Η «κατάρα» του ΟΑΚΑ και το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΚ

Η «κατάρα» του ΟΑΚΑ και το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΚ

Οι χαμηλές πτήσεις της ΑΕΚ συνεχίζονται και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός είναι πιο κοντά από ποτέ. Τεράστιο το θέμα που αντιμετωπίζουν οι «κιτρινόμαυροι» στον επιθετικό τομέα.

Πώς το είπε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς μετά το τέλος του ντέρμπι; «Πρέπει να κερδίσουμε και τα τρία που απομένουν αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα μεσοβδόμαδα. Πρέπει να κερδίσουμε, πρέπει, επιτέλους να νικήσουμε στην έδρα μας». Αγανάκτησε ο Αυστριακός τερματοφύλακας, με αφορμή και τη νέα απογοητευτική εμφάνιση της ΑΕΚ. Για ακόμη μια φορά, ο δικέφαλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα και τον κόσμο του, μένοντας στο μηδέν με τον Παναθηναϊκό. Τελευταία φορά που η Ένωση χαμογέλασε στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν τον… μακρινό Μάρτη (6/3) και στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Η εντός έδρας νίκη στα playoffs αγνοείται και στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχει σημάνει συναγερμός.

Η κλεψύδρα της Ευρώπης αδειάζει επικίνδυνα και η Ένωση δε δείχνει ικανή να αντιστρέψει το κλίμα και την κατάσταση. Ουσιαστικά, η ΑΕΚ παραμένει στο κόλπο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο λόγω και των αποτελεσμάτων στις άλλες αναμετρήσεις. Αλλά με την λέξη «τρίποντο» να παραμένει άγνωστη, είναι σίγουρο πως η… βαλίτσα δε θα πάει και πολύ μακριά.

Όποια ευκαιρία εμφανίζεται μπροστά της, η ΑΕΚ την σπαταλά και τα «κανονάκια» εξαντλούνται πλέον με γοργούς ρυθμούς. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έδειξε ότι θέλει, αλλά ουσιαστικά δεν μπορεί. Ότι συνέβη δηλαδή και στα προηγούμενα ματς, με εξαίρεση την αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες. Εκεί που η Ένωση βρήκε και τη μοναδική της νίκη στη φετινή διαδικασία των playoffs.

Φαίνεται η απουσία του Αραούχο

Λιβάι Γκαρσία, Στίβεν Τσούμπερ και Νόρντιν Άμραμπατ ρίχτηκαν από την αρχή στη μάχη κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η πιο καλή ευκαιρία όμως της ΑΕΚ προήλθε από τα πόδια του Χατζισαφί. Το δοκάρι του Ιρανού ήταν το καλύτερο που εμφάνισε η Ένωση στο ντέρμπι με τους «πρασίνους».

Για άλλη μια φορά, η επιθετική τριπλέτα του δικεφάλου δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στον αντίπαλο. Οι τρεις άσοι δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσω των ατομικών προσπαθειών και η ΑΕΚ κόλλησε στο μηδέν. Η απόδοση των Λιβάι, Αμραμπατ και Τσούμπερ κινήθηκε κάτω του μετρίου, ενώ «μπαμ» έκανε και πάλι η απουσία καθαρού φορ.

Ο τραυματισμός του Σέρχιο Αραούχο έχει περιπλέξει αρκετά την κατάσταση για την ΑΕΚ, που δεν έχει τον παίκτη που θέλει στο «κουτί» του αντιπάλου. Με την περιοχή άδεια από «κιτρινόμαυρο» φορ, οι σέντρες από τα άκρα μοιάζουν «λουκούμι» για τους εκάστοτε αμυντικούς και αυτό φάνηκε περίτρανα (και) την Κυριακή.

Με τον Αργεντινό επιθετικό στα πιτς, το έργο της Ευρώπης γίνεται ακόμα πιο δύσκολο για την Ένωση που εμφανίζει τεράστιο πρόβλημα στο γκολ.

Πρώτος σκόρερ ο… Ρότα

Το επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΚ ενισχύεται ακόμα πιο πολύ αν ρίξει κανείς μια ματιά στον «κιτρινόμαυρο» πίνακα των σκόρερ στα playoffs.

Η Ένωση έχει βρει δίχτυα επτά φορές, με τον Λάζαρο Ρότα να κατέχει τα πρωτεία στο σκοράρισμα! Συγκεκριμένα, τόσο ο 24χρονος αμυντικός όσο και ο Νόρντιν Άμραμπατ έχουν σημειώσει από δυο γκολ στα επτά ματς του δικεφάλου.

Σιμάνσκι, Κριχόβιακ και Αραούχο έχουν σκοράρει από ένα τέρμα, με την ΑΕΚ να εμφανίζει τεράστιες αδυναμίες στο επιθετικό κομμάτι.

Δύο εντός έδρας ματς (με ΠΑΣ και Ολυμπιακό) και μια μάχη στο «Βικελίδης» έχει μπροστά της ΑΕΚ για να αποφύγει το κάζο του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Η Ένωση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κινδυνεύει να «αμαυρώσει» και την επόμενη, ιστορική σεζόν της «Αγιά Σοφιάς». Μένει να φανεί αν οι «κιτρινόμαυροι» προλάβουν να… επιβιβαστούν στο τρένο της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ