Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ο σωστός άνθρωπος, στο σωστό μέρος, τον λάθος χρόνο…

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Ο σωστός άνθρωπος, στο σωστό μέρος, τον λάθος χρόνο…

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ κλείνει σήμερα (03/04) τα 28 φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα στην πιο άσχημη στιγμή του Ολυμπιακού την τελευταία οκταετία. Είναι ο σωστός άνθρωπος, στο σωστό μέρος τον λάθος χρόνο. Κατάφερε να διασωθεί από το ναυάγιο της ομάδας. Μα η προσωπική του επιτυχία δεν θα κάνει τόσο κρότο...

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ κλείνει σήμερα τα 28. Σε μια χρονιά που θα μπορούσε να φέρει την υπογραφή του, είναι απλώς ένας εκ των διασωθέντων. Σε μία χρονιά που είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, η ομάδα παραπαίει. Στην πιο παραγωγική ποδοσφαιρικά ηλικία του με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας προ των πυλών, δυστυχώς για τον ίδιο οι Ερυθρόλευκοι μαζεύουν τα κομμάτια τους. Η ευθύνη της κορυφής της ερυθρόλευκης επίθεσης είναι μεγάλη. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ απέδειξε ότι μπορεί να την αντέξει. Απλά το έδαφος φέτος δεν ήταν πρόσφορο για να κάνει «κρότο» η απόδοσή του. Ο Ολυμπιακός δεν έπεισε αγωνιστικά. Στραβοπάτησε σε κάθε τρικλοποδιά που του έβαλαν. Δεν θα κλείσει τη χρονιά στη «φυσική» του θέση, στη θέση που έχει συνηθίσει να βρίσκεται τα τελευταία επτά χρόνια. Σε μία χρονιά στα κόκκινα για τον Καρίμ, ο Ολυμπιακός πόνταρε στο… λευκό.

Γεννημένος σαν σήμερα, στις 3 Απρίλη του 1990, στο Αρδαβίλ του Ιράν ο… Βασιλιάς της Περσίας μετακόμισε στην Ευρώπη το 2014/2015 όταν και εντάχθηκε στην οικογένεια της Οσασούνα. Κουβάλησε μαζί του τα 75 γκολ που πέτυχε σε πάνω από 130 συμμετοχές στις Σάιπα, Περσέπολις και Τράκτοτ Σάζι του πρωταθλήματος της Περσίας. Είχε στη βαλίτσα του τα 14 τέρματα της τελευταίας του σεζόν πριν αλλάξει ήπειρο. Ύστερα από έναν μάλλον νωθρό χρόνο στην Ιβηρική, ήρθε στην χώρα μας και έγινε κάτοικος Νέας Σμύρνης. Την σεζόν 2015/16 φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου σε 33 επίσημα ματς, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σημειώνοντας 9 γκολ και έδωσε 2 ασίστ. Την επόμενη (2016/2017) μέχρι τον Γενάρη, σε 15 αγώνες, πέτυχε άλλα 5 γκολ και μοίρασε ακόμα 3 ασίστ!

Τον Ιανουάριο του 2017, έχοντας εντυπωσιάσει με τα Κυανέρυθρα είχε φτάσει η στιγμή για το μεγάλο βήμα. Είχε έρθει η στιγμή να εξαργυρώσει τις εμφανίσεις του. Είχε στα πόδια του και τους 4 «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος. Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διεκδικούσαν την υπογραφή του. Εκείνος έβαλε ξανά στις αποσκευές του τα 14 γκολ που είχε σημειώσει στο πρωτάθλημα σε 1,5 σεζόν με τη φανέλα του Ιστορικού και έκανε all in ποντάροντας στο κόκκινο, στην πιο λογική με τα τότε δεδομένα επιλογή. Στην επιλογή με το λιγότερο ρίσκο. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστούσε και ετοιμαζόταν να το κάνει ξανά την επόμενη χρονιά… Το δεύτερο μισό της σεζόν 2016/17 τον βρήκε στο Φάληρο. Πήρε χρόνο συμμετοχής σε 9 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σκόραρε ένα γκολ με τα ερυθρόλευκα στην SuperLeague κι ένα ακόμα στο Κύπελλο. Ήταν απλά η άτυπη προειδοποίησή του.

Ο Μπεσνίκ Χάσι όμως του έκοψε τα φτερά στην προετοιμασία. Τον άφησε εκτός λίστας Ευρώπης. Του κατέστησε σαφές πως δεν τον υπολογίζει. Η έλευση των Μπεν, Εμενίκε, Τζούρτζεβιτς τον έθεταν αυτόματα στον πάγκο. Εκείνος όμως ήθελε μία θέση στο βασικό σχήμα. Θα μπορούσε να φύγει για κάπου που θα είχε εγγυημένα χρόνο συμμετοχής. Όμως εκείνη τη φορά πόνταρε στα δύσκολα. Αποφάσισε να μείνει και να πείσει ότι αξίζει να βγαίνει ως βασικός από τη φισούνα. Το στοίχημα με τον εαυτό του το κέρδισε. Τρύπωσε στα πλάνα των προπονητών του και απέδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί το βάρος της ευθύνης της θέσης του στον Ολυμπιακό.

Η χρονιά της εκτόξευσής του ήρθε. Κάλυψε επαρκώς το κενό του μέχρι πρότινος πρώτου σκόρερ της ομάδας Μπράουν Ιντέγιε. Είδε το όνομά του να φιγουράρει στο νούμερο 6 της λίστας με τους 10 κορυφαίους Ασιάτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Ισοφάρισε το ρεκόρ του Κώστα Μήτρογλου με τη φανέλα του Ολυμπιακού (από το 2013), μετά το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ σκοράροντας για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι. Άκουσε το όνομά του από τους φιλάθλους (στο 3-0 κόντρα στην Ξάνθη). Τέσσερις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ (14 γκολ) μαζί με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Δεν συμβάδισε, όμως, με την πορεία της ομάδας. «Προτιμώ να πάω στο Μουντιάλ ως πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό, παρά ως πρώτος σκόρερ. Αν μπορούσα να επιλέξω, θα διάλεγα να κερδίσω το πρωτάθλημα», δήλωνε ο ίδιος τον Φλεβάρη στο περιθώριο της βράβευσης του ως ο πολυτιμότερος της 18ης αγωνιστικής.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου στις 6 Μαΐου (30η αγωνιστική) ο Ολυμπιακός έκοβε το νήμα του τερματισμού ως πρώτος, η σεζόν του Καρίμ Ανσαριφάρντ θα χαρακτηριζόταν άψογη και ο ίδιος, ο νέος μεγάλος σέντερ φορ του Ολυμπιακού. Ένας παίκτης που δεν παίζει όπως ο τελευταίος διακριθείς στράικερ των Ερυθρόλευκων, Κώστας Μήτρολου, αλλά με ξεπέταγμα, ταχύτητα, συμβολή στη δημιουργία φάσης, καλό τελείωμα. Φέτος, λιγότερο από ένα 24ωρο πριν τα γενέθλιά του, άκουσε τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας του, Βαγγέλη Μαρινάκη, να εξαπολύει μύδρους εναντίον των παικτών. Όμως εκείνος ήταν εκ των διασωθέντων. Στα στατιστικά του στο επίσημο site της Superleague γράφει: 14 γκολ σε 21 συμμετοχές. Γράφει 1 τέρμα ανά 3,9 τελικές. Γράφει 4 ασίστ. Ο Ιρανός έχει ακόμα 1 τέρμα σε 2 συμμετοχές στο Κύπελλο.

Είδε το όνομά του ανάμεσα στις επιλογές του Κάρλος Κεϊρόζ για τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Μουντιάλ. Με την Εθνική Ιράν έχει ήδη 58 συμμετοχές, έχει σκοράρει 16 φορές και έχει μοιράσει 4 ασίστ. Έδωσε το παρών στο Μουντιάλ του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας. Θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και σε εκείνο της Ρωσίας. Απλά όχι ως πρωταθλητής με τον Ολυμπιακό, όπως ήλπιζε. Καμία φορά η προσωπική επιτυχία δεν βρίσκεται σε παράλληλη κατεύθυνση με τη φυσική ροή των πραγμάτων, δεν πολλαπλασιάζεται από τις περιστάσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ