Στη λίστα της ΑΕΚ στόπερ που «έπαιξε» και για τον ΠΑΟΚ

Στη λίστα της ΑΕΚ στόπερ που «έπαιξε» και για τον ΠΑΟΚ

Ο νεαρός Βιτάο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Ο 22χρονος είχε ακουστεί πριν λίγους μήνες και για τον ΠΑΟΚ.

Το μεταγραφικό… σαφάρι συνεχίζεται στην ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να παλεύουν για την πρώτη τους προσθήκη. Πολλοί οι παίκτες που κάνουν καθημερινά «παρέλαση» για την Ένωση, με τον Βιτάο να είναι το νέο όνομα που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός απασχολεί τον δικέφαλο, με την περίπτωσή του να παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες. Ο Ματίας Αλμέιδα έχει ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του 22χρονου παίκτη, που ανήκει στην Ιντερνασιονάλ μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Ο Βιτάο αποχώρησε από την Σαχτάρ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και με την ειδική διάταξη της FIFA, βρήκε καταφύγιο ως δανεικός στην ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε.

Ο 22χρονος στόπερ αρέσει πολύ στην ΑΕΚ και αξίζει να σημειωθεί, πως πριν από λίγους μήνες, είχε ακουστεί και για τον ΠΑΟΚ. Με «όπλο» τον Ζοσέ Μπότο (τον πήγε στην Σαχτάρ από την Παλμέιρας), οι ασπρόμαυροι προσπάθησαν να κάνουν κάτοικο Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά, ο Βραζιλιάνος αμυντικός απέρριψε την προοπτική της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου, επιλέγοντας τελικά την… περιπέτεια της Ιντερνασιονάλ.

Το συμβόλαιο του με την Σαχτάρ λήγει το καλοκαίρι του 2024 και η ΑΕΚ προσπαθεί σε πρώτη φάση να τον κλείσει για τον ένα χρόνο που η FIFA του δίνει το δικαίωμα να επιλέξει ομάδα εκτός Ουκρανίας και εν συνέχεια να συμφωνήσει σε μια οψιόν με την ομάδα του Ντόνετσ για το επόμενο καλοκαίρι ώστε να κάνει δικά της τα δικαιώματα του. Έχει τα βασικά στοιχεία που… απαιτεί ο Ματίας Αλμέιδα, δηλαδή την ένταση στο παιχνίδι, το άλμα που του δίνει πλεονέκτημα στο ψηλό παιχνίδι και την ταχύτητα.

Ο Βiτάο γεννήθηκε το 2000 και ως παίκτης της Παλμέιρας ήταν βασικός στις Εθνικές Κ17 και Κ20 της Βραζιλίας.  Η Σαχτάρ έβγαλε από τα ταμεία της 4.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2019 για να τον κάνει δικό της και το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα ήρθε την 1η Δεκεμβρίου του 2020 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης για την 5η αγωνιστική του Champions League. Με το καλημέρα αναδείχτηκε man of the match  στη νίκη με 2-0 της ομάδας του απέναντι στους Μαδριλένους.

Την εφετινή σεζόν μέτρησε 15 παιχνίδια με τη Σαχτάρ, αγωνιζόμενος μάλιστα σε ολόκληρο το 90λεπτο του εκτός έδρας ματς με την Ίντερ για τους ομίλους του Champions League.

Στην Ιντερνασιονάλ αγωνίστηκε σε 9 αναμετρήσεις (ένα γκολ) και τώρα η ΑΕΚ φέρεται να εμφανίζεται στο… κατώφλι του.

Δείτε τον Βιτάο εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ