Σεμπαστιάν Παλάσιος: Ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού (vids)

Σεμπαστιάν Παλάσιος: Ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Παλάσιος είναι πιο καθοριστικός παίκτης του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν, ενώ βοήθησε τα μέγιστα και για το σπουδαίο διπλό του τριφυλλιού στο Φάληρο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός αναζητούσε ένα δεξί εξτρέμ και κατά την τελευταία ημέρα των μεταγραφών κατάφερε να αποκτήσει τον Σμπαστιάν Παλάσιος από την Ατλέτικο Ιντεπεντιέντε για τρία χρόνια ξοδεύοντας ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, με τον Αργεντινό να έχει αποδείξει μέχρι τώρα πως άξιζε και με το παραπάνω η μεταγραφή του.

Η αλήθεια είναι πάντως πως ο 30χρονος Αργεντινός χρειάστηκε ένα μικρό χρόνο προσαρμογής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ στην αρχή της παρουσίας του στο τριφύλλι δέχτηκε έντονη κριτική μέχρι να αρχίσει να αποδίδει. Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού το πέτυχε στα μέσα Οκτωβρίου στην εντός έδρας αναμέτρηση των πρασίνων κόντρα στον Ιωνικό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Μέχρι τον Δεκέμβριο ο Παλάσιος είχε πετύχει μόλις δύο τέρματα, ενώ από εκεί και έπειτα πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό δεύτερο γύρο και βοήθησε σημαντικά τον Παναθηναϊκό να φτάσει στους στόχους του.

Πλέον ο 30χρονος Αργεντινός εξτρέμ του τριφυλλιού έχει αγωνιστεί σε 41 παιχνίδια και αξιοσημείωτο είναι πως σε όλα τα παιχνίδια ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον έχει ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα δείχνοντας από την αρχή την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, ώστε ο Παλάσιος να φτάσει να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ο Παλάσιος μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 13 γκολ με την πράσινη φανέλα σε πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδος και στα playoffs.

Βέβαια, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος εκτός από το επιθετικό κομμάτι είναι καλός και στο ανασταλτικό μέρος, καθώς είναι ένας παίκτης που τρέχει σε όλο το γήπεδο και βοηθά του συμπαίκτες του στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, προσφέροντας τις απαραίτητες βοήθειες στα μπακ του τριφυλλιού.

Μέσα σε αυτά τα 13 τέρματα που έχει σκοράρει ο «Τούκου» είναι και κάποια πολύ σημαντικά, όπως το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού που πέτυχε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, όπου το τριφύλλι είχε επικρατήσει με 2-0. Ακόμα ένα καίριας σημασίας τέρμα ήταν και το δεύτερο που είχε πετύχει και πάλι εντός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη των πράσινων. Επιπλέον την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο Σμπαστιάν Παλάσιος είχε πετύχει και δύο γκολ του Παναθηναϊκού στην εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος και στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου οι πράσινοι επικράτησαν με 2-1 και έκαναν σημαντικό βήμα στη μάχη που δίνουν για την έξοδο στην Ευρώπη, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών. Μάλιστα με την πρώτη ευκαιρία που το δόθηκε την άρπαξε από τα μαλλιά και με ένα θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Βατσλίκ και έγραψε το 1-0 για το τριφύλλι, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης είχε τεράστια επίδραση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του Σεμπαστιάν Παλάσιος βρήκε τον εξτρέμ που έψαχνε για χρόνια, μιας και ο 30χρονος Αργεντινός εξτρέμ έχει την ικανότητα όχι μόνο να σκοράρει ή να δημιουργεί το παιχνίδι των πράσινων, αλλά ταυτόχρονα και να ξεσηκώνει την εξέδρα με τις ενέργειες του και η αλήθεια είναι πως πολύ γρήγορα έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας και πάντα να δέχεται το ζεστό χειροκρότημα όλων των φίλων του Παναθηναϊκού σε κάθε ενέργεια του.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ