Νέα Τούμπα: Τρεις προτάσεις που θα αξιολογηθούν και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Νέα Τούμπα: Τρεις προτάσεις που θα αξιολογηθούν και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ

Όλες οι λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα της Νέας Τούμπας

Ο project director της Νέας Τούμπας, Δημήτρης Μουτσάκης, παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες όσον αφορά τα επόμενα βήματα που θα γίνουν για την κατασκευή της Νέας Τούμπας.

Οι τρεις προτάσεις και η αξιολόγησή τους από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον κόσμο της ομάδας…

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο κ. Μουτσάκης:

«Το σχήμα Salfo-Populous είναι οι μελετητές της Νέας Τούμπας και αρχιτέκτονας είναι η εταιρεία Populous, μια εταιρεία με βασικό της αντίκειμενο τα γήπεδα ανά τον κόσμο. Η εταιρεία Salfo έχει τεράστια εμπειρία στην διαχείριση έργων. Η Θεσσαλονίκη, η Τούμπα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι που ένα τέτοιο σχήμα έχει αναλάβει το νέο γηπεδο. Ουσιαστικά χθες 20 του μήνα ήταν η πρώτη μέρα της έναρξης των εργασιών.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα παραλάβουμε τρεις προτάσεις των μελετών του γηπέδου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και το master plan. Aυτές τις προτάσεις που θα είναι αναλυτικές και θα τα περιλαμβάνουν όλα, θα αξιολογηθούν από εμάς και στην συνέχεια από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Αφού επιλέξουμε την πρόταση, τότε θα προχωρήσουμε στην ωρίμανση του κόνσεπτ που θα χρειαστούν 4-5 μήνες.

Στη συνέχεια υπάρχουν δυο δρόμοι μελετών, ένα για το γήπεδο και μια για τον περιβάλλοντα χώρο (σ.σ. σε συνεννόηση με δήμο και περιφέρεια). Μετά την ωρίμανση του κόνσεπτ, θα γίνει η έκδοση οικοδομικής άδειας. Το έργο έχει σημασία για όλη την Θεσσαλονίκη, θα αναγεννήσει όλη την περιοχή της Τούμπας. Θα σεβαστεί το περιβάλλον, θα δώσει ζωή στην περιοχή και πράγματι χρειάζεται μια τέτοια ανάπτυξη…».

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως: «Μετά την ολοκλήρωση του κόνσεπτ, σε έξι μήνες θα είναι έτοιμη και η οικοδομική άδεια. Θεωρώ ότι μέσα στο καλοκαίρι του 2023 θα έχουμε την οικοδομική άδεια.

Στο πρότζεκτ μπριφ δόθηκαν ξεκάθαρες οδηγίες για τα κονσεπτ που θα παραδώσουν. Η πρώτη είναι η απόλυτη συμμόρφωση σε όλους τους τομείς των FIFA και UEFA, η δεύτερη κατευθυντήρια γραμμή είναι να μεταφερθεί η ψυχή και η ενέργεια της Τούμπας, η ατμόσφαιρα της Τούμπας. Η Τρίτη γραμμή είναι η εμπορική εκμεταλλεύση των χώρων του γηπέδου, για να μπορέσει να λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο όταν έχει αγώνες η ομάδα.

Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο θέλουμε να κάνουμε έναν χώρο που θα δώσει βιωσιμότητα στην περιοχή. Να έρχονται οικογένειες, να αθλούνται άτομα από όλη την πόλη. Για το έργο της Νέας Τούμπας υπήρχαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, αλλά τελικά επελέγησαν οι Salfo και Populous ήταν οι καλύτερες επιλογές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ