ΠΑΟΚ, η επόμενη μέρα…

ΠΑΟΚ, η επόμενη μέρα…

Μετά και από την αποτυχία στον τελικό του Κυπέλλου, με την οποία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η σεζόν, αρχίζει σιγά σιγά ο σχεδιασμός του ΠΑΟΚ εν όψει της νέας σεζόν.

Για τον ΠΑΟΚ η χρονιά δεν είχε «happy end», καθώς γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου, το οποίο ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και έμεινε χωρίς κούπα. Κάτι το οποίο μόνο ευχάριστο δεν είναι για τους Θεσσαλονικείς.

Πέρα από το Κύπελλο, συνολικά ο «ασπρόμαυρος» απολογισμός της σεζόν που τελείωσε δεν είναι ο καλύτερος δυνατός. Ο Δικέφαλος του βορρά τερμάτισε στη 2η θέση και στο -19 από την κορυφή στο πρωτάθλημα, έφτασε μέχρι τους «8» του Europa Conference League και έχασε το τρόπαιο του Κυπέλλου από τους «πράσινους».

Ωστόσο, αυτά πλεόν ανήκουν στο παρελθόν και σημασία για τον ΠΑΟΚ τώρα έχει το παρών και το μέλλον. Γι’ αυτό οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν πάνω και στα δύο, αρχίζοντας τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Μάλιστα, ο Ρασβάν Λουτσέσκου πριν αναχωρήσει για τις ολιγοήμερες διακοπές στην πατρίδα του διοργάνωσε ένα δείπνο για τους στενούς του συνεργάτες στην ομάδα και στη διοίκηση με φόντο την επόμενη αγωνστική περίοδο.

Φυσικά, πρώτο ζήτημα αποτελούν οι ανανεώσεις και οι αποχωρήσεις από το ρόστερ. Και δεν είναι λίγες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν όσον αφορά τόσο το κομμάτι των ανανεώσεων όσο και αυτό των αποχωρήσεων.

Αρχικά, υπάρχει το ζήτημα του Τσούμπα Άκπομ. Η επαφή με τον ατζέντη του στο περιθώριο του τελικού δεν έφερε αποτέλεσμα και ο Άγγλος επιθετικός επιστρέφει μέχρι νεωτέρας στη Μίντλεσμπρο, ενώ αποχαιρέτησε τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, αποχωρεί ο ελεύθερος πλέον Βαρέλα, αλλά την πόρτα της εξόδου θα περάσουν και οι Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ, των οποίων ο δανεισμός τους λήγει και δεν φαίνεται πως θα γίνει κάποια κίνηση για την αγορά τους η έστω για την επέκταση του δανεισμού τους.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η υπόθεση του Βιεϊρίνια, που είναι ξεχωριστή και λόγω της ιστορίας του στον σύλλογο κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει στον Δικέφαλο του βορρά και ενδέχεται σταδιακά να περάσει σε ένα άλλο πόστο.

Όσον αφορά τα «κεφάλαια» των Μπίσεσβαρ, Κρέσπο και Σβαμπ, παραμένουν… ανοιχτά. Οι δύο πρώτοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να συνεχίσουν, αλλά προκύπτουν διαφορές στο οικονομικό κομμάτι, ενώ ο τελευταίος περιμένει να συζητήσει με τη διοίκηση.

Στα μεταγραφικά το τοπίο είναι θολό ακόμα. Η περίπτωση του 22χρονου τερματοφύλακα Ντόμινικ Κοτάρσκι είναι η μοναδική που «παίζει» έντονα, καθώς οι Θεσσαλονικείς έχουν ανάγκη από γκολκίπερ, με τις αποχωρήσεις των Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Αλέξανδρου Πασχαλάκη να είναι δεδομένες, Ο Έλληνας γκολκίπερ μένει ελεύθερος και δεν ανανεώνει.

Ο Κροάτης πορτιέρε ανήκει στον Άγιαξ ως το 2023, αλλά φέτος έπαιξε δανεικός στην Γκόριτσα και αναδείχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας στην πατρίδα του. Μάλιστα, εκεί σε 38 αγώνες δέχτηκε 38 γκολ έχοντας 8 ματς στα οποία κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Η Γκόριτσα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει τα δικαιώματα του νεαρού άσου για 1,1 εκατ. ευρώ από τον «Αίαντα» και ο ΠΑΟΚ, που τον έχει στην κορυφή της λίστας του για την ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα ενδέχεται να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του.

Από εκεί και πέρα, το κομμάτι των μεταγραφών θα εξαρτηθεί φυσικά και από την πιθανότητα πώλησης κάποιου ποδοσφαιριστή. Μέρα με τη μέρα θα ξεδιαλύνει πάντως το τοπίο και αρκετά ονόματα αναμένεται να «παίξουν» στο «ασπρόμαυρο» ρεπορτάζ.

Σε ότι αφορά, τέλος, την προετοιμασία, το βασικό της στάδιο θα πραγματοποιηθεί ξανά στο Απελντορν της Ολλανδίας και συγκεριμένα στο διάστημα 27 Ιουνίου – 10 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ