Το «χρέος» της ΑΕΚ και ο Αραούχο που δείχνει τον δρόμο (vids)

Το «χρέος» της ΑΕΚ και ο Αραούχο που δείχνει τον δρόμο (vids)

Έστω και την ύστατη ώρα η ΑΕΚ καλείται να πάρει μία μεγάλη νίκη για να αποφύγει το μέγα κάζο. Οδηγός σε αυτή την προσπάθεια ο Σέρχιο Αραούχο και η πρόσφατη προϊστορία.

Η ώρα της κρίσης έφτασε για την ΑΕΚ! Σε μία σεζόν που ξεκίνησε με πολύ διαφορετική στόχευση και μεγάλες φιλοδοξίες, η Ένωση κατέληξε να παλεύει για την ευρωπαϊκή της συμμετοχή σε μία παρτίδα με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» (20:00). Στο πρωτάθλημα έχασε το… τρένο από Δεκέμβρη, στο Κύπελλο απέτυχε και πάλι, με την προοπτική του Europa Conference League να είναι πια η τελευταία σανίδα σωτηρίας για να αποφευχθεί το μέγα κάζο.

Τα πράγματα είναι απλά. Με νίκη στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΚ καθαρίζει και πάει στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό για ένα…  γλυκό φινάλε μπροστά στον κόσμο της ενώ με ήττα αποχαιρετά οριστικά την Ευρώπη και για την επόμενη σεζόν. Στην περίπτωση της ισοπαλίας θα βασανίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή καθώς θα θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τον Άρη που θα φιλοξενείται στα Γιάννινα κι όπως καταλαβαίνει κανείς οι πιθανότητες μόνο υπέρ της δεν θα είναι.

Από την άλλη βέβαια, αν θέλεις να πετύχεις έστω κι αυτόν τον μίνιμουμ στόχο, πρέπει κάποια στιγμή να πάρεις κι ένα μεγάλο ματς. Με δύο νίκες κόντρα στον ΠΑΣ σε ολόκληρα τα πλέι οφ, δεν γινόταν να βγει η ΑΕΚ στην Ευρώπη και μάλλον δεν θα ήταν και δίκαιο. Μία νίκη με τον Παναθηναϊκό κι άλλη μία με τον Άρη στο ξεκίνημα της σεζόν είναι οι μόνες που έχει να αντιπαρατάξει ο Δικέφαλος φέτος, σε ένα πρωτάθλημα που όλοι κερδίζουν όλους στα ντέρμπι.

Ο ηγέτης Αραούχο δείχνει τον δρόμο

Η ΑΕΚ έχει μία τελευταία ευκαιρία για να πάρει μία σημαντική νίκη και να σώσει κάτι από τη φετινή σεζόν. Αν δεν τα καταφέρει ούτε απόψε, τότε δεν αξίζει κιόλας κάτι παραπάνω. Στα τελευταία ματς έχει σταθεροποιήσει κάπως την απόδοσή της, έχει κάποια καλά στοιχεία στα οποία ποντάρει (όπως το μηδέν παθητικό σε δύο σερί ματς μετά από πολύ καιρό), αλλά έχει και τον Σέρχιο Αραούχο που δείχνει τον δρόμο για ακόμη μία φορά.

Ο Αργεντινός έδειξε και πάλι πως όχι μόνο δεν είναι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής για την ΑΕΚ, αλλά πως είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας. Αυτός που θα πρέπει να μπει στο νέο γήπεδο με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο. Παρά το γεγονός πως τα πάντα έδειχναν πως μετά τη βαριά θλάση που υπέστη τα τέλη του Απρίλη δεν θα αγωνιστεί άλλο για φέτος, εκείνος διέψευσε τους πάντες. Μπήκε στην αποστολή και αν χρειαστεί θα μπορέσει να βοηθήσει για ένα 20λεπτο. Στο γήπεδο που πριν λίγους μήνες συγκλόνισε με την αφιέρωσή του στον Άλκη, γι’ αυτό και θα τιμηθεί από τη Δομή «Εις το όνομα του Άλκη» πριν το παιχνίδι.

Στην ΑΕΚ βέβαια θα πρέπει να εύχονται να μην χρειαστεί να παίξει δευτερόλεπτο ο Αργεντινός γιατί διαφορετικά θα σημαίνει πως δεν έχουν πάει καλά τα πράγματα για τους «κιτρινόμαυρους». Το πάθος, η θέληση και το πείσμα του «Τσίνο» πάντως θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους και να τους δώσουν ένα έξτρα κίνητρο ώστε να κάνουν αυτό που πρέπει στο «Βικελίδης». Εχουν χρέος και προς τον κόσμο της ομάδας που τους στήριξε και με το παραπάνω φέτος παρά το ότι δεν πήρε καμία χαρά.

Τον έχει στο «Βικελίδης»

Σύμμαχό της μπορεί να πει κανείς πως θα έχει και την πρόσφατη προϊστορία η ΑΕΚ. Πριν την ήττα με 2-1 φέτος στο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η Ένωση είχε πέντε ματς με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία – πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου μέσα στο συγκεκριμένο γήπεδο. Με νίκες κρίσιμες σε παιχνίδια όπως το περσινό στα πλέι οφ όπου λίγες μέρες μετά το σοκαριστικό 1-5 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και νίκησε τον Άρη στην έδρα του με 3-1.

Εχει τον τρόπο της η ΑΕΚ ως φιλοξενούμενη του Άρη και θα πρέπει να το αποδείξει ακόμη μία φορά. Εξάλλου, ειδικά φέτος, η έδρα είναι και το μεγάλο μειονέκτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης αφού σε εννιά ματς πρωταθλήματος δεν έχει καταφέρει να σκοράρει καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ