Καραπαπάς: «Πουθενά στον κόσμο δεν κολλάει η λέξη αποτυχία σε ομάδα που παίρνει πρωτάθλημα – Ακολουθεί επανεκκίνηση και εκκαθάριση»

Καραπαπάς: «Πουθενά στον κόσμο δεν κολλάει η λέξη αποτυχία σε ομάδα που παίρνει πρωτάθλημα – Ακολουθεί επανεκκίνηση και εκκαθάριση»

Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς μιλώντας για το πρωτάθλημα και την επόμενη μέρα των Πειραιωτών.

Τα πράγματα στην πραγματική διάσταση τους παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ.

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο έφερε γκρίνια αλλά και υπερβολές για τον Ολυμπιακό σε βαθμό που ακούγονται ακόμη και απίθανα πράγματα που φτάνουν σε σημείο (κυρίως από τους «επαγγελματίες» λασπολόγους του Ολυμπιακού) να μιλούν για αποτυχημένη χρονιά παρά την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος με ευκολία και φέτος.

Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν «χείμαρρος» στην τοποθέτηση του τονίζοντας πως όλοι θέλουν να πανηγυρίσουν με πάθος το 47ο πρωτάθλημα που είναι πιθανό να εξασφαλίσει την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα, ξεκαθάρισε πως ούτε στους ανθρώπους της ομάδας αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός με πρώτο τον Βαγγέλη Μαρινάκη που είναι δεδομένο πως θα κάνει ότι χρειάζεται για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Τα κύρια σημεία από όσα ανέφερε ο Κώστας Καραπαπάς:

«Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα, δεν το έχουμε κατακτήσει ακόμη, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το κατακτήσουμε. Πουθενά στον κόσμο δεν κολλάει η λέξη αποτυχημένη έχοντας πάρει το πρωτάθλημα. Τρανό παράδειγμα αυτό που έγινε με την Μπάγερν που είχε στόχο να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε από την Βιγιαρεάλ και έγινε μεγάλος θόρυβος αλλά μετά από 3 μέρες πήρε το πρωτάθλημα, το 10ο σερί, και το πανηγύρισαν σαν τρελοί οι άνθρωποι. Η Μπάγερν που έμεινε εκτός και από το Κύπελο»

«Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνιστής είναι ο ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ που έχει πάρει τρία πρωταθλήματα στην ιστορία του, και ο Ολυμπιακός παίρνει το τρίτο σερί. Σίγουρα δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο, και πρώτα από όλα στον κύριο Μαρινάκη. Έχει φτιάξει μια ομάδα με πολύ μεγάλα συμβόλαια. Έχει πάθος για τον Ολυμπιακό και όταν αυτός ο μαραθώνιος τελειώσει θα κάνει αυτό που πρέπει για να ανανεωθεί η ομάδα ως πρωταθλήτρια, να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει και το επόμενο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται 2,5 χρόνια χωρίς σταματημό. Ναι, έγιναν αστοχίες σε μεταγραφές αλλά είμαστε 12 βαθμούς μπροστά καθώς έχουμε και την ισοβαθμία από τον ΠΑΟΚ και πάμε να πάρουμε εύκολα και αυτό το πρωτάθλημα»

«Εμείς καταλαβαίνουμε ότι στον κόσμο δεν αρέσει αυτό που βλέπει, κρίνονται όλοι, κρινόμαστε όλοι. Πάμε να πάρουμε το Νο 47 πρωτάθλημα, και πάμε να το πάρουμε με μεγάλη διάφορά, υπάρχει μια πιθανότητα να το πάρουμε την Τετάρτη που έρχεται, και θα το πανηγυρίσουμε με την ψυχή μας, όπως και τα επόμενα που έρχονται».

«Αν δεν είχε γίνει ο πόλεμος της Ρωσίας θα παίζαμε προκριματικό γύρο στις 5 Ιουλίου άρα θα έπρεπε ένα μήνα πριν να ξεκινήσουμε προετοιμασία. Τώρα φαίνεται πως θα γλιτώσουμε ένα γύρο αλλά αυτό γίνεται λόγω του πολέμου. Από πέρσι λέγαμε στην ΕΠΟ για τον τελικό, δεν γίνεται να είναι τελευταίο ματς αλλά και να μην υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Θα υπήρχαν μόνο 10 μέρες για ξεκούραση, δεν γινόταν αυτό».

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Κώστας Καραπαπάς:

«Διαφωνώ με τη λέξη αποτυχία. Δεν έχει πάρει ακόμα το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ωστόσο είμαστε κοντά. Στο τέλος της χρονιάς, όταν μια ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα, πουθενά στον κόσμο δεν «κολλάει» κάποιος τη λέξη αποτυχία.

Όποιος το κάνει αυτό δεν αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και το λέω αυτό διότι έχω ένα τρανό παράδειγμα.

Η Μπάγερν είχε ως μεγάλο στόχο το Champions League και παρόλα αυτά αποκλείστηκε με μεγάλο θόρυβο. Μετά από τρεις μέρες η Μπάγερν κατέκτησε το πρωτάθλημα το οποίο πανηγυρίστηκε σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως τρεις μέρες μετά τον αποκλεισμό στη Βιγιαρεάλ, οι άνθρωποι της Μπάγερν πανηγύρισαν το πρωτάθλημα παρότι ήταν το 12ο σερί. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να κριθεί μια χρονιά ως αποτυχημένη, κατακτώντας το πρωτάθλημα» και συνέχισε:

«Ας μην κρυβόμαστε, ο ανταγωνιστής του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ανταγωνιστής μας λοιπόν έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στην ιστορία του, ενώ εμείς πάμε για το τρίτο σερί. Δεν γίνεται να μας λένε αποτυχημένους, δεν το χωράει ανθρώπινος νους.

Από εκεί και πέρα, βεβαίως και δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο και ξέρετε σε ποιον δεν αρέσει πρώτα από όλους; Στον κύριο Μαρινάκη ο οποίος θυμίζω ότι έχει φτιάξει μια πολύ ακριβή ομάδα, με συμβόλαια εκατομμυρίων.

Ο άνθρωπος αυτός έχει ένα προσόν να δημιουργεί, εκτός από το πάθος που έχει για τον Ολυμπιακό. Είμαι βέβαιος πως όταν τελειώσει ο μαραθώνιος θα κάνει αυτό που πρέπει ώστε η ομάδα να ανανεωθεί, να προκριθεί στο Champions League και βεβαίως να κατακτήσει το επόμενο πρωτάθλημα και το επόμενο και το επόμενο…

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο στην οποία ο Ολυμπιακός αγωνίζεται ασταμάτητα. Έγιναν άστοχες μεταγραφές; Ναι, έγιναν, αλλά είμαστε 12 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο.

Καταλαβαίνουμε πως στον κόσμο δεν αρέσει αυτό που βλέπει στο γήπεδο. Πρώτα από όλα σε εμάς. Κρινόμαστε όλοι από την εικόνα.

Πάμε ωστόσο να κατακτήσουμε το 47ο πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου:

«Κανονικά θα παίζαμε στις 5 Ιουλίου. Τα λέγαμε στην ΕΠΟ. Όποια ομάδα φτάσει στον τελικό θα χρειαστεί έναν μήνα αποφόρτισης.

Στο εξωτερικό υπάρχουν χώρες που προγραμματίζουν τους τελικούς μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, οι ποδοσφαιριστές έχουν γίνει ρομπότ, παίζουν κάθε τρεις μέρες.

Αν ποτέ στο μέλλον κατακτήσει άλλη ομάδα το πρωτάθλημα, ο τελικός θα αλλάξει και θα τον πάνε πιο πίσω. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει τελικό με έναν μήνα διαφορά από τον τελικό. Έχει παίξει τελικό με νέο ρόστερ. Εμείς ζητάμε το πιο απλό, να πάει ο τελικός πιο πίσω.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού και την αυριανή ημέρα:

«Μόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού με ενδιαφέρει. Η Άιντραχτ η… κακή απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και βρίσκεται κοντά στον τελικό και στην κατάκτηση του Europa League.

Όταν μια ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα στη χώρα της και έχει αποκλειστεί στην Ευρώπη από μια καλύτερη ομάδα τι να κάνουμε; Πήγαμε όμως και πάλι μακριά. Περάσαμε τη Φενέρμπαχτσε στους ομίλους που είχε μεγαλύτερο μπάτζετ.

Θέλουμε καλύτερο ποδόσφαιρο όλοι. Πρώτος από όλους ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η αυριανή μέρα είναι ξεκάθαρη. Η αυριανή μέρα έχει επανεκκίνηση, εκκαθάριση και θα γίνει ότι χρειαστεί για να είναι η ομάδα έτοιμη στο Champions League και να προκριθεί.

Θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός ανήκει στο Champions League και εκεί πρέπει να παίζει. Φυσικά θα πανηγυρίσουμε το 47ο πρωτάθλημα μας, όπως και το 48ο, το 49ο και το 50ο.

Περιμένουμε κόσμο την Κυριακή. Έχουμε κάνει προσφορά στα διαρκείας που έχει γίνει από την Τρίτη».

Για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα:

«Να προσπαθήσουμε όλοι για να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Ο κόσμος έχει φύγει από τα γήπεδα λόγω οικονομικής κατάστασης, λόγω covid.

Βάλτε κόσμο και των δύο ομάδων στα γήπεδα. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία. Όπου γίνεται. Αν δεν ξεκινήσουμε ριζοσπαστικά δεν θα γίνει ποτέ η επιστροφή.

Στο Φέγενορντ – Μαρσέιγ είχε 15.000 περισσότερους Ολλανδούς. Κι όμως δεν έγινε τίποτα. Επειδή εκεί υπάρχει τάξη.

Να πάρουν όλοι την απόφαση. Ομάδες, πολιτεία, αστυνομία για να έχουμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στα γήπεδα.

Άκουσα ότι στον τελικό θα έχει 50.000 κόσμο. Αν ήταν ο Ολυμπιακός η επιθυμία της ΕΠΟ θα ήταν να δώσουν το «παρών» μόλις 200. Δεν υπάρχει προπονητής της πρώτης κατηγορίας που να διαφωνεί με την επιστροφή των φιλάθλων.

Είτε ρωτήσετε τον Λουτσέσκου, είτε τον Γιοβάνοβιτς. Είναι παράλογο», ανέφερε ο Κώστας Καραπαπάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ