Η πρωτιά του Παναθηναϊκού στα play offs και το κοντράστ με τον ΠΑΟΚ

Η πρωτιά του Παναθηναϊκού στα play offs και το κοντράστ με τον ΠΑΟΚ

Τα συμπεράσματα από τα έως τώρα... πεπραγμένα των play offs της Superleague: η καλύτερη συγκομιδή του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ που αδυνατεί να νικήσει, οι εκτός έδρας βαθμοί της ΑΕΚ

Κατάφερε και ξεπέρασε και το εμπόδιο του Άρη ο Παναθηναϊκός το απόγευμα της Κυριακής στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Διατηρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο το αήττητο που τρέχει εδώ και πολύ καιρό. Συμπλήρωσε δέκα ματς χωρίς ήττα, τα οχτώ απ’ αυτά στο πρωτάθλημα, συν δύο στο Κύπελλο με τη Λαμία, που τον οδήγησαν στον τελικό της 21ης Μαΐου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Αυτή η νίκη απέναντι στον Άρη χάρη στο γκολ του Μπαρτ Σένκεφελντ (πρώτο του Ολλανδού τη φετινή σεζόν) έφερε για πρώτη φορά στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος το «τριφύλλι». Στους 54 βαθμούς πλέον η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, έναν περισσότερο από τον Άρη και δύο από την ΑΕΚ, που ήρθε ισόπαλη 1-1 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Σε μια… μάχη που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τέλους. Με τον Παναθηναϊκό να έχει τρία εκτός έδρας ματς και μόλις ένα στην έδρα του, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει να επισκεφτεί Τούμπα, Καραϊσκάκη και ΟΑΚΑ. Παρά την αναρρίχησή του στην τρίτη θέση, μόνο άνετος δεν μπορεί να αισθάνεται.

Έως τώρα, όμως, είναι ο πιο σταθερός της διαδικασίας του «έξτρα πρωταθλήματος» που ακολούθησε εκείνο της κανονικής περιόδου. Και ο μοναδικός αήττητος. 12 βαθμούς στις έξι αγωνιστικές που έχουν παιχτεί έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Με τρεις νίκες (2-1 τον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Ολυμπιακό, 1-0 τον Άρη) και τρεις ισοπαλίες (1-1 με ΑΕΚ στη Λεωφόρο, 0-0 σε «Ζωσιμάδες» και «Βικελίδης»). Ένα αήττητο που τον φέρνει στην κορυφή της συγκομιδής βαθμών των πλέι οφ αυτή τη στιγμή.

Ακολουθούν ο Ολυμπιακός και ο Άρης που έχουν από 8 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να έχει ματς λιγότερο, ο ΠΑΟΚ έχει 7 επίσης με ένα ματς λιγότερο, η ΑΕΚ έχει 6 και ο ΠΑΣ Γιάννινα 3, με τις τρεις ισοπαλίες που έχει αποσπάσει από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη. Με τους Ηπειρώτες να έχουν χάσει δύο ματς στις καθυστερήσεις των αγώνων τους: σε Τούμπα και Καραϊσκάκη.

Το… κοντράστ που συναντάμε έρχεται μεταξύ του δεύτερου της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και του τρίτου Παναθηναϊκού. Με την πορεία των δύο ομάδων το τελευταίο διάστημα να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη, κάτι που αποτυπώνεται και βαθμολογικά. Στο φινάλε της κανονικής περιόδου η διαφορά μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού ήταν στους 11 βαθμούς. Σήμερα είναι στους έξι.

Τι στιγμή, μάλιστα, που ο Παναθηναϊκός έχει… ξεχάσει τι θα πει η λέξη «ήττα», στον ΠΑΟΚ αγνοούν τι θα πει η λέξη «νίκη». Αήττητος ο Παναθηναϊκός από τις 19 Φεβρουαρίου όταν έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 1-0. Δέκα ματς έχουν ακολουθήσει, εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες μετράει.

Χωρίς νίκη τον τελευταίο 1,5 μήνα ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τελευταία φορά κέρδισε την ΑΕΚ στις 20 Μαρτίου με 1-0 στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ. Έχουν ακολουθήσει από τότε κατά σειρά: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1, Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1, ΠΑΟΚ – Μαρσέιγ 0-1, Άρης – ΠΑΟΚ 1-0, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1.

Ποια άλλη «ιδιαιτερότητα» υπάρχει στην έως εδώ πορεία των πλέι οφ; Αυτής της ΑΕΚ. Η «Ένωση» δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει βαθμό εντός έδρας! Έχει έξι βαθμούς, όλους μακριά από το ΟΑΚΑ που είναι αήττητη. Νίκη με 3-2 στα Γιάννενα, ισοπαλίες σε Λεωφόρο, Καραϊσκάκη και Τούμπα. Και δύο ήττες σε δύο ματς στην έδρα της, από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Η «Ένωση» θα πρέπει να… διορθώσει την εντός έδρας εικόνα της αν θέλει να κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Διότι από τα τέσσερα ματς που της απομένουν τα τρία είναι στο γήπεδό της με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχει να επισκεφτεί μόνο το «Βικελίδης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ