Μακριά από το ΟΑΚΑ μένει… όρθια και στο κόλπο της Ευρώπης η ΑΕΚ

Μακριά από το ΟΑΚΑ μένει… όρθια και στο κόλπο της Ευρώπης η ΑΕΚ

Πρώτος... τελικός και πρώτο τρίποντο για την ΑΕΚ. Η μάχη της Ευρώπης συνεχίζεται για τον δικέφαλο, που τα πηγαίνει (πολύ) καλύτερα μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη του Απρίλη για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στα εφετινά playoffs η ΑΕΚ. Μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες, ο δικέφαλος έσπασε το… ρόδι στους Ζωσιμάδες και το ματς με τον ΠΑΣ. Τρίποντο με σκορ 3-2 στα Ιωάννινα και χαρούμενο Πάσχα για την Ένωση, που αφήνει στην άκρη την εσωστρέφεια του τελευταίου διαστήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» πήγαν με την πλάτη στον τοίχο στους Ζωσιμάδες. Μετά και τις νίκες του Άρη και του Παναθηναϊκού, τα περιθώρια είχαν στενέψει επικίνδυνα για την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Και ένα αρνητικό αποτέλεσμα στα Γιάννενα, θα έβαζε ταφόπλακα στην ευρωπαϊκή προοπτική της ΑΕΚ.

Η Ένωση έπιασε στους 51 πόντους τον Παναθηναϊκό, μείωσε στους 2 την απόσταση από τον Άρη και άπαντες αντιλαμβάνονται τον… πόλεμο που θα επακολουθήσει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η ΑΕΚ έστειλε το μήνυμα πως θα πουλήσει ακριβά το «τομάρι» της, προκειμένου να αποφευχθεί το κάζο ενός πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Μακριά από το ΟΑΚΑ τα πηγαίνει καλύτερα

Το ματς στους Ζωσιμάδες ήταν το τρίτο εκτός έδρας για την ΑΕΚ στη μέχρι τώρα περιπέτειά της στα playoffs. Τρεις αγώνες και τρία αήττητα αποτελέσματα για τον δικέφαλο.

Θετικές εμφανίσεις σε Λεωφόρο, Φάληρο και ισοπαλίες με Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό και τριάρα στα Γιάννενα για την πρώτη νίκη στην εφετινή διαδικασία. Πέντε βαθμοί στις εκτός έδρας δοκιμασίες, τη στιγμή που στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ… χάνει τα αυγά και τα πασχάλια.

ΠΑΟΚ και Αρης… άλωσαν το ΟΑΚΑ, με τις δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης να πληγώνουν ανεπανόρθωτα την Ένωση. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλο δείχνει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο μακριά από την έδρα της, μένοντας με αυτόν τον τρόπο στο κόλπο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα κιτρινόμαυρα αποτελέσματα:

  • Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1
  • ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1
  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1
  • ΑΕΚ-Αρης 1-2
  • ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-3

Το «θρίλερ» της Ευρώπης και η διπλή ανάγνωση για τον Παναθηναϊκό | to10.gr

Το πρώτο do or die ματς κατέληξε σε κιτρινόμαυρα χέρια. Η μάχη της Ευρώπης συνεχίζεται για την ΑΕΚ και μένει να φανεί αν θα αποφευχθεί το φιάσκο που θα επισκιάσει την ιστορική νέα σεζόν της «Αγιά Σοφιάς».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ