Η Τουρκία και ο… μισός Ολυμπιακός!

Η Τουρκία και ο… μισός Ολυμπιακός!

Το σουξέ των ερυθρολεύκων στη γειτονική χώρα, η Φενέρ, ο Ζεσούς, ο Τικίνιο και τα ελληνόπουλα…

Κρατάει χρόνια αυτή η… κολόνια. Η σύνδεση του Ολυμπιακού με την αγορά της Τουρκίας. Και στο «έλα» και στο «πήγαινε» η αγορά της Τουρκίας έχει απασχολήσει σε πολλές περιπτώσεις τους πρωταθλητές Ελλάδας που συχνά-πυκνά «ψωνίζουν» από την γειτονική χώρα. Με το καλοκαιρινό «παζάρι» να ανοίγει τα καλά έχοντας μπει στις πρώτες μέρες του Ιουνίου η σχέση Ολυμπιακού-Τουρκίας «δοκιμάζεται» το τελευταίο διάστημα κυρίως για το… «πήγαινε».

Όσον αφορά βεβαίως τις επιθυμίες των Τουρκικών ομάδων που έχουν κυκλώσει στις μεταγραφικές τους λίστες ονόματα ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Από τον περασμένο Ιανουάριο άλλωστε τόσο ο Τικίνιο όσο και ο Μασούρας είναι στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας Τουρκικών ομάδων. Στην Τραμπζονσπόρ του Μπακασέτα και του Σιώπη το «φωνάζουν». Δηλώσεις κάνει σε… καθημερινή βάση ο προπονητής τους. Οι πρωταθλητές Τουρκίας θα ήθελαν πολύ να έχουν έναν ακόμη Έλληνα στο δυναμικό τους. Με τον Μασούρα να κάνει εντυπωσιακές χρονιές με τον Ολυμπιακό είναι λογικό. Την ίδια ώρα πάντως και για τον Ανδρούτσο (που δύσκολα θα τον βρει και η νέα σεζόν στον Ολυμπιακό) υπάρχει ενδιαφέρον από τους πρωταθλητές Τουρκίας.

Η Τραμπζονσπόρ πάντως δεν είναι η μοναδική Τουρκική ομάδα που ασχολείται με τον Μασούρα.

Η Φενέρ του Ζεσούς έχει στο στόχαστρο της τον Έλληνα άσο μαζί με τον Τικίνιο που ως γνωστόν δεν λέει να… ξεχάσει εδώ και μήνες.

Και πώς να ξεχαστεί βεβαίως για την Φενέρ αυτό το δίδυμο καθώς ειδικά στην Πόλη στο εντυπωσιακό 3-0 του Ολυμπιακού έκανε «όργια». Ο Μασούρας έβαλε δύο γκολ, ο Τικίνιο το πρώτο ενώ δημιούργησε ουσιαστικά τα άλλα δύο στην καλύτερη βραδιά της ερυθρόλευκης καριέρας του. Ο Ζεσούς ξέρει καλύτερα από όλους τον Τικίνιο από τα επιτυχημένα χρόνια που έπαιξε στην Πορτογαλία και ειδικά στην Πόρτο.

Στην Τουρκική λίστα και ο Ονιεκούρου που εδώ και καιρό άλλωστε είναι εκτός πλάνων για τον Μαρτίνς. Ο Νιγηριανός που πήρε πάρα πολλές ευκαιρίες έως και τα ματς με την Αταλάντα αλλά δεν μπόρεσε να δικαιώσει τον Πορτογάλο. Η Γαλατάσαραϊ, στην οποία έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο πέρασμα του, είναι αυτή που τον θέλει διακαώς. Πως μπορούν όλα αυτά να εξελιχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα;

Αν τελικά θα κάνει κάποιος ερυθρόλευκος την αντίθετη από την συνηθισμένη διαδρομή στη σύνδεση Ολυμπιακός-Τουρκία;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά τι μπορεί να συμβεί καθώς πολλά εξαρτώνται από διάφορες «καραμπόλες». Η υπόθεση του Ελ Αραμπί παίζει σημαντικό ρόλο για τον Τικίνιο για παράδειγμα.

Ο Μασούρας είναι από τα βασικά «όπλα» του Μαρτίνς που προφανώς δεν θέλει με τίποτα να σκέφτεται πως μπορεί να τον χάσει. Ονιεκούρου και Ανδρούτσος είναι στη λίστα των παικτών που ουσιαστικά δεν υπολογίζει ο Μαρτίνς για τη νέα σεζόν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολο το deal, εάν και εφόσον προκύψει, για τους Τούρκους. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο πως κάνει τα deal που θέλει ο ίδιος με τους όρους που θέλει. Και δεν κάνει εκπτώσεις. Για κανένα και τίποτα…

Υ.Γ. Πιθανό να μεγαλώσει η ερυθρόλευκη παρέα που απασχολεί Τουρκικές ομάδες καθώς και για τον Κούντε αλλά και για τον Βρουσάι υπάρχουν πληροφορίες πως μπορεί να υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ