Το οργανόγραμμα του Ολυμπιακού και το σενάριο για «βόμβα» Αντονι Θουμπιθαρέτα

Το οργανόγραμμα του Ολυμπιακού και το σενάριο για «βόμβα» Αντονι Θουμπιθαρέτα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να υλοποιεί τον προγραμματισμό του και από την Ισπανία προέκυψε σενάριο-βόμβα για επαφή με τον Αντονι Θουμπιθαρέτα, πρώην αθλητικό διευθυντή των Μπαρτσελόνα, Μαρσέιγ και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να προσθέσει πρόσωπα του ποδοσφαίρου στο οργανόγραμμά του. Πρόσωπα που έχουν γνώση, εμπειρία και παραστάσεις. Από το υψηλότερο επίπεδο. Πολλοί είναι εκείνοι που εξεπλάγησαν με το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι επί της ουσίας… άφησαν τον Μόργκαν ντε Σάνκτις να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαλερνιτάνα (σ.σ. διότι αυτό συνέβη, ο Ολυμπιακός δεν απάντησε στον Ιταλό, όχι το αντίθετο). Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό έγινε επειδή η διοίκηση του συλλόγου δείχνει διάθεση να κάνει (τουλάχιστον) μια προσθήκη, που θα είναι από το πρώτο ράφι.

Μία πληροφορία από την Ισπανία, λοιπόν, ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ότι ο Ολυμπιακός έχει επικοινωνία με έναν εκ των σημαντικότερων στελεχών που έχει αναδείξει τα τελευταία χρόνια το ισπανικό ποδόσφαιρο. Τον Αντονι Θουμπιθαρέτα. Ενα σπουδαίο πρόσωπο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με μεγάλη εμπειρία στη διοίκηση κορυφαίων ομάδων και σημαντική παρουσία σε συλλόγους της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ο Θουμπιθαρέτα, ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και του ισπανικού ποδοσφαίρου, μόλις ολοκλήρωσε τη σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα του εντάχθηκε στο οργανόγραμμα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μάλιστα, την περίοδο 2001-04 διετέλεσε διευθυντής ποδοσφαίρου της βασκικής ομάδας, την οποία υπηρέτησε και από άλλα πόστα, πριν αποχωρήσει.

Στις 2 Ιουλίου 2010 προσλήφθηκε ως διευθυντής ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα από τον πρόεδρο Σάντρο Ροσέλ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρώην συμπαίκτη του στους Καταλανούς και την Εθνική Ισπανίας, Τσίκι Μπεγκιριστάιν. Μάλιστα, με την «Μπάρτσα» πανηγύρισε ένα Champions League (2011), δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2011, 2013), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2012), ένα Ευρωπαϊκό Super Cup (2012), ένα Κύπελλο Ισπανίας (2012) και τρία Super Cup Ισπανίας (2011, 2012, 2014). Αποχώρησε από το πόστο του στις 5 Ιανουαρίου 2015, μετά από διαφωνία με τον νέο πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

Εμεινε χωρίς ομάδα για σχεδόν ενάμιση χρόνο, ωστόσο το 2016, δέχθηκε πρόταση από την Ολιμπίκ Μαρσέιγ, να αναλάβει όλο το πρότζεκτ του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στις 27 Οκτωβρίου αποδέχθηκε την πρόταση των Μασσαλών και η πρόσληψή του ανακοινώθηκε επίσημα. Στη Μασσαλία έμεινα για συνολικά 4 χρόνια και αποχώρησε το 2020.

Αυτό το διάστημα ο Θουμπιθαρέτα εμφανίζεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της μεξικανικής Μοντερέι, με σκοπό να μπει σε ένα νέο διοικητικό σχήμα το οποίο θα αλλάξει συνολικά τον τρόπο λειτουργείας του συλλόγου, με τον ίδιο να αναλαμβάνει να «τρέξει» την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ωστόσο, οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι ο ρόλος του είναι περισσότερο συμβουλευτικός, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι λόγω απόστασης, θα ήταν δύσκολο να μπορέσει να αφοσιωθεί. Και ότι μία νέα προοπτική, σε μια ομάδα με ιστορία, ισχύ και βλέψεις θα μπορούσε να τον κάνει να αλλάξει τις προτεραιότητές του. Φωτογραφίζοντας τον Ολυμπιακό.

Προς το παρόν, επειδή πρόκειται για μία περίπτωση που φαντάζει και είναι πολύ δύσκολη και περίπλοκη, δεν έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο για την υπόθεση Ολυμπιακός – Θουμπιθαρέτα. Ωστόσο, εάν όντως προκύψει τέτοιος «γάμος», θα πρόκειται για μια βόμβα πρώτου μεγέθους. Ακόμη και το γεγονός ότι ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό μέγεθος όπως ο Βάσκος γκολκίπερ μπορεί να συζητάει σε σοβαρή βάση με τους πρωταθλητές Ελλάδος, δείχνει πολλά για τον σύλλογο και τη δυναμική του. Και προφανώς μία τέτοια συνεργασία, δεν θα μπορεί παρά να αφορά έναν πιο ευρύ και σημαντικό ρόλο στο οργανόγραμμα. Αλλά προς το παρόν, όλα είναι σενάρια. Και μένει να δούμε τι από αυτά θα επιβεβαιωθεί.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να επαναλάβουμε ότι ο Ολυμπιακός δεν αναζητά νέα στελέχη για να αλλάξει την ομάδα. Εχει βγει στην αγορά με σκοπό να συζητήσει και να βρει ανθρώπους που θα ανεβάσουν επίπεδο το οικοδόμημα που έχει δημιουργηθεί και το οποίο είναι άρτιο, έχει γερές βάσεις, αλλά οι νέες, φρέσκιες, δομημένες ποδοσφαιρικές ιδέες που μπορούν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό ένα βήμα παρακάτω, πάντα είναι ευπρόσδεκτες. Όπως και οι άνθρωποι που μπορούν να τις υλοποιήσουν και να δώσουν το κάτι παραπάνω στον σύλλογο. Αυτό αναζητά ο Ολυμπιακός.

Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, δεν «νοσεί» από ποδοσφαιρικά στελέχη. Εχει και μάλιστα ορισμένα αργά ή γρήγορα θα πρέπει να βγουν μπροστά. Να πάρουν ευθύνες, να αναλάβουν να τρέξουν πρότζεκτ και γενικώς να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και τις γνώσεις τους. Αλλά όλα στην ώρα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ