρική τους βελτίωση, αλλά και την εκπαίδευσή τους. 

Οι Πειραιώτες και ο τρόπος λειτουργίας των τμημάτων υποδομής του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της χώρας μας. 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από