Πράσινο φως από το ΣτΕ για τη Νέα Τούμπα

Πράσινο φως από το ΣτΕ για τη Νέα Τούμπα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε τα έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ευχάριστα νέα στον ΠΑΟΚ για το θέμα της Νέας Τούμπας! Την Τρίτη (27/4) το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά μεταξύ άλλων το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, το Ε’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά στην έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης, τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών και την περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου αυτού, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Εφαρμογής του ΕΠΣ.

Στη γνωμοδότησή του, δε, στην οποία περιγράφονται τόσο οι αλλαγές στο γήπεδο όσο και στις αναπλάσεις του περιβάλλοντος χώρου, αναφέρεται ότι με το προεδρικό διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion League και άλλες ευρωπαϊκές οργανώσεις).

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι με το νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ τρεις εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και σύνοδες χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου. Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ