Αγκιμπού Καμαρά: Θα είναι άλλος στη season 5

Αγκιμπού Καμαρά: Θα είναι άλλος στη season 5

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει άλλο Ολυμπιακό κατά νου εν όψει season 5, και ο Αγκιμπού Καμαρά είναι «κλειδί» για την μετάβαση

Ας συμφωνήσουμε προκαταβολικά: Ο Αγκιμπού Καμαρά ήταν δεδομένα ο X-factor της season 4 για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς. Κάποιος που ήρθε από το… πουθενά και όχι μόνο έγινε σημαντικός (39 συμ, 6 γκολ, 5 ασίστ), αλλά επί της ουσίας έκανε και τη διαφορά για ένα πολύ μεγάλο μέρος της σεζόν: Της πρώτης επαγγελματικής σεζόν της καριέρας του! Ποια θα είναι η συνέχεια για τον –περί ου ο λόγος- Αγκιμπού Καμαρά; Οι Ερυθρόλευκοι εκτιμούν πως ακόμη δεν είδαμε τίποτα από τον 21χρονο άσο. Και ετοιμάζουν για χάρη του μια «αλλαγή» που εν πολλοίς μπορεί να αλλάξει συνολικά και την εικόνα του Ολυμπιακού. Εν όψει season 5.

Σα να λέμε: Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι ο Αφρικανός άσος που την πρώτη του σεζόν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής τόσο σαν δεύτερος επιθετικός, όσο και σαν winger μπορεί να σταθεί τακτικά κάποια βήματα πιο πίσω στον αγωνιστικό χώρο. Ότι μπορεί να «δουλέψει» και να εξελιχθεί σε ένα πολύ σύγχρονο box to box «8αρι» με όπλο το aggressive παιχνίδι του και την εξαιρετική ικανότητα του στο transition παιχνίδι. Έχει πολύ καλό ποσοστό ευστοχίας στην πάσα. Θα είναι σίγουρα πιο έτοιμος στη δεύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό έχοντας πλέον προσαρμοστεί πλήρως. Και το σημαντικότερο; Μια ενδεχόμενη εναρμόνιση σε αυτόν τον νέο ρόλο θα δώσει στους Ερυθρόλευκους το δικαίωμα να «δοκιμάσουν» μια σειρά από διαφορετικούς σχηματισμούς διατηρώντας στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου μια ολοκληρωμένη τριάδα.

 

Οι δύο δοκιμές

Ο Μαρτίνς ουσιαστικά αυτή την ιδέα την δουλεύει στο μυαλό του εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Και έχει αφήσει να φανεί σε κοινή θέα, σε δύο πολύ σημαντικά  παιχνίδια της σεζόν για τον Ολυμπιακό: Την 3-0 νίκη στην Πόλη επί της Φενέρ. Και την 1-2 ήττα από την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Στην Πόλη ο σχηματισμός ήταν 4-3-3 με τον Αγκιμπού δίπλα στον Μαντί Καμαρά και μπροστά από τον Γιαν Εμβιλά. Μια διάταξη που είχε αριστερά τον Χένρι Ονιεκούρου, δεξιά τον Γιώργο Μασούρα και στην κορυφή τον Τικίνιο Σοάρες. Στο Μπέργκαμο ο σχηματισμός ήταν 3-4-3. Με τον Αγκιμπού στην ίδια ευθεία με τον Εμβιλά (και τους Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, Κένι Λαλά) και ξανά την ίδια τριάδα στην επίθεση: Ονιεκουρού, Μασούρας και Τικίνιο…

Και τις μεταγραφές

Αυτές οι δύο επιτυχημένες «δοκιμές» αποτελούν και το καλύτερο εισαγωγικό σημείωμα για μια ιδέα που αναμένεται να τη δούμε να κυριαρχεί και στα καλοκαιρινά προκριματικά. Και που με έναν τρόπο επηρεάζουν σημαντικά και τις μεταγραφικές σκέψεις του Ολυμπιακού. Διότι αρκετοί είναι εκείνοι που καταλαβαίνουν πως οι Ερυθρόλευκοι χτίζουν το πλάνο της μεταγραφικής τους ενίσχυσης με δεδομένο ότι ο Αγκιμπού θα μεταφερθεί μια «γραμμή» πίσω. Αυτό δικαιολογεί το σοβαρό ενδιαφέρον (του Πέδρο Μαρτίνς) για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη, που τα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε έναν παίκτη που θα καλύψει το κενό του Αγκιμπού Καμαρά της επίθεσης! Ίσως τον καλύτερο παίκτη (μαζί με τον Αγκιμπού) στο επιθετικό τρίτο της Super League στο παιχνίδι «χωρίς τη μπάλα». Αντίστοιχα στην ίδια «ιδέα» μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι στο μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού υπάρχει και το ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός δημιουργικού 8αριού. Ενός play-maker που το στυλ του να παραπέμπει σε εκείνο που κάποτε επέστρεψε στον Αριέλ Ιμπαγάσα να αφήσει ανεξίτηλο σημάδι, ή ας πούμε πιο σύγχρονα στον Ζοάο Μουτίνιο που μόλις ολοκλήρωσε μια εποχή στο Γουλβερχάμπτον και συναντά κανείς το όνομα του στην «ελεύθερη» αγορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ