Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Παναθηναϊκός με ισπανικό διαβατήριο

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1: Παναθηναϊκός με ισπανικό διαβατήριο

Τρίποντο... χρυσάφι για τον Παναθηναϊκό! Με τους Αϊτόρ και Χουάνκαρ να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα, οι «πράσινοι» επικράτησαν (2-1) του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και φουλάρουν για Ευρώπη.

Μεγάλο τρίποντο… Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπέταξε (2-1) τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, υποχρεώνοντας τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα μετά και τις 5 Δεκεμβρίου (Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2).

Συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, οι «πράσινοι» επέβαλλαν το ρυθμό τους και έφτασαν στο «χρυσό» τρίποντο.

Με τους Ισπανούς Αϊτόρ και Χουάνκαρ να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα, ο Παναθηναϊκός… ξεσκονίζει το διαβατήριό του. Τρομερά τα γκολ και των δυο παικτών, εξαιρετικό ματς από τον Παλάσιος που ταλαιπώρησε σε αρκετές περιπτώσεις τους «ασπρόμαυρους».

Στους 47 βαθμούς το «τριφύλλι» που έφτασε τον Άρη και περιμένει την έκβαση του ντέρμπι στο Φάληρο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. 2ος με 59 πόντους ο ΠΑΟΚ, που στρέφει την προσοχή του στο ματς της Πέμπτης με τη Μαρσέιγ για το Conference.

Με μπροστάρη Παλάσιος και… εκτελεστή Αϊτόρ

Στο πρώτο ημίχρονο της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός έκανε επιθέσεις συνεχώς από τα δεξιά, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σεμπαστιάν Παλάσιος. Ο Αργεντινός ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Στο 2ο λεπτό, είχαμε την πρώτη υποψία ευκαιρίας για τον δικέφαλο του βορρά. Λάθος του Παναθηναϊκού στο κέντρο, ο Ζαμπά μπήκε μέσα στην περιοχή, με τον Κώτσιρα να κόβει τελευταία στιγμή.

Στο 8ο λεπτό και μετά από μια επίθεση από τα δεξιά, ο διαιτητής του αγώνα καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Άκπομ εκανε το γύρισμα, ο Ζαμπά σούταρε, με τον Πελίτο να δείχνει την άσπρη βούλα για χέρι του Βέλεθ. Ωστόσο, μετά και από παρέμβαση του VAR, διαπίστωσε πως το χέρι του Ισπανού ήταν μαζεμένο, παίρνοντας πίσω την απόφαση.

Στο 16΄, ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Παλάσιος, ενώ στο 19΄ το σουτ του Ιωαννίδη κόντραρε στον Βαρέλα.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, μπαίνοντας συχνά-πυκνά στην ασπρόμαυρη περιοχή. Στο 33΄ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν. Ο Ζίβκοβιτς συνέκλινε και σούταρε από εξαιρετική θέση, η μπάλα αλλοιώθηκε στο σώμα του Αλεξανδρόπουλου και κατέληξε στον Μπρινιόλι

Ενα λεπτό αργότερα, ήρθε και το γκολ του Παναθηναϊκού. Φοβερή σέντρα από τα δεξιά του Παλάσιος, ο Αϊτόρ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-0.

Στο 41΄, ο Αϊτόρ έκανε αδύναμο σουτ, ενώ ο Άκπομ στην αντεπίθεση απείλησε από καλή θέση. Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, με το τριφύλλι μπροστά στο σκορ.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ, άντεξαν οι «πράσινοι»

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι στο… γκάζι. Στο 48΄, ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στον Κούρτιτς, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Τσιγγάρας αστόχησε από καλή θέση.

Στο 52΄, οι ασπρόμαυροι έχασαν απίστευτη ευκαιρία. Ο Ακπομ έστρωσε στον Ελ Καντουρί, με τον Μαροκινό να στέλνει την μπάλα άουτ από ευνοϊκή θέση.

Στο 63΄, ήρθε και το 2ο γκολ του Παναθηναϊκού. Με απίθανο γυριστό στην κίνηση, ο Χουάνκαρ έγραψε το 2-0 για το τριφύλλι.

Επτά λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο σκορ. Η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς, που από κοντά νίκησε τον Μπρινιόλι.

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου πίεσαν στη συνέχεια για την ισοφάριση, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει μέχρι και το τέλος το μεγάλο τρίποντο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Ιωαννίδης (77′ Σάρλια), Σένγκεφελντ, Ρούμπεν, Βιιαφάνιες (30′ Αλεξανδρόπουλος), Αΐτορ (88′ Χατζηγιοβάνης), Κώτσιρας, Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (88′ Βιτάλ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (64′ Τέιλορ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (83′ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63′ Σβαμπ), Ελ Καντουρί (64′ Μπίσεσβαρ), Λέο Ζαμπά, Ζίβκοβιτς, Άκπομ (83′ Τσόλακ)

Το 1-0 του Αϊτόρ:

Το 2-0 του Χουάνκαρ:

Το γκολ του ΠΑΟΚ:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ