Ολυμπιακός: Το μονοπάτι με τους «τελικούς»

Ολυμπιακός: Το μονοπάτι με τους «τελικούς»

Οσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο Ολυμπιακός τον Απρίλιο, τόσο μεγαλύτερη άνεση θα έχει τον Μάιο.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση μετά τη διακοπή των εγχώριων διοργανώσεων για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, με τους Ερυθρόλευκους να υποδέχονται την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (20:00), για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών έλαβαν το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα απέναντι στους Κιτρινόμαυρους, για να πάρουν τη νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Του 3ου συνεχόμενου και 47ου συνολικά στην πλούσια ιστορία τους. Ένα ακόμα τρόπαιο βρίσκεται καθοδόν για το μεγάλο λιμάνι, με τον Ολυμπιακό να βαδίζει ολοταχώς για τον τίτλο. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι σημαντικό οι Ερυθρόλευκοι να επιστρέψουν με νίκη στην αγωνιστική δράση, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Ο Απρίλης είναι ένας σημαντικός μήνας για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς όσο πιο αποτελεσματικοί θα είναι οι Πειραιώτες τόσο μεγαλύτερη άνεση θα έχουν τον Μάιο.

Οι πρωταθλητές έχουν να δώσουν τουλάχιστον 10 παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα 8 των πλέι οφ και τα δύο των ημιτελικών του Κυπέλλου. Τα 10 θα γίνου 11 εάν αποκλείσουν τον ΠΑΟΚ και περάσουν στον μεγάλο τελικό της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης. Μέσα στον Απρίλη πιθανότατα θα δώσουν τέσσερα παιχνίδια. Τα… πολλά μένουν στην αναμονή για τον Μάιο. Γιατί αυτή η διαφοροποίηση; Διότι προέκυψε η παρουσία του ΠΑΟΚ στους προημιτελικούς του Europa Conference League, με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει ανοιχτό λογαριασμό τεσσάρων αναμετρήσεων. Δύο στο πρωτάθλημα και άλλες τόσες στο κύπελλο. Και βέβαια γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο ανέχεται ακόμη την ΕΠΟ που με τους χειρισμούς της έχει αφήσει το κύπελλο στον… αέρα.

Το πρώτο παιχνίδι του Απριλίου είναι αυτό με την ΑΕΚ. Απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης, για την 3η στροφή των πλέι οφ. Το επόμενο Σαββατοκύριακο οι Ερυθρόλευκοι έχουν ρεπό, καθώς το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας του Δικεφάλου στα προημιτελικά του Conference League. Ο ΠΑΟΚ υπέβαλλε αίτημα αναβολής το οποίο έγινε δεκτό. Η αμέσως επόμενη αγωνιστική υποχρέωση λοιπόν στέλνει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για το ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό (17/4, 21:30). Το ίδιο βράδυ ο ΠΑΟΚ, που απόψε φιλοξενείται από τους Πράσινους, θα αντιμετωπίζει στο Κλ. Βικελίδης τον Άρη. Ο Ολυμπιακός είναι στο +10 από τον Δικέφαλο του Βορρά. Η λογική λέει λοιπόν ότι με δύο νίκες σε αυτά τα ντέρμπι έχει μια τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει το πρωτάθλημα. Καταλαβαίνει ο καθένας βέβαια ότι στην εξίσωση δεν μπαίνει μόνο πλέον η βαθμολογική συγκομιδή των Ερυθρόλευκων. «Παίζουν» και τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ.

Πριν το Πάσχα οι Πειραιώτες πιθανότατα θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ένα ματς το οποίο η ΕΠΟ προορίζει για την Μεγάλη Τετάρτη (20/4). Αν θα έχει και τέταρτο παιχνίδι; Αυτό εάν και εφόσον θα προκύψει την Τετάρτη του Πάσχα (27/4) χωρίς όμως προς το παρόν να γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League. Εάν η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ και προκριθεί στα ημιτελικά θα έχει ματς στις 28/4 και 5/5. Αν δηλαδή ο Δικέφαλος προκριθεί τότε προφανώς δεν θα μπορεί να γίνει στις 27/4 ούτε ο δεύτερος ημιτελικός, ούτε το εξ αναβολής ματς των πλέι οφ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ίσως να μπορεί να γίνει κάποια έξτρα αγωνιστική των πλέι οφ – με τον ΠΑΟΚ να παίρνει και άλλη αναβολή-: Η 6η για παράδειγμα όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Φάληρο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμη όμως όλο αυτό είναι πολύ μακρινό.

Οι Ερυθρόλευκοι μέσα στον Απρίλιο θέλουν να κάνουν σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και για τη συμμετοχή τους στον τελικό του Κυπέλλου. Το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, αλλά στο μεγάλο λιμάνι είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και να συνεχίσουν με νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν. «Θέλω να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για να ανταποδώσουμε τη στήριξη που μας έχει προσφέρει ο κόσμος μας όλη τη χρονιά. Να παίζετε με πάθος και να τα δίνετε όλα σε κάθε παιχνίδι και να είστε συγκεντρωμένοι εντός και εκτός γηπέδου. Εσάς εμπιστευόμαστε, εσείς είστε οι καλύτεροι, δείξτε το στο γήπεδο, δώστε τα όλα για τον Ολυμπιακό μας», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, βάζοντας σωστά τις λέξεις στη σειρά την Τετάρτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ