O Μαρτίνς το ζήτησε, η διοίκηση το έπραξε…

O Μαρτίνς το ζήτησε, η διοίκηση το έπραξε…

Πώς να μην είναι ευτυχισμένος ένας προπονητής όταν ξέρει πως η διοίκηση θα κάνει το παν για του παράσχει όλα όσα χρειάζεται;

2 Μαρτίου 2022. Ο Ολυμπιακός μόλις έχει καταγράψει μια από τις πιο εμφατικές νίκες στο πρωτάθλημα (5-1 τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη), με τον Πέδρο Μαρτίνς να αναφέρεται στην άνετη επικράτηση και συνάμα να… ανοίγει το κεφάλαιο ανανεώσεις.

Από τις πρώτες ώρες του Μαρτίου ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε την επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό. Τι είχε δηλώσει τότε ο Μαρτίνς απαντώντας σε ερώτηση για την πολύτιμη συμβολή του Ματιέ Βαλμπουενά;

«Όχι μόνο ο Ματιέ, αλλά και άλλοι ποδοσφαιριστές είναι πολύ σημαντικοί για εμάς παρά την ηλικία τους. Συνεισφέρουν πολύ. Μιλάμε για τον Ματιέ, για τον Γιουσέφ και τον Αβραάμ. Όλοι ξέρουν ότι τους θέλω για άλλη μια χρονιά ακόμα μαζί μας γιατί βοηθούν πολύ.

Όλοι είναι ενήμεροι. Είναι άλλο το ποδοσφαιρικό θέμα και άλλο το οικονομικό, το οποίο θα πρέπει να συζητήσουν μεταξύ τους η διοίκηση και οι παίκτες. Θα τους υπολόγιζα για άλλη μια χρονιά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να αναλυθεί περαιτέρω».

Από τότε κιόλας ο Μαρτίνς άνοιξε δημόσια το θέμα των ανανεώσεων τριών ποδοσφαιριστών που είναι περιττό να μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε το πόσο σημαντικοί είναι για τον σύλλογο. Η πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια «μιλάει» από μόνη της. Το γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού.

Και, για κακή τους τύχη, θα συνεχίσουν και τη φετινή σεζόν να το ζουν. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει την παραμονή τριών πολύ σημαντικών σε όλα τα επίπεδα ποδοσφαιριστών. Ο Γιουσέφ, ο Ματιέ και ο Αβράαμ δεν είναι απλά τρεις σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Είναι και ζωντανά παραδείγματα για όλους στο Ρέντη. Είναι οι αρχηγοί του Ολυμπιακού, είναι αυτοί που μπορούν να ξεσηκώσουν τα αποδυτήρια, να «ξυπνήσουν», να ταρακουνήσουν, να εμψυχώσουν και βεβαίως να μπουν στο χορτάρι και να αλλάξουν την μοίρα ενός αγώνα. Να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό σε νέες επιτυχίες.

Ο Μαρτίνς το ζήτησε από νωρίς και είδε με απόλυτη ικανοποίηση την διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να κάνει πράξη την επιθυμία του. Όπως βλέπει εδώ και 4 γεμάτα χρόνια πια στον Ολυμπιακό την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο του.

Πώς να μην «στάζει μέλι» για τον Μαρινάκη ο Μαρτίνς όταν ξέρει πως η επιθυμία του για έναν ακόμη καλύτερο Ολυμπιακό γίνεται πράξη και με το παραπάνω. Όταν το μότο του Ολυμπιακού «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε» δεν… εξαντλείται στις τέσσερις λέξεις αλλά είναι η ουσία της δουλειάς που γίνεται χρόνια τώρα στο μεγάλο λιμάνι στη «χρυσή εποχή» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όσοι νομίζετε πως αυτό που έχει την χαρά και την τύχη να βιώνει ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό το έχουν ως δεδομένο όλοι οι προπονητές κάνετε μεγάλο λάθος. Ρίξτε απλά μια ματιά τι γίνεται στην… απέναντι πλευρά και θα καταλάβετε.

Ο Μαρτίνς έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό γιατί ξέχωρα από την προπονητική του αξία είχε δίπλα του έναν ολόκληρο οργανισμό να δουλεύει με ποδοσφαιρικά κριτήρια, μια διοίκηση να τον πιστεύει και να τον στηρίζει απόλυτα στις αποφάσεις του. Έτσι δουλεύουν οι μεγάλες ομάδες, έτσι δουλεύει και ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ