Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα 3-0

Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα 3-0

Ο Εμάνουελ Κονέ άνοιξε το δρόμο (11') και ο Χρήστος Αλμπάνης με δύο υπέροχα γκολ έδωσε το έναυσμα για μια σπουδαία νίκη σωτηρίας για τον Απόλλωνα κόντρα στη Λάρισα (3-0)! Εκτός ζώνης υποβιβασμού η «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Ο Απόλλων Σμύρνης πήρε μια τεράστιας σημασίας νίκη κόντρα στη Λάρισα (3-0), με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Αλμπάνη, που σκόραρε δύο υπέροχα τέρματα (66′, 72′). Ο Κονέ το άλλο γκολ (10′) της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», η οποία βγήκε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού μετά την ισοπαλία της Κέρκυρας με τη Λαμία (0-0). Η Λάρισα φωνάζει δίκαια για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 14′.

Το γκολ του Κονέ και το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Λάρισα

Στην ηλιόλουστη Ριζούπολη, οι δύο προπονητές επέλεξαν να ξεκινήσουν με τριάδα στην άμυνα, με τον Σωτήρη Αντωνίου μάλιστα να παίζει χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ (Κριζμάν).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή στην αρχή της αναμέτρησης, αλλά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που ευτύχησε να προηγηθεί με την πρώτη του τελική στο 11′. Ο Αλμπάνης έκανε την κούρσα από δεξιά, γύρισε στον Ελμπάζ που πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον Μπόζοβιτς. Η άμυνα των Θεσσαλών, όμως, αδράνησε και έδωσε την ευκαιρία στον Κονέ να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα η Λάρισα διαμαρτυρήθηκε δικαίως για πέναλτι, καθώς ο Ζησόπουλος ανέτρεψε τον Ντέλετιτς μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Καραντώνη να μην καταλογίζει την παράβαση.

Ανέβηκε η Λάρισα, «κέρβερος» ο Χουάντερσον

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης μετά το γκολ και προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Χουάντερσον. Στο 22′ ο Ζίζιτς έκανε το γυριστό, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα του Απόλλωνα να μπλοκάρει, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο πρώην πορτιέρε του Ηρακλή νίκησε σε τετ α τετ τον Κριζμάν.

Η Λάρισα συνέχισε να πιέζει και στο 42′ άγγιξε την ισοφάριση σε μια απίθανη φάση. Ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, ο Χουάντερσον απέκρουσε στο τετ α τετ, με τον Κριζμάν να παίρνει το «ριμπάουντ» και να βλέπει τον Ναδάλες να σώζει πάνω στη γραμμή. Η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Μασούρα, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον, με το 1-0 να μένει ως έχει.

Ο Αλμπάνης «καθάρισε» το παιχνίδι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο, με την Λάρισα να χάνει μια σημαντική ευκαιρία. Ο νεοεισελθών Ναζλίδης έβγαλε την κάθετη στον Ντέλετιτς, ο οποίος νικήθηκε από τον Χουάντερσον.

Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει από εκείνο το σημείο και μετά, με τον Απόλλωνα να κάνει διαχείριση του προβαδίσματος του και να φτάνει κοντά στο 2-0 στο 55′, με τον Παπάζογλου να κάνει κακό τελείωμα από μακρινή απόσταση σε άδειο τέρμα. Τελικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρήκε το δεύτερο γκολ με τον κορυφαίο παίκτη της, τον Χρήστο Αλμπάνη.

Ο Έλληνας εξτρέμ «άδειασε» τον Μόρα στο 66′ και πλάσαρε υποδειγματικά τον Μπόζοβιτς δίνοντας τεράστιο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Μάλιστα έξι λεπτά αργότερα πέτυχε ένα ακόμη πιο όμορφο γκολ, με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Το κλειδί:  Το δεύτερο γκολ του Απόλλωνα στο 66′. Ήρθε στο κατάλληλο σημείο για να «κόψει τα πόδια» των παικτών της Λάρισας, τη στιγμή που είχαν πάρει μέτρα στο γήπεδο και πίεζαν για την ισοφάριση.

Το 10άρι: Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βρήκε δύο φορές δίχτυα στο ματς. Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν μια διαρκής πηγή κινδύνων για την άμυνα της Λάρισας, δείχνοντας πως έχει αφήσει εντελώς πίσω του τη μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος που πέρασε.

Στον πάγκο: Ο Σάντι Κριζμάν. Ο Κροάτης επιθετικός δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός σε κανένα σημείο του αγώνα για την εστία του Χουάντερσον. Έδειξε αρκετά «έξω από τα νερά του», καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του ματς αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Γιατί κόουτς: Ο Σωτήρης Αντωνίου επέλεξε να ξεκινήσει με τριάδα στην άμυνα και ψευτό- εννιάρι τον Κριζμάν, για να χτυπήσει στην κόντρα. Δεν του βγήκε, όμως, λόγω του γρήγορου γκολ του Κονέ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ 3-0

Γήπεδο: Ριζούπολη

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς), Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου)

Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Γκολ: Κονέ (11’), Αλμπάνης (66’, 72’)

Κίτρινες:  Κύργιας (29’), Ναδάλες (37’), Ζησόπουλος (45’) – Φατιόν (16’), Γιοβάνοβιτς (45’), Ντέλετιτς (70’), Μόρας (75’)

Κόκκινες:  –

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας (64’ Χουάρες), Ζησόπουλος, Ναδάλες, Κοντοές, Τσουκαλάς, Παπάζογλου, Αλμπάνης (88’ Ανιέτε), Κονέ, Ελμπάζ (74’ Καστιγιέχος).

Λάρισα (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Μόρας, Γιοβάνοβιτς (64’ Λεοζίνιο), Μλαντένοβιτς, Λαγός (46’ Ναζλίδης), Φατιόν, Ντέλετιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν (78’ Γκόλιας).

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ