Το «αντίο» του Γκαρθία και το «δεν είναι ώρα για λόγια» του Κόντη

Το «αντίο» του Γκαρθία και το «δεν είναι ώρα για λόγια» του Κόντη

To10.gr καταγράφει την τελευταία ομιλία-αποχαιρετισμό του Οσκαρ Γκαρθία στους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη και όσα είπε το νέο τεχνικό επιτελείο στους Ερυθρόλευκους.

Ο Οσκαρ Γκαρθία δεν ζει σε κάποιο δικό του παράλληλο σύμπαν. Γνωρίζει ότι δεν πέτυχε στον Ολυμπιακό. Γνωρίζει ότι η δουλειά που έκανε δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών και κυρίως δεν είναι αντίστοιχη του βιογραφικού που ο ίδιος κουβαλούσε ερχόμενος στην Ελλάδα. Και για αυτόν τον λόγο επέλεξε να διευκολύνει τα πράγματα και να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας, πριν τελειώσει η χρονιά. Αφήνοντας το ελεύθερο στη διοίκηση του συλλόγου να ασχοληθεί με τον αντικαταστάτη, αλλά και τον καταρτισμό της ομάδας της επόμενης σεζόν.

Μάλιστα αυτή η απολύτως τίμια στάση απέναντι στον Ολυμπιακό αποτυπώθηκε και στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ομιλία στην οποία εξήγησε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους παίκτες και εξήρε την αξία τους και την ομάδα που εκπροσωπούν!

Αναλυτικά, ο 44χρονος τεχνικός, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δούλεψα μαζί σας, στο ποδόσφαιρο όμως κάποια στιγμή έχουν όλα ένα τέλος. Αποφάσισα να φύγω, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, και το έκανα για να διευκολύνω την ομάδα ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το πλάνο της για τη νέα χρονιά. Να κάνει τις κινήσεις που επιθυμεί. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία. Θέλω επίσης να κάνετε τα πάντα προκειμένου να νικήσετε στα ματς που απομένουν μέχρι την λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Να πάρετε αυτές τις νίκες και να τερματίσετε όσο πιο ψηλά μπορείτε στον βαθμολογικό πίνακα. Γιατί το αξίζετε. Φτάνει μόνο να πιστέψετε στους εαυτούς σας και να παρουσιάσετε το ποδόσφαιρο που μπορείτε. Και πάλι σας ευχαριστώ».

Ο Όσκαρ Γκαρθία επιστρέφει στην πατρίδα του φέτος για δεύτερη φορά, καθώς είχε προηγηθεί η παραίτηση του από τον πάγκο της Σεντ Ετιέν στα μέσα Νοεμβρίου. Και από την Τετάρτη ο Χρήστος Κόντης ανέλαβε και τυπικά τον ρόλο του μεταβατικού προπονητή του Ολυμπιακού. Ο 43άχρονος έπιασε δουλειά σε ένα πρωινό που δεν ήταν ακριβώς και το πιο εύκολο. Καθώς την ώρα που ο ίδιος ξεκινούσε τη νέα του δουλειά, οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόταν τους τελευταίους τρεις μήνες μάζευαν τα πράγματά τους και τον αποχαιρετούσαν με ένα ειλικρινές «ευχαριστώ» και «καλή επιτυχία».

Από την πλευρά ο Χρήστος Κόντης, οποίος ανέλαβε την υποχρέωση να οδηγήσει την ομάδα ως το τέλος της σεζόν, σε αντίθεση με τον Καταλανό δεν θέλησε να πει πολλά. «Πάμε στο γήπεδο να δουλέψουμε καλά. Δεν είναι ώρα για λόγια. Πρέπει να προχωρήσουμε. Να δουλέψουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν με νίκες» ήταν το δικό του μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές που έχουν προπόνηση και σήμερα, αλλά και αύριο με βάση το πρόγραμμα που υπάρχει στον πίνακα ανακοινώσεων του Ρέντη. Δίπλα στον Χρήστο Κόντη, είναι πλέον ο Αριέλ Ιμπαγάσα που και πέρσι είχε παίξει έναν αντίστοιχο ρόλο (ως βοηθός του Βασίλη Βούζα), ενώ υπενθυμίζουμε ότι επέστρεψε στην ομάδα ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ