Η κατάσταση (τους) είχε φτάσει στο απροχώρητο

Η κατάσταση (τους) είχε φτάσει στο απροχώρητο

Γιατί Σεμπά και Οτζίτζα έγιναν οι πρώτοι παίκτες που τέλειωσαν από τον Ολυμπιακό και άνοιξαν τον χορό των αποχωρήσεων. Οι σημαντικοί λόγοι που οδήγησαν τους δύο παίκτες εκτός ομάδας.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν σαφής και ξεκάθαρος μιλώντας στους παίκτες της πειραϊκής ομάδας χθες το μεσημέρι. Τα φαινόμενα αδιαφορίας και η κακή νοοτροπία δεν είναι αποδεκτά και τελειώνουν μία κι έξω. Λίγες ώρες αργότερα γίνονταν γνωστές οι πρώτες κινήσεις της διοίκησης του συλλόγου με τον Σεμπά και τον Οτζίτζα να αποτελούν παρελθόν. Ήταν οι δύο πρώτοι αλλά δεν θα είναι φυσικά οι μοναδικοί καθώς έπεται συνέχεια και μ’ άλλους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν προσφέρει το παραμικρό την φετινή περίοδο.

Η αρχή λοιπόν έγινε με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ και τον Βέλγο μέσο και θα πρέπει να σταθεί κάποιος στους λόγους που οδήγησαν την διοίκηση του Ολυμπιακού στην συγκεκριμένη απόφαση. Είναι προφανές πως κανείς εκ των δύο δεν βοήθησε αγωνιστικά τους ερυθρόλευκους. Ο Σεμπά ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του λιμανιού την περασμένη αγωνιστική περίοδο αλλά φέτος κινήθηκε σε (πολύ) ρηχά νερά. Ήταν εκτός ρυθμού σχεδόν σε όλη την διάρκεια της σεζόν και σα να μην έφτανε αυτό, υπήρχαν και πειθαρχικά παραπτώματα.

Κανείς βέβαια δεν ξεχνά ότι ο Βραζιλιάνος είχε φύγει από το Καραϊσκάκη στο ματς με την Γιουβέντους λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, επειδή στην ανάπαυλα ο Λεμονής τον είχε κάνει αλλαγή. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το πειθαρχικό παράπτωμα του Σεμπά καθώς ο Βραζιλιάνος έβγαζε νεύρα και σε προπονήσεις. Από την στιγμή λοιπόν που ο Βραζιλιάνος είχε αυτή την συμπεριφορά ήταν ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε την συγκεκριμένη απόφαση. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μάλιστα υπομονή και έδωσαν ευκαιρίες στον Σεμπά, αλλά ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν άλλαξε νοοτροπία.

Σε ότι αφορά τον Οτζίτζα τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ο έμπειρος μέσος έδειξε στο ξεκίνημα της σεζόν πως μπορούσε να εξελιχθεί σε ηγέτη των ερυθρόλευκων. Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική, καθώς μετά τον Σεπτέμβρη ξεκίνησε η «κάτω βόλτα». Σενάρια υπήρξαν πολλά, οι Πορτογάλοι έγραψαν για ενδιαφέρον της Πόρτο και της Σπόρτινγκ αλλά η μεταγραφή δεν έγινε, καθώς τα χρήματα που πρόσφεραν οι «δράκοι» και τα «λιοντάρια» ήταν λίγα. Ο Βέλγος είχε ένα εξαιρετικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, κερδίζοντας πάνω από ένα εκατομμύριο το χρόνο.

Η απόδοση του όμως ήταν απογοητευτική σε πολλά παιχνίδια και όλοι «έψαχναν» τον παίκτη που είχε εντυπωσιάσει στο ξεκίνημα της σεζόν. Το πρόβλημα όμως δεν είχε να κάνει μόνο με την αγωνιστική εικόνα του Βέλγου που δεν ήταν καλή, αλλά και με τη νοοτροπία του. Σε αρκετά παιχνίδια έδειχνε να κινείται στα όρια της αδιαφορίας και αυτό προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης του Ολυμπιακού. Όταν ένας παίκτης που αποδεδειγμένα έχει δυνατότητες και αμείβεται με το ποσό που προαναφέραμε, παρουσιάζει αυτή τη νοοτροπία, τότε η λύση της συνεργασίας είναι «μονόδρομος». Κι άλλοι παίκτες έχουν περάσει περίοδο ντεφορμαρίσματος αλλά η κάκιστη νοοτροπία που είχε ο Βέλγος οδήγησαν τους ιθύνοντες του συλλόγου στην συγκεκριμένη απόφαση.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και είναι δεδομένο πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις με αποχώρηση κι άλλων παικτών. Με ονόματα «βαριά» που όμως έκαναν το λάθος να θεωρήσουν πως η θέση τους είναι δεδομένη ακόμα και αν η συνεισφορά τους ήταν μηδενική. Όσοι το πίστεψαν θα βρεθούν εκτός Ολυμπιακού και η αρχή έγινε με Σεμπά και Οτζίτζα για τους λόγους που προαναφέραμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ