Το αφιέρωμα του ESPN για Κουαλιάτα: «Πρότυπο του ο Κουτίνιο»

Το αφιέρωμα του ESPN για Κουαλιάτα: «Πρότυπο του ο Κουτίνιο»

Η μεταγραφή του Νικολάς Κουαλιάτα στον ΠΑΟΚ ανάγκασε το ESPN να κάνει αφιέρωμα για τον Ουρουγουανό ποδοσφαιριστή.

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και επίσημα την πρώτη του μεταγραφική κίνηση για τη νέα σεζόν, καθώς απέκτησε τον Νικολάς Κουαλιάτα που αγωνιζόταν στη Μοντεβιδέο Γουόντερερς. Η είδηση της μεταγραφής του Ουρουγουανού στον Δικέφαλο του βορρά όπως ήταν φυσικό απασχόλησε τα μέσα της χώρας, με το ESPN να φιλοξενεί αφιέρωμα για τα πρώτα βήματα του παίκτη στο ποδόσφαιρο.

Στο αφιέρωμά του το ESPN αναφέρει:

«Ο Κουαλιάτα γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του1999 στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Άρχισε να κλωτσά την μπάλα από μικρή ηλικία παίζοντας με τον αδερφό του, Ντιέγκο, στη γειτονιά του ή σε αγώνες με άλλα παιδιά της ηλικίας του ή και μεγαλύτερα. Έπειτα, συμμετείχε στο Baby Soccer στο Ciclón del Cerrito και εντάχθηκε στην ακαδημία του Defensor Sporting, παίζοντας μέχρι το Fifth Division. Πήγε στη Γουοντέρερς, όπου οι προπονητές, Αλεχάντρο Κάσερες και Αλεχάντρο Καπουτσίο του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία τον Δεκέμβριο του 2019 κάτω από τις οδηγίες του Αλφρέντο Αρίας.

Πέρυσι τον Απρίλιο, επέλεξε τη φανέλα με το νούμερο «10» που είχε αφήσει ο Ιγνάσιο Γκονζάλες και έπαιξε βασικός στην επίθεση ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως αριστερό εξτρέμ. Έχει παίξει σχεδόν 80 παιχνίδια στην κατηγορία. Μιλώντας στο ESPN είχε αποκαλύψει ότι το πρότυπο του είναι ο Κουτίνιο και ότι θα ήθελε να του μοιάσει ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγωνισθεί με τα χρώματα της Εθνικής της Ουρουγουάης.

Αναφερόμενος στη ντρίμπλα του είχε πει: «Είναι κάτι πιο φυσικό που μου έρχεται, είναι να κάνω μια προσποίηση και να πάω γρήγορα σε κάποιες πλευρές όταν ο αντίπαλος κινείται, ή μπορώ. Παίζω επίσης με τις αναφορές των συμπαικτών μου, πλαστογραφώ την πάσα και αν ο αμυντικός ακολουθεί τον συμπαίκτη μου, μπορώ να προσπαθήσω να βγάλω τον δείκτη μου από την κορυφή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ