ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Ξέσπασε και πάει για «τελικό»

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Ξέσπασε και πάει για «τελικό»

Στην καλύτερή της εμφάνιση στα πλέι οφ, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, έσπασε το ρόδι στο ΟΑΚΑ και πάει για... τελικό Ευρώπης με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Επιτέλους ένα ήρεμο απόγευμα για την ΑΕΚ και μία νίκη στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ. Στην καλύτερή της εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό, η Ένωση επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα έχοντας ευκαιρίες για πολύ περισσότερα γκολ και ετοιμάζεται πλέον για… τελικό Ευρώπης με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Χατζισαφί, Άμραμπατ και Κριχόβιακ τα γκολ για τους παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε με 4-3-3 την ΑΕΚ και επανέφερε στην ενδεκάδα τον Μάνταλο, με τον Χατζισαφί να πηγαίνει αριστερό μπακ και τον Μοχαμάντι να μένει στον πάγκο. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Χατζισαφί στην άμυνα, με τους Σιμάνσκι, Κριχόβιακ και Μάνταλο στα χαφ. Ο Γκαρσία ήταν στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Τσούμπερ στο αριστερό και ο Άμραμπατ στην κορυφή.

Από την άλλη ο Ηρακλής Μεταξάς έριξε λόγω απουσιών τους μικρούς Ρίζο και Λιάσο στην ενδεκάδα, με τον Λοντίγκιν να είναι κάτω από τα δοκάρια. Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας και Ρίζος ήταν στην άμυνα, με τους Καραχάλιο και Στάνκο στα χαφ, τον Περέα στην κορυφή και τους Λιάσο, Κύρκο και Σνάιντερ πίσω από τον Κολομβιανό.

Κυρίαρχη η ΑΕΚ, της έλειπε μόνο το γκολ

Με όρεξη μπήκαν στο ματς και οι δύο ομάδες, με τους Κάργα και Γκαρσία να έχουν δύο τελικές στα πρώτα λεπτά και τον Τσούμπερ να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 9’ όταν από γύρισμα του Χατζισαφί από τα αριστερά ο Ελβετός έκανε κακό τελείωμα, πάνω στον Λοντίγκιν.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, με τον ΠΑΣ να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα και να έχει σημαντική ευκαιρία στο 10’ όταν ο πολύ δραστήριος Σάλιακας έκοψε την μπάλα από τα δεξιά και ο Κύρκος με φόρα πλάσαρε έξω.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, η κυριαρχία της ΑΕΚ στο ματς ήταν απόλυτη. Στο 12’ ο Σιμάνσκι δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ και στο 15’ ο Γκαρσία από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε στόχο με σουτ. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση ήρθε στο 17’, με τον Τσούμπερ να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τον Άμραμπατ να κάνει την προβολή, αλλά ο Λοντίγκιν έσωσε με σπουδαία επέμβαση.

Μετά το 20λεπτο Άμραμπατ και Γκαρσία άλλαξαν θέσεις, με τον δεύτερο να περνάει ως φορ και να αποτελεί συνέχεια πηγή κινδύνου για τους φιλοξενούμενους. Ένα σουτ του Τσούμπερ στο 27’ δεν αιφνιδίασε τον Λοντίγκιν παρ’ ότι κόντραρε και στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ υπενθύμισε στην ΑΕΚ πόσο επικίνδυνος είναι όταν βγει στην κόντρα, αλλά ο Περέα αστόχησε από ιδανική θέση σε κεφαλιά από σέντρα του Σάλιακα.

Η Ένωση συνέχισε την πίεσή στο καλύτερο ημίχρονό της στα πλέι οφ και στο 35’ απείλησε με κεφαλιά του Λιβάι που έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν από σέντρα του Μάνταλου από τα αριστερά, ο Μήτογλου με κεφαλιά είδε τον Λοντίγκιν να του «λέει» όχι με εκπληκτική απόκρουση.

Λύτρωση με Χατζισαφί, σκορ… ασφαλείας με Άμραμπατ

Τελικά το γκολ που τόσο έψαξε ο Δικέφαλος το βρήκε στο 39’. Ο Κριχόβιακ έκανε υπέροχη διαγώνια μπαλιά για τον Χατζισαφί, εκείνος κατέβασε με το στήθος και σούταρε από πλάγια μέσα στην περιοχή για το 1-0. Το άγχος έφυγε για την ΑΕΚ που λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου βρήκε και δεύτερο γκολ.

Ο Άμραμπατ έκανε σέντρα, ο Κάργας βρήκε με το χέρι την μπάλα, ο Διαμαντόπουλος χρειάστηκε VAR για να δει την παράβαση και ο Μαροκινός ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-0 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Ο Κριχόβιακ σφράγισε την πρώτη εντός έδρας νίκη

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι μπήκε και στο δεύτερο η ΑΕΚ. Αφού απείλησε με τον Τσούμπερ στο 48′, έφτασε κοντά στο 3-0 στο 54′, αλλά ο Λοντίγκιν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το φάουλ του Γκαρσία. Το τρίτο γκολ ήρθε τελικά με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Ο Τσούμπερ έκανε ωραία κούρσα και γύρισμα από τα αριστερά, ο Μάνταλος άφησε έξυπνα και ο Κριχόβιακ που  ακολουθούσε πλάσαρε εύστοχα απέναντι από τον Λοντίγκιν για το 3-0.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε αφού άρχισαν και οι πολλές αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 75′ πάντως η ΑΕΚ έχασε απίθανη ευκαιρία όταν ο Τσούμπερ έκανε παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, ο Τάνκοβιτς δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και ο Κριχόβιακ που ερχόταν στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε την μπάλα άουτ σε κενό τέρμα. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία στο ματς, με τα επόμενα λεπτά να είναι διαδικαστικά και την ΑΕΚ να φτάνει μετά από καιρό σε μία εύκολη νίκη.

Την πρώτη της στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ, την τέταρτη σε ισάριθμα φέτος κόντρα στους Ηπειρώτες ενώ κράτησε και για δεύτερο σερί ματς το μηδέν στην άμυνά της, κάτι που αποτελεί σίγουρα είδηση (και) για τη φετινή ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (67′ Μοχαμαντί), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Τσούμπερ (78′ Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (73′ Μισελέν), Αμραμπατ (67′ Τάνκοβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (64′ Μίνα), Καραχάλιος, Στάνκο (72′ Σιόντης), Λιάσος (46′ Παντελάκης), Σνάιντερ, Κύρκος (46′ Οικονομόπουλος), Περέα (64′ Μπρένερ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ