Παναθηναϊκός: Στην Ελλάδα ο Βέρμπιτς (pics,vids)

Παναθηναϊκός: Στην Ελλάδα ο Βέρμπιτς (pics,vids)

Ο Σλοβένος εξτρέμ ήρθε στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Μετά τον Αντράζ Σπόραρ, ήρθε στην Αθήνα και ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος εξτρέμ έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 16:00, για να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

Ο 28χρονος θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει στο Τριφύλλι, με τους Πράσινους να προσθέτουν στη μηχανή τους έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, που αναμφίβολα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Κούγιας: Στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας – «Δίνω άλλη μια μάχη για τη ζωή μου»

Ο Βέρμπιτς θα γίνει ο τρίτος Σλοβένος που παίρνει στη φετινή μεταγραφική περίοδο ο Παναθηναϊκός, καθώς εκτός από τον Αντράζ Σπόραρ οι Κυπελλούχοι έχουν αποκτήσει επίσης τον Ανταμ Τσέριν.

Ο Βέρμπιτς έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να εκμεταλλεύεται τη ντιρεκτίβα της FIFA για τους ξένους παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της εμπόλεμης ζώνης Ρωσίας – Ουκρανίας.  Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ευκαιρία. Τον πλησίασε και κατάφερε να τον πείσει να πολυπόθητο «ναι», με τον 28χρονο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 850 χιλ. ευρώ.

Κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος», ο 28χρονος ανέφερε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος αλλά θα προτιμούσα να μιλήσω αφού ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις».

Το who is who του Βέρμπιτς

Ο Βέρμπιτς ξεκινησε στις ακαδημίες της Τσέλιε, με την οποία μέτρησε 126 συμμετοχές, με 36 γκολ και 23 ασίστ και το καλοκαίρι του 2015, έφυγε για την Κοπεγχάγη, έναντι 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις δύο σεζόν που έπαιξε στη Δανία ο Βέρμπιτς πανηγύρισε δύο «νταμπλ» και είχε 99 συμμετοχές, 22 γκολ και 15 ασίστ. Η Ντιναμό Κιέβου επένδυσε 4 εκατομμύρια ευρώ, έκανε δικό της τον τότε 24χρονο εξτρέμ και του προσέφερε συμβόλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Με τους Ουκρανούς πανηγύρισε δύο κύπελλα Ουκρανίας (2019-20, 20-21), δύο Super Cup (2018-19, 19-20) και το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21, ενώ είχε 119 συμμετοχές, 37 γκολ, 12 ασίστ μέχρι τη διακοπή λόγω της εισβολής των Ρώσων. Τέλος, είναι διεθνής με τη Σλοβενία από το 2015 και μετράει 43 συμμετοχές με πέντε γκολ και δυο ασίστ.


Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ