Ο «αφανής ήρωας» της επιτυχίας του Ιωνικού (vids, pics)

Ο «αφανής ήρωας» της επιτυχίας του Ιωνικού (vids, pics)

Ο Ιωνικός πραγματοποιεί μια εξαιρετική πρώτη σεζόν στη Superleague και to10.gr παρουσιάζει τον «παράγοντα Χ» της επιτυχίας των Νικαιωτών.

Ο Ιωνικός επέστρεψε στη Superleague για να μείνει, με την ομάδα της Νίκαιας να πραγματοποιεί μια σπουδαία σεζόν και να είναι «αγκαλιά» με την παραμονή της. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ήταν μια από τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ συνεχώς εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια.

Και μπορεί όλα τα φώτα να πέφτουν πάνω στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, όμως ο «παράγοντας Χ» στον φετινό Ιωνικό είναι άλλος. Είναι οι λίγοι τραυματισμοί και οι γρήγορες επιστροφές… Σε αυτό κομβικό ρόλο έχει παίξει αναμφίβολα η καλοκαιρινή προετοιμασία, αλλά και η αποκατάσταση, με τον Ιωνικό να έχει πληγεί ελάχιστα από τραυματισμούς και σχεδόν όλη τη σεζόν άπαντες να είναι διαθέσιμοι.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό το επίτευγμα έχει ο φυσικοθεραπευτής της ομάδας, Θεοφάνης Μουντζούρης, ο οποίος κάνει… θαύματα. Ο ένας εκ των δυο «βασικών» φυσικοθεραπευτών του Ιωνικού (ο έτερος είναι ο Θωμάς Παπαδάς που είναι εκείνος που ταξιδεύει παντού με τον Ιωνικό) έχει ένα σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης και συνεργάζεται με την ομάδα, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο, Γιάννη Τσιριγώτη.

Ο Ιωνικός συνεργάζεται εδώ και περίπου 4 χρόνια με τον Μουντζούρη, ενώ εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει αναλάβει πολλά χρόνια και το τμήμα βόλεϊ της ομάδας της Νίκαιας.

Η επιστροφή του Άοσμαν και ο Τσιγκρίνσκι

Ο Μουντζούρης έχει εξελιχθεί σε άνθρωπο-κλειδί στον Ιωνικό φέτος, είναι ο «αφανής» ήρωας της άνετης σωτηρίας. Ποδοσφαιριστές όπως ο Άοσμαν που είχε σοβαρό πρόβλημα στον αστράγαλο τον περασμένο Νοέμβριο, ή ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που ταλαιπωρήθηκε από μυϊκά προβλήματα, έβγαλαν όλη τη σεζόν ουσιαστικά επιστρέφοντας στη δράση μέσα σε λιγότερο από 1-2 βδομάδες.

Ο Σύριος που είχε τραυματιστεί με την εθνική του ομάδα λεγόταν ότι μπορεί να μείνει εκτός δράσης για πολλούς μήνες, όμως όχι μόνο επέστρεψε μέσα σε μια βδομάδα, αλλά είναι και ο καλύτερος παίκτης του Ιωνικού φέτος έχοντας 31 συμμετοχές, 6 γκολ και 11 ασίστ.

Από την άλλη ο Ουκρανός τις προηγούμενες σεζόν στην ΑΕΚ δυσκολευόταν πολύ με τις θλάσεις που τον ταλαιπωρούσαν, όμως φέτος είναι αυτός που ηγείται στην άμυνα του Ιωνικού. Στα 35 του χρόνια. Ο φυσικοθεραπευτής του Ιωνικού ωστόσο, έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του εδώ και αρκετό καιρό.

Εκτός των Άοσμαν, Τσιγκρίνσκι, ξεπέρασαν μυϊκά προβλήματα σημαντικά καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν και οι Χοσέ Κάνιας, Γιώργος Μύγας, Λένις και Τουράμ, αλλά και ο Βαγγέλης Πλατέλλας.

Η εμπιστοσύνη της Νικόλ Κυριακοπούλου

Με τη στήριξη του κατάφεραν τόσο η Νικόλ Κυριακοπούλου αλλά και η Ανδριάνα Φέρρα να επιστρέψουν στη δράση και να αγωνιστούν σε Παγκόσμια Κύπελλα και διεθνείς διοργανώσεις μετά από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Εκτός από τον Ιωνικό, ο Μουντζούρης έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με δεκάδες σωματεία, ενώ πρόκειται για έναν εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτή σε φυσικοθεραπευτικές μεθόδους, ενώ διαθέτει ένα σύγχρονο κέντρο αποκατάστασης που ονομάζεται «PhysioF».

Συγκεκριμένα, είναι εκπαιδευτής σε μηχάνημα «Kineo», διαμαγνητική αντλία και κύματος διαμαγνητικης κρούσης. Ο μοναδικός Έλληνας φυσικοθεραπευτής, με τον Ιωνικό φυσικά από την πλευρά του να σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται και τη νέα σεζόν. Ειδικά από τη στιγμή που η φετινή χρονιά εξελίχθηκε με τόσο μεγάλη επιτυχία.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας

Ο Χοσέ Κάνιας

Ο εκ των αρχηγών του Ιωνικού, Γιώργος Μύγας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ