Τι αλλάζει φέτος στις μεταγραφές – Ποια είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταλάβει

Τι αλλάζει φέτος στις μεταγραφές – Ποια είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταλάβει

Το Μουντιάλ στο Κατάρ μέσα στο καταχείμωνο φέρνει νέα δεδομένα. Οι αλλαγές στις μεταγραφές και στην προετοιμασία και η ελληνική ομάδα που το έχει αντιληφθεί

Η διεξαγωγή του Μουντιάλ στο Κατάρ Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2022 έχει φέρει τα πάνω-κάτω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η φετινή σεζόν αναμένεται να είναι η πιο ιδιαίτερη και περίεργη όλων των εποχών, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί μέσα στο καταχείμωνο, βάζοντας «στοπ» για δυο μήνες στα πρωταθλήματα.

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση φέρνει νέα δεδομένα για χάρη του Κατάρ, καθώς ουσιαστικά όλες οι ομάδες σε όλα τα πρωταθλήματα θα αναγκαστούν να προσαρμόσουν τα πλάνα τους, ώστε να «φορτσάρουν» από πολύ νωρίς μέσα στο καλοκαίρι μέχρι τον Νοέμβριο και εν συνεχεία να κάνουν χειμερινή προετοιμασία για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Επιβάλλεται λοιπόν να καταστρωθεί ένα πλάνο ενίσχυσης και όχι μόνο, από τις ομάδες που ουσιαστικά τις αναγκάζει να κάνουν νωρίς μεταγραφές και να κλείσουν προπονητές. Για αυτό τον λόγο η αγορά θα ανοίξει φέτος για τα καλά από τον Μάιο. Κι αν οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη προλαμβάνουν και έχουν δημιουργήσει ένα σχέδιο από τον Απρίλιο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τις ελληνικές ομάδες.

Με εξαίρεση μια ομάδα βέβαια, η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα και έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα. Ο λόγος για τον Ολυμπιακό φυσικά, ο οποίος έχει… δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει πάνω στο πλάνο Κατάρ και την ιδιαίτερη σεζόν που έρχεται.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται για ακόμη μια φορά πως είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους στην Ελλάδα και έχει μπει στη διαδικασία να αναλύσει αυτά τα δεδομένα και να καταρτίσει ένα πρώτο σχέδιο για τον χειμώνα του 2022.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν- όπως και όλες οι ομάδες βέβαια, ότι λόγω του Μουντιάλ τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν πιο νωρίς, κάτι που σημαίνει ότι οι μεταγραφές θα γίνουν από πολύ νωρίς, ίσως νωρίτερα από ποτέ για να κλείσουν τα ρόστερ και οι ανοιχτές υποθέσεις, ενώ η προετοιμασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί επίσης νωρίτερα από ποτέ, μιας και τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν όλα αρχές Αυγούστου, με εξαίρεση του Βελγίου, που θα ξεκινήσει 22-23 Ιουλίου και το ελληνικό που έχει ημερομηνία έναρξης τις 20 Αυγούστου.

Εκτός όμως από αυτά όμως, το δύσκολο κομμάτι είναι άλλο. Τα τεχνικά τιμ, οι προπονητές, οι γυμναστές θα κληθούν να λύσουν το πρόβλημα του να φορμάρεις στην προετοιμασία του καλοκαιριού για ματς ως τον Νοέμβρη και μετά να πρέπει να ξαναγίνει αυτό για τον Ιανουάριο και μετά.

Ο Ολυμπιακός δείχνει λοιπόν να λειτουργεί με βάση τα νέα δεδομένα, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι στην Ελλάδα μοιάζουν να είναι πιο πίσω. Ωστόσο, καλώς ή κακώς ότι και να συμβαίνει τώρα και τον Μάιο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν από τον Αύγουστο και μετά και κυρίως στο διάστημα του Μουντιάλ και μετά, όπου θα φανεί ποιοί και πόσο έχουν δουλέψει πάνω στο πλάνο Κατάρ.

Ένα πλάνο που έχει φέρει τα πάνω κάτω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και έχει αλλάξει τα πάντα σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα…

Πότε ξεκινούν και πότε σταματούν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Superleague
Πρεμιέρα: 20 Αυγούστου
Τελευταία αγωνιστική πριν το Μουντιάλ: 12-13 Νοεμβρίου
Επιστροφή στη δράση: Αρχές Ιανουαρίου
Φινάλε: Τέλος Μαΐου

Premier League
Πρεμιέρα: 6 Αυγούστου
Τελευταία αγωνιστική πριν το Μουντιάλ: 12-13 Νοεμβρίου (16η αγωνιστική)
Επιστροφή στη δράση: 26 Δεκεμβρίου (Boxing Day)
Φινάλε: 28 Μαΐου (38η αγωνιστική)

La Liga
Πρεμιέρα: 6 Αυγούστου
Τελευταία αγωνιστική πριν το Μουντιάλ: 13 Νοεμβρίου
Επιστροφή στη δράση: –
Φινάλε: 4 Ιουνίου (38η αγωνιστική)

Serie A
Πρεμιέρα: 13 Αυγούστου
Τελευταία αγωνιστική πριν το Μουντιάλ: 13 Νοεμβρίου
Επιστροφή στη δράση: Αρχές Ιανουαρίου
Φινάλε: 22 Μαΐου (38η αγωνιστική)

Bundesliga
Πρεμιέρα: 5 Αυγούστου
Τελευταία αγωνιστική πριν το Μουντιάλ: 11-13 Νοεμβρίου (15η αγωνιστική)
Επιστροφή στη δράση: 20 Ιανουαρίου
Φινάλε: 27 Μαΐου (34η αγωνιστική)

Ligue 1
Πρεμιέρα: 6 Αυγούστου
Τελευταία αγωνιστική πριν το Μουντιάλ: 11-13 Νοεμβρίου
Επιστροφή στη δράση: 28 Δεκεμβρίου
Φινάλε: 4 Ιουνίου (38η αγωνιστική)

Βελγικό πρωτάθλημα
Πρεμιέρα: 22 Ιουλίου
Τελευταία αγωνιστική πριν το Μουντιάλ: 11-13 Νοεμβρίου
Επιστροφή στη δράση: Αρχές Ιανουαρίου
Φινάλε: 4 Ιουνίου

* Είναι πιθανόν να υπάρξουν μικροαλλαγές στο πρόγραμμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ