Κάνιας : «Βιώσαμε μια μεγάλη μαχαιριά, εμείς αξίζαμε να είμαστε στην κορυφή»

Κάνιας : «Βιώσαμε μια μεγάλη μαχαιριά, εμείς αξίζαμε να είμαστε στην κορυφή»

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος του ΠΑΟΚ μετά τα όσα έγιναν στις αναμετρήσεις με Ολυμπιακό και ΑΕΚ δήλωσε ευλογημένος που έχει δίπλα του αυτόν τον τεράστιο σύλλογο, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να κατακτήσει να βγει η ομάδα του στο Τσαμπιονς Λιγκ και να κατακτήσει το κύπελλο.

Ο Χοσέ Κάνιας κρατώντας στα χέρια του το βραβείο (Best Goal), μίλησε αρχικά για το τέρμα που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο λέγοντας τα εξής: «Είναι δύσκολο να διαλέξω γιατί πέτυχα πολλά όμορφα γκολ (σ.σ. γέλια). Το σίγουρο είναι πως για φέτος πρόκειται για το πιο όμορφο γκολ που έχω πετύχει!»

Για τον ρόλο του μέσα στο γήπεδο: «Νομίζω ότι δεν συμπεριλαμβάνομαι στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας γιατί ο ρόλος μου είναι περισσότερο στην άμυνα, αφού παίζω στη θέση «6». Αλλά αν νομίζετε ότι πρέπει να σουτάρω περισσότερο, πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να το δοκιμάζω πιο συχνά (σ.σ. γέλια)».

Για όλα αυτό που συνέβη στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Είναι μια περίεργη κατάσταση, είναι πρώτη φορά που βιώνω κάτι τέτοιο. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν η τύχη ενός πρωταθλήματος να κρίνεται έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει σε κανένα πρωτάθλημα του κόσμου. Εμείς έπρεπε να είμαστε στην κορυφή. Αποδείξαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι το αξίζουμε. Όλο αυτό που βιώσαμε είναι μια μεγάλη μαχαιριά για εμάς. Αλλά νιώθω ευλογημένος που έχω δίπλα μου αυτούς τους συμπαίκτες και νιώσαμε τη στήριξη του τεράστιου συλλόγου γιατί τέτοιος είναι ο ΠΑΟΚ. Αυτό που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα στα ματς που απομένουν και να κερδίσουμε όλους τους αγώνες».

Για τον αν επηρεάστηκαν οι παίκτες: «Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό. Παλεύεις όλη την σεζόν για την πρώτη θέση, έχεις μια τεράστια προσμονή ότι οι κόποι σου θα ανταμειφθούν και ξαφνικά συμβαίνει όλο αυτό. Επαναλαμβάνω, είναι μια μαχαιριά για όλους εμάς. Αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε , να κοιτάξουμε τη συνέχεια και να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη και φυσικά να κερδίσουμε όλα τα ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα».

Για το αν ήταν απάντηση των παικτών το ματς με τον Ατρόμητο: «Μετά τα όσα έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ, πολλοί θεωρούσαν πιθανό ότι θα χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Από αυτή την οπτική, ναι, δώσαμε απαντήσεις στο Περιστέρι με τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο. Απλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σωστά αυτό που από την αρχή της σεζόν κάνουμε: να κερδίζουμε δηλαδή εντός αγωνιστικού χώρου. Εμείς έχουμε ένα καλό σύνολο το οποίο άξιζε να πάρει το Πρωτάθλημα αλλά αυτό δεν κρίνεται τελικώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε όμως ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και φυσικά να πάρουμε και εμείς χαρά.  Ξέραμε ότι αυτό θα το βιώσουμε στον απόλυτο βαθμό παίρνοντας το Πρωτάθλημα αλλά επαναλαμβάνω, αυτό δεν κρίθηκε εντός αγωνιστικού χώρου».

Για το αν θέλει να έχει αντίπαλο την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Το πιο σημαντικό από όλα είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο αντίπαλος μας στον τελικό. Σημασία έχει εμείς να είμαστε καλοί και συγκεντρωμένοι και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θα μας επιτρέψει να φέρουμε το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει και οφείλουμε να τα καταφέρουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ