Γιατί ο Αλμέιδα κερδίζει τις εντυπώσεις στην ΑΕΚ

Γιατί ο Αλμέιδα κερδίζει τις εντυπώσεις στην ΑΕΚ

O υπερβάλλων ζήλος του Ματίας Αλμέιδα κλέβει τις εντυπώσεις στην ΑΕΚ, με τον Αργεντινό τεχνικό να δείχνει από νωρίς ψήγματα της προσωπικότητάς του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος, από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν κατά πάσα πιθανότητα να δρομολογούνται οι εξελίξεις και στα μεταγραφικά ζητήματα για την ΑΕΚ. Μπορεί η Ένωση να έχει τον περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί ενόψει της νέας σεζόν, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, αφού δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει εφησυχασμός στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Τουναντίον, ο Ματίας Αλμέιδα μαζί με τους Μπρούνο Άλβες και Ματίας Κουχάρσκι «τρέχουν» τον σχεδιασμό, κάτι στο οποίο βοηθάει πολύ και η φυσική παρουσία του Ουρουγουανού τεχνικού. Ο 48χρονος προπονητής που βρίσκεται από τα τέλη Μάϊου στην Αθήνα, έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις δείχνοντας αποφασισμένος να πετύχει στην πολύ δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τον γνωρίζει μόνο ως ποδοσφαιριστή λόγω της σπουδαίας του καριέρας στα ευρωπαϊκά γήπεδα και γνωρίζει ελάχιστα πράγματα για τον προπονητή Αλμέιδα που περνάει για πρώτη φορά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Παρ’ όλα αυτά η μέχρι τώρα παρουσία του στην ΑΕΚ και τα όσα γίνονται γνωστά γύρω από τη νοοτροπία και τη δουλειά του, έχουν κερδίσει τους οπαδούς της Ένωσης και τους ανθρώπους εντός ομάδας.

Βέβαια, άπαντες κρίνονται από τα αποτελέσματα, αλλά επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, δεν μπορεί να μην σημειωθεί η πρώτη εντύπωση που έχει αφήσει ο Αλμέιδα. Ένας άνθρωπος που και μόνο με την ιστορία και τη φήμη που τον συνοδεύει θα μπορούσε να μείνει σπίτι του και να έρθει στην Αθήνα στο… παρά πέντε της προετοιμασίας, όχι μόνο ήρθε περίπου 40 μέρες πριν, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ΑΕΚ τα τελευταία πολλά χρόνια, αλλά θέλει να είναι και το απόλυτο αφεντικό όσον αφορά στο ρόστερ. Να γνωρίζει και να ρυθμίζει την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά στη δική του δουλειά.

Από την αρχή έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους του Δικεφάλου πως θέλει ένα σχετικά μικρό ρόστερ στο οποίο θα υπάρχουν μόνο οι παίκτες που θα υπολογίζονται για τη νέα σεζόν και δεν θα υπάρξουν φαινόμενα όπως πέρσι που για παράδειγμα το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας έγινε με την… ΑΕΚ Β’. Διαπίστωσε με το καλημέρα ποιες είναι οι ανάγκες του ρόστερ, πού πρέπει να υπάρξει ενίσχυση, είχε άποψη για όλους τους παίκτες, ακόμη και από τη δεύτερη ομάδα όπου ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους το καλοκαίρι για να δείξουν αν αξίζει να τους υπολογίζει και ξεκαθάρισε πως τις πέντε βασικές μεταγραφές θέλει να τις έχει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, στις 12 Ιουλίου.

Πράγματα ίσως αυτονόητα για τον κοινό νου, πράγματα όμως που τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν καθόλου αυτονόητα στην ΑΕΚ, με τα αποτελέσματα γνωστά. Στα θετικά του Αλμέιδα επίσης δεν μπορεί να μην καταγραφεί το γεγονός πως ήρθε απόλυτα οργανωμένος και με καμία διάθεση να κάνει υποχωρήσεις σε πράγματα που εκείνος θεωρεί απαραίτητα για να πετύχει στη δουλειά του. Έφερε μαζί του έξι συνεργάτες χωρίς να μπει καν στην κουβέντα να στερηθεί έστω και έναν. Κάτι που έγινε αποδεκτό από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και προκάλεσε επίσης πολύ θετική εντύπωση.

Οργάνωση, αποφασιστικότητα, πάθος και πολλή όρεξη για δουλειά χαρακτηρίζουν τον Αλμέιδα στο πρώτο του διάστημα δουλειάς στην Ελλάδα. Μπροστά του έχει πάρα πολλή δουλειά ώστε να κάνει αρχικά την ΑΕΚ ομάδα και στη συνέχεια να την βάλει σε τροχιά πρωταθλητισμού. Η εν γένει παρουσία και συμπεριφορά του μέχρι τώρα ωστόσο, είναι ένας πολύ καλός λόγος αισιοδοξίας για τον οπαδό της ΑΕΚ. Τα υπόλοιπα, προσεχώς…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ