Στα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης ο Αγκιμπού Καμαρά

Στα μεγαλύτερα ταλέντα της Ευρώπης ο Αγκιμπού Καμαρά

Σπουδαία διάκριση για τον Αγκιμπού Καμαρά, καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη κάτω των 21 ετών, σύμφωνα με το CIES Football Observatory.

Ο Αγκιμπού Καμαρά πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες των Πειραιωτών. Ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Λιλ το περασμένο καλοκαίρι έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς από το ξεκίνημα της σεζόν και να εκτοξεύσει την αξία του μέσα σε λίγους μήνες.

Ήδη την περίπτωση του παρακολουθούν μερικά από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης, με τον Αγκιμπού να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα έχει παίξει εφέτος σε 36 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με απολογισμό έξι γκολ και πέντε ασίστ, ενώ σύμφωνα με το CIES Football Observatory είναι ανάμεσα στους 100 καλύτερους παίκτες κάτω των 21 ετών με τις κορυφαίες επιδόσεις από 32 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Αγκιμπού Καμαρά βρίσκεται στην 56η θέση με 71% λεπτών συμμετοχής τη φετινή σεζόν (έως 1/4/2022) με προφίλ «σουτέρ-δημιουργός». Από εκεί και πέρα στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο σε ηλικίες κάτω των 21.

Πρώτος είναι ο Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), αφήνοντας πίσω του τους Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Πάτρικ Βίμερ (Αρμίνια Μπίλεφελντ), ενώ δεν συμπεριλήφθηκε ο Πέδρι της Μπαρτσελόνα, παρά τα εντυπωσιακά του νούμερα φέτος με τους «μπλαουγκράνα», αλλά υπάρχει εξήγηση. Αυτή είναι ότι στη λίστα βρίσκονται όσοι παίκτες έχουν περισσότερα από 1.000 λεπτά φέτος και ο Ισπανός μέσος έχει λιγότερα, καθώς ήταν τραυματίας στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα μελέτη του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών λαμβάνει υπόψη την απόδοση των παικτών σε σύγκριση με τους συμπαίκτες, το αθλητικό επίπεδο της ομάδας, καθώς και αυτό των αντιπάλων.

Η θέση του Αγκιμπού Καμαρά στη λίστα με τους κορυφαίους παίκτες κάτω των 21:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ