Φορτούνα Ντίσελντορφ – Ολυμπιακός 1-2: Καλώς τον Αχμέντ Χασάν (pics)

Φορτούνα Ντίσελντορφ – Ολυμπιακός 1-2: Καλώς τον Αχμέντ Χασάν (pics)

Με κεφαλιά του Αιγύπτιου (62'), ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ανατροπή απέναντι στην Φορτούνα Ντίσελντορφ και πέτυχε την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας.

Με γκολ των Παπέ Αμπού Σισέ (29’) και Αχμέντ Χασάν (62’), ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φορτούνα Ντίσελντορφ με 2-1, στο δεύτερο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωράει σε ολικό ροτέισον στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στα φιλικά προετοιμασίας. Οι πρωταθλητές έσπασαν το… ρόδι, με τον Μαρτίνς να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Επόμενο φιλικό για τους Πειραιώτες την Δευτέρα (27/6) με την Κρακοβία (19:00).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο σημερινό παιχνίδι αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Ολυμπιακού ο Γκονζάλο Αβιλα, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στην αρχική 11άδα από τον Πορτογάλο τεχνικό. Ο Ισπανός, που αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τους Ερυθρόλευκους, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία, παρότι είχε κάνει ελάχιστες προπονήσεις με τους Πειραιώτες. Ενας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο ο Τόμας Βάτσλικ απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκίντσεκ. Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης αποχώρησε τραυματίας ο Κούτρης, ενώ άτυχος στάθηκε και ο Κανέ, με τον Μαρτίνς να περιμένει τα νεότερα για τους δύο παίκτες.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Κρίστινσον μπροστά από την εστία και τους Άβιλα, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά και Κούντε ήταν οι τρεις στη μεσαία γραμμή, με τους Βαλμπουενά και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Η Φορτούνα από την άλλη πλευρά, παρατάχθηκε με τους Γκόρκα, Κόρστεν, Χόφμαν, Κλάρερ, Γκαβορί, Πιοτρόφσκι, Μπανκ, Πέτερσον, Άπελκαμπ, Κλάους και Λόμπινγκερ.

Ευκαιρίες με Βαλμπουενά και Εμβιλά, γκολ ο Σισέ

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τον Ολυμπιακό στο 8’ να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Φορτούνα ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα η γερμανική ομάδα απάντησε με τον Πιοτρόφσκι, με τον Κρίστινσον, όμως, να μπλοκάρει την προσπάθεια του Πολωνού.

Από το 10’ έως το 20’ οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν την άμυνα της Φορτούνα με συνεχόμενα κόρνερ, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ. Στο 21’ οι Πειραιώτες απείλησαν με τον Εμβιλά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Ο Ματιέ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει από αριστερά οι πρωταθλητές, αλλά ο Γιαν στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Γκόρκα.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, αλλά η Φορτούνα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, με σκόρερ τον Πέτερσον. Ο Σουηδός βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, σούταρε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κρίστινσον για το 1-0. Η απάντηση του Ολυμπιακού, ωστόσο, ήταν άμεση. Στο 29’ ο Σισέ κατέβασε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή της Φορτούνα, μετά την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, απέφυγε τους αντιπάλους του και με πλασέ στη γωνία του Γκόρκα ισοφάρισε. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 1-1.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τον Βατσλίκ να παίρνει τη θέση του Κρίστινσον και τον Μπουχαλάκη αυτή του Κούντε.

Το πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη πέρασε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Πέδρο Μαρτίνς στο 57’ να κάνει μαζεμένες αλλαγές. Η 11άδα του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε ως εξής: 4-2-3-1 με τους Βατσλίκ, Κανέ, Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ, Κούτρη, Αγκιμπού Καμαρά, Μπουχαλάκη, Φαντιγκά, Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς και Χασάν.

 Ανατροπή με Χασάν, απέκρουσε πέναλτι ο Βατσλίκ  

Πέντε λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έφεραν τούμπα το παιχνίδι, με γκολ του Χασάν. Στο 62’ ο Ραντζέλοβιτς εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες και ο Αιγύπτιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της γερμανικής ομάδας για το 2-1 του Ολυμπιακού.

Στο 69’ η Φορτούνα είχε δοκάρι με τον Ιγιόχα. Ο επιθετικός της γερμανικής ομάδας βγήκε ταχύτατα απέναντι από τον Βατσλίκ, σούταρε δυνατά με το αριστερό, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Στο 75’ η Φορτούνα κέρδισε πέναλτι, σε χέρι του Χασάν. Ο Γκίντσεκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Βατσλίκ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Λίγο μετά το χαμένο πέναλτι της Φορτούνα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 3-1. Στο 80’ ο Μπουχάλακης βρήκε χώρο, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκόρκα. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς νικήτρια με 2-1. Η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού στα φιλικά προετοιμασίας.

Ολυμπιακός: Κρίστινσον (46’ Βατσλίκ), Άβιλα (57’ Κανέ) (78’ λ. τρ. Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος (57’ Παπαδόπουλος), Σισέ (57’ Μπαγκαλιάνης), Ρέαμπτσιουκ (57’ Κούτρης) (83’ λ. τρ. Κεϊτά), Κούντε (46’ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά (57’ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά (57’ Φαντιγκά), Βαλμπουενά (57’ Καρβάλιο), Μασούρας (57’ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (57’ Χασάν).

Η αρχική 11άδα της Φορτούνα: Γκόρκα – Κόρστεν, Χόφμαν, Κλάρερ, Γκαβορί – Πιοτρόφσκι, Μπανκ – Πέτερσον, Άπελκαμπ, Κλάους – Λόμπινγκερ.

Και στο δεύτερο ημίχρονο: Γκόρκα – Κλάους, Όμπερντορφ, Κλάρερ, Βουκάντσιτς, Γκέρκενς – Πιοτρόφσκι, Σομπότκα – Ιγιόχα, Κοουνάτσκι, Γκίντσεκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ