Ο Μάνθος Πουλινάκης δικαιώθηκε για την ΠΑΕ ΟΦΗ – «Πλήρωσε, δεν δημιούργησε χρέη»

Ο Μάνθος Πουλινάκης δικαιώθηκε για την ΠΑΕ ΟΦΗ – «Πλήρωσε, δεν δημιούργησε χρέη»

Ο Μάνθος Πουλινάκης απαλλάχθηκε τελεσίδικα από Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηρακλείου για τις υποθέσεις της ΠΑΕ ΟΦΗ τη διετία 2012-14.

Τελεσίδικα αθώος ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ηρακλείου, απάλλαξε πλήρως τον Κρητικό επιχειρηματία για τις κατηγορίες περί χρεών στο δημόσιο, για το διάστημα των σχεδόν 2,5 χρόνων, στο οποίο διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας του Ηρακλείου.

Το Εφετείο μελέτησε την υπόθεση, μελέτησε τα επίσημα στοιχεία και έκρινε τελεσίδικα ότι η διοίκηση Πουλινάκη δεν δημιούργησε χρέη στην ΠΑΕ ΟΦΗ, όπως επιβεβαιώνεται από τις θετικές χρήσεις. Μάλιστα, προκύπτει ότι στα δύο αυτά χρόνια, που είχε υπό την προεδρία της κρητικής ΠΑΕ, αποπληρώθηκε σημαντικό μέρος των χρεών που είχαν δημιουργηθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις, ενώ ρυθμίστηκε το σύνολο των οφειλών.

Μάλιστα, ο Μάνθος Πουλινάκης αθωώθηκε και σε ένα ακόμη δικαστήριο που αφορούσε την παρουσία του στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Καθώς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον απάλλαξε οριστικά για ανάλογη υπόθεση, αλλά για διαφορετικό πίνακα χρεών, που αφορούσαν διαφορετική περίοδο από την πρώτη υπόθεση.

Οι δύο αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις αποτελούν δικαίωση για τον δικαστικό αγώνα που δίνει εδώ και 7 χρόνια ο Μάνθος Πουλινάκης, όντας «όμηρος» μιας κατάστασης που άλλοι δημιούργησαν και η οποία στον ίδιο στοίχισε πολλά χρήματα. Εξάλλου, και τα δύο δικαστήρια επισημαίνουν στις αθωωτικές κρίσεις τους πως στο διάστημα της περιόδου που προήδρευσε στην ΠΑΕ ΟΦΗ, ο Κρητικός επιχειρηματίας ξόδεψε πολύ μεγάλα ποσά από την προσωπική του περιουσία για να καλύψει υποχρεώσεις της ΠΑΕ. Ζημιώθηκε και δεν ζημίωσε την εταιρεία.

Η υπόθεση είναι αντίστοιχη με εκείνη της δικαίωσης του Ντέμη Νικολαΐδη το 2018, όταν επίσης είχε επιβεβαιωθεί και δικαστικά πως δεν δημιούργησε το παραμικρό χρέος στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Μάνθου Πουλινάκη. Μάλιστα, και στις δύο περιπτώσεις τα χρέη των ΠΑΕ είχαν περάσει στα ΑΦΜ των προέδρων, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό καθεστώς ομηρίας. Η Δικαιοσύνη, ωστόσο, ήρθε να δώσει λύση και κυρίως να αποδείξει ποιοι έκαναν τι στις ΠΑΕ. Ποιοι ευθύνονται για χρέη και αμέλειες και ποιοι προσπάθησαν να δώσουν λύσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ