Κοτάρσκι: «Με κέρδισε ο Λουτσέσκου – Ευκαιρία για μένα ο ΠΑΟΚ»

Κοτάρσκι: «Με κέρδισε ο Λουτσέσκου – Ευκαιρία για μένα ο ΠΑΟΚ»

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Ντόμινικ Κοτάρσκι θα υπερασπίζεται την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Κροάτης τερματοφύλακας έγινε κάτοικος της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαδεχθεί τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στα ασπρόμαυρα γκολπόστ και στις πρώτες του δηλώσεις, στάθηκε στο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο νεαρός τερματοφύλακας μίλησε για τη μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως ο Ρουμάνος τεχνικός τον κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του, ενώ έδωσε το σύνθημα για τρόπαια με τα… γάντια του δικεφάλου του βορρά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κοτάρσκι:

«Πέρασα από ιατρικά, υπέγραψα το συμβόλαιο και τώρα μπορώ να αφοσιωθώ στη νέα μου ομάδα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας υποστήριξαν την άφιξή μου από τότε που ξεκίνησε η ιστορία, πριν από δύο μήνες. Μου έδειξαν ότι με θέλουν σίγουρα, δεν ήταν ένα απλό ενδιαφέρον. Ήθελα και εγώ να έρθω. Έφτασα με μεγάλες προσδοκίες στον ΠΑΟΚ».

Σε συνέχεια των δηλώσεων του, ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος, ήρθα σε έναν φιλόδοξο σύλλογο που παλεύει για τρόπαια, διεκδικεί, παίζει Ευρώπη και νομίζω ότι έχει απόλυτη επιτυχία. Είμαι -επίσης- φιλόδοξος και νομίζω ότι έχω κάνει ένα καλό βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Γκόριτσα και τον πρόεδρο της ομάδας που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τελειώσει η μεταγραφή. Πίστεψαν σε μένα για πέρσι»

Για τα όσα έζησε στην Γκόριτσα και στον Άγιαξ: «Η Γκόριτσα ήταν μια καλή επιλογή, αυτό ήταν το σχέδιο μου, να πάω εκεί για να παίξω. Πέρασα πολλά στον Άγιαξ, αλλά έμεινα εκτός από το υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού. Εκτιμήσαμε ότι η δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος δεν ήταν πια για μένα, ενώ στον Άγιαξ είχαν άλλα σχέδια και είχαν πιο έμπειρους τερματοφύλακες. Δεν υπήρχε χώρος για μένα να παίξω και δεν είχα όρεξη να κάτσω σε έναν πάγκο. Θέλω να παίζω. Πήγαμε στη Γκόριτσα επίτηδες, για να κάνουμε εκείνη την εποχή εφαλτήριο. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια σωστή επιλογή».

Για το αν αισθάνεται άσχημα για την χαμένη ευκαιρία στον Άγιαξ: «Ειλικρινά, δεν το σκέφτομαι πολύ. Ότι έγινε, έγινε. Δεν έχω άσχημα συναισθήματα, ούτε σκέφτομαι κάτι αρνητικό. Ίσως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, αλλά και πάλι όλα πήραν τον δρόμο τους. Πέρασα πολλά στο Άμστερνταμ, έζησα πολλά όμορφα πράγματα, έμαθα πολλά ποδοσφαιρικά και δυνάμωσα ως άνθρωπος. Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τον Άγιαξ. Δεν υπάρχουν κακές σκέψεις μεταξύ μας. Όμως ο ΠΑΟΚ είναι μια νέα ευκαιρία, ένα νέο βήμα για μένα».

Για τα όσα γράφτηκαν για το ενδιαφέρον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Μπορώ να πω ότι υπήρξαν συγκεκριμένες επαφές, αλλά έκανα την κίνησή μου, και αυτή είναι ο ΠΑΟΚ. Το τι θα φέρει το μέλλον δεν είναι ποτέ γνωστό».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη και αν μέτρησε αυτό στην απόφαση του: «Ναι, φυσικά. Συμμετέχουν για τρόπαια, πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στόχος είναι η έξοδος στο Champions League το 2023. Θα γίνουν πολλά ντέρμπι, καλά ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι σύλλογοι είναι ποιοτικοί και με τη διαίρεση του πρωταθλήματος τον Απρίλιο αρχίζουν τα πλέι οφ για τον πρωταθλητή και θα παίζονται μόνο εξαιρετικοί αγώνες με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ. Είναι πολύ καλό επίπεδο, ένα κορυφαία πρόκληση για μένα».

Για το αν γνωρίζει για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και αν «μέτρησε» στην απόφαση του: «Και αυτό έπαιξε ρόλο, όπως και η επιθυμία να κερδίσουμε τρόπαια. Όλοι θέλουμε να παίζουμε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες και τέτοιους οπαδούς. Απολύτως και με ώθησε στο να έρθω στον ΠΑΟΚ όσα έμαθα για τον κόσμο του. Στην Κροατία, αυτός ο κόσμος λείπει σε πολλούς συλλόγους, υπάρχει έλλειψη φιλάθλων. Ναι, με επηρέασε πολύ που επέλεξα τον ΠΑΟΚ και αυτό είναι μέρος της ιστορίας μιας καριέρας. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Όπως και η ξεκάθαρη στάση του προπονητή Λουτσέσκου προς εμένα, με κέρδισε».

Για τα όσα γράφονται για την μεταγραφή του Τσόλακ από τον ΠΑΟΚ και αν τον γνώρισε: «Πέρασα από ιατρικά την Παρασκευή, το Σάββατο έκανα ό,τι έπρεπε για τον σύλλογο και μόνο το απόγευμα πήγα να τους χαιρετήσω όλους. Ο Τσόλακ είναι εδώ, και υπάρχουν και Βαλκάνιοι στον σύλλογο, οπότε η προσαρμογή θα είναι πιο εύκολη για μένα από αυτήν την πλευρά».

Για τις φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ και τις δικές του: «Είμαστε όλοι φιλόδοξοι. Κι εγώ έχω μεγάλα σχέδια και ο ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα που με οδηγεί σε αυτό. Αν είμαι καλός και βγει η ποιότητά μου, μπορώ μόνο να ανέβω, στην κορυφή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ