Το μεγάλο όνειρο του Βαλμπουενά

Το μεγάλο όνειρο του Βαλμπουενά

Ο Ματιέ Βαλμπουενά μιλά για την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, για το όνειρο που είχε από μικρός, αλλά και για τις δυσκολίες που συνάντησε στη σπουδαία διαδρομή του.

«Είχα μόνο ένα όνειρο στη ζωή μου, να γίνω ποδοσφαιριστής». Ο Ματιέ Βαλμπουενά μίλησε στο «BeIN Sports» για την καριέρα του ως επαγγελματίας παίκτης, αλλά και για τις δυσκολίες που συνάντησε στο ξεκίνημά της.

«Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτό το όνειρο. Με είχαν διώξει από τη Μπορντό σε ηλικία 18 ετών. Όταν σε διώχνουν, είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψεις. Ειδικά όταν είσαι 18 χρονών, δεν έχεις ηθικό από ατσάλι. Όμως είχα τους γονείς μου που ήταν πάντα εκεί. Ο πατέρας μου με βοήθησε μεταφέροντάς μου αξίες για σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα. Ο Ζοσέ Ανιγκό με εντόπισε στη Λιμπούρν και είχα την ευκαιρία να πάω γρήγορα στη Μαρσέιγ. Υπήρχαν και άλλοι σύλλογοι, όπως η Ρεν και η Ντιζόν. Αλλά μου αρέσουν οι δυσκολίες, μου αρέσει η πρόκληση και ήξερα πολύ καλά ότι αυτό θα γινόταν με τη Μαρσέιγ. Όμως ξεκίνησα στο Μπορντό, έκανα προπόνηση, όλα εκεί. Είναι αλήθεια ότι το να μην πετύχεις στον σύλλογο που ξεκινάς ουσιαστικά την προπόνηση, αναπόφευκτα, απογοητεύεσαι. Στα 18 σου, θέλεις να πας να δεις φίλους και φίλες περισσότερο από ό,τι να δουλέψεις. Όμως για να προχωρήσεις αυτό δεν μπορεί να συμβεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Το να γίνεις επαγγελματίας όπου χρειάζεται να προπονείσαι καθημερινά, δεν είναι εύκολο. Αλλά πίστευα στον εαυτό μου, και κατά κάποιο τρόπο λειτούργησε για μένα», τόνισε ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού.

«Το γαλλικό ποδόσφαιρο δεν είναι στο επίπεδο του Champions League»

Μιλώντας επίσης στην γαλλική ιστοσελίδα foot-national.com, παραδέχθηκε ότι «το γαλλικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν είναι στο επίπεδο του Champions League».

«Το Champions League είναι στην κορυφή. Το ξέρουμε καλά. Οι σύλλογοί μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτή τη διοργάνωση. Ακόμη και η Παρί Σεν Ζερμέν, ισχυρή θεωρητικά, έχοντας τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ή παρουσιάζονται ως τέτοιοι, αποκλείστηκε στη φάση των «16». Λείπει αυτό το μικρό επιπλέον, ας το πούμε εμπειρία, για να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες και να είναι εκεί. Αυτή τη στιγμή, δεν είμαστε στο επίπεδο του Champions League», τόνισε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ