Σοάρες στο «10»: «Θα βοηθήσει την ΑΕΚ ο Άλβες, είναι μεγάλη προσωπικότητα- Όνειρο να έρθω στο νέο γήπεδο»

Άλεξ Σοάρες, ο αγαπημένος «Γιάννης» των οπαδών της ΑΕΚ! Ο Βραζιλιάνος πέρασε από την Ελλάδα, αφήνοντας το στίγμα του στους «κιτρινόμαυρους». Ο παλαίμαχος άσος μίλησε αποκλειστικά στο «10» για την περιπέτειά του στον δικέφαλο, τον Μπρούνο Άλβες, αλλά και το γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το καλοκαίρι του 2004 η ΑΕΚ βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού. Τα πολλά χρέη των προηγουμένων χρόνων αποτελούσαν θηλιά στο λαιμό για τον σύλλογο, που προχώρησε σε στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις. Κάπως έτσι, στις πρώτες μέρες του Ιούλη, πέρασε την πόρτα των Θρακομακεδόνων ένας επιθετικός από τον ΟΦΗ. Ο λόγος φυσικά για τον Άλεξ Σοάρες.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ένα από τα πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα της νέας εποχής με τον Ντέμη Νικολαϊδη στο τιμόνι τη ομάδας. Γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου με θητεία σε Καλαμάτα και Κρητικούς, ο Σοάρες δέθηκε κατευθείαν με την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια. Ο «Γιάννης» όπως τον αποκαλούσαν οι Έλληνες οπαδοί, τίμησε τη φανέλα της ΑΕΚ για δύο χρόνια (2004-2006), σημειώνοντας 19 γκολ σε 77 αναμετρήσεις.

Ο Άλεξ Σοάρες συνυπήρξε με τον Μπρούνο Άλβες στην ΑΕΚ, με τον οποίο διατηρούσε άριστες σχέσεις τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στην Ένωση, αναλαμβάνοντας το πόστο του αθλητικού διευθυντή και ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος του βγάζει το… καπέλο μέσω του «10».

Ο 49χρονος μιλάει αποκλειστικά στο «10», κάνοντας flashback στα όσα βίωσε με τον Μπρούνο Άλβες στον δικέφαλο. Από τις… σκληρές προπονήσεις με τον Πορτογάλο μέχρι και τα «πάρτι» του Ολυμπιακού Σταδίου, ο παλαίμαχος άσος θα έχει πάντα ευχάριστες αναμνήσεις από την περιπέτειά του στην ΑΕΚ.

«Μεγάλη κίνηση με Άλβες»

Ο Σοάρες θεωρεί δεδομένη την επιτυχία του Μπρούνο Άλβες, υπογραμμίζοντας πως θα βοηθήσει τόσο στο κομμάτι των μεταγραφών, όσο και στο θέμα των αποδυτηρίων.

«Με τον Μπρούνο Άλβες, τον Ασουνσάο και τον Σέζαρ ήμασταν πάρα πολύ κοντά. Μιλάγαμε την ίδια γλώσσα και ήμασταν κοντά. Όταν δεν είχαμε προπόνηση, πηγαίναμε για φαγητό με τις οικογένειές μας. Ωραίες, οικογενειακές στιγμές.

Θυμάμαι ότι στις προπονήσεις, ο Μπρούνο έπαιζε πολύ σκληρά. Εγω του έλεγα πιο σιγά ρε μ…, δεν είμαστε αντίπαλοι. Είμαστε στην ίδια ομάδα. Εδινε πολύ ξύλο στην προπόνηση! Ήταν πάρα πολύ σκληρό το παιχνίδι του, δεν περνούσα ούτε κοντά του. Ήταν επικίνδυνος!

Αμα δούμε τι έχει κάνει στο ποδόσφαιρο και τις ομάδες που πέρασε, φαίνεται πως είναι ηγέτης. Είναι μεγάλη προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδου. Θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ και με τις γνωριμίες που έκανε στο ποδόσφαιρο σε Ιταλία, Πορτογαλία. Σε όλες τις χώρες.

Σίγουρα είναι μια μεγάλη κίνηση από την ΑΕΚ. Ο Άλβες θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα σε όλες τις πλευρές. Και στα αποδυτήρια και τις μεταγραφές και στην οργάνωση της ομάδας. Εχει ζήσει πολλά στο ποδόσφαιρο και σε διαφορετικές χώρες. Εχει εμπειρία και θα βοηθήσει την ΑΕΚ».

«Πολύ δυνατή στο νέο γήπεδο η ΑΕΚ»

Ο Άλεξ Σοάρες δεν ξεχνά τα… πάρτι που έστηναν οι οπαδοί της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο το 2004, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Παρακολουθώ ακόμα την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όσο μπορώ, βλέπω τα ματς της. Εχω πολλές αναμνήσεις από την ομάδα. Κάτι που δεν ξεχνάω ποτέ, είναι τους αγώνες στο ΟΑΚΑ το 2004. Σε κάθε ματς είχαμε 40 και 50 χιλιάδες κόσμο. Ήταν απίστευτο για μια ομάδα όπου είχε άγνωστους ποδοσφαιριστές. Ηταν φανταστικό αυτό που έκανε ο κόσμος με μας εκείνη τη χρονιά. Αξέχαστες στιγμές, θα τις θυμάμαι για πάντα. Κάθε αγώνας ήταν και ένα πάρτι!

Σκοπεύω να έρθω στην Ελλάδα. Είναι το όνειρό μου να έρθω στο νέο γήπεδο και στην ΑΕΚ. Θέλω πολύ να έρθω στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ θα είναι πάρα πολύ δυνατή στο νέο γήπεδο. Θυμάμαι είχα παίξει με την Καλαμάτα και τον ΟΦΗ ως αντίπαλος. Ήταν μια πολύ δύσκολη έδρα για όλους».

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από