Φεύγει ο Αλεξανδρόπουλος, αποφασίζει ο Γιοβάνοβιτς για δεύτερο χαφ – Ορθάνοιχτο «παράθυρο» και για στόπερ

Φεύγει ο Αλεξανδρόπουλος, αποφασίζει ο Γιοβάνοβιτς για δεύτερο χαφ – Ορθάνοιχτο «παράθυρο» και για στόπερ

Θέμα ωρών το οριστικό deal Παναθηναϊκού - Σπόρτινγκ για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις των πράσινων για την έλευση μέσου, ο Γιοβάνοβιτς αποφασίζει για το αν θα έρθει δεύτερος. Δεν αποκλείεται κίνηση για κεντρικό αμυντικό.

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το θέμα του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου και της πώλησής του στη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ο ίδιος ο παίκτης τα έχει βρει εδώ και μέρες με τους Πορτογάλους, όπως σας έχει ενημερώσει το «10», ενώ οι «πράσινοι» Ελλάδας και Πορτογαλίας είναι πια μια ανάσα από το οριστικό deal.

Το μόνο που απομένει είναι να τα βρουν και στο ποσοστό μεταπώλησης, με τον Παναθηναϊκό να έχει ζητήσει 20-25%, την Σπόρτινγκ να προσφέρει κοντά στο 15%, αλλά τη διαφορά να μην είναι ικανή για να χαλάσει τη μεταγραφή.

Όπως αναφέρεται και στην Πορτογαλία, Παναθηναϊκός και Σπόρτινγκ αναμένεται να φτάσουν σε οριστικό deal ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες, με τον παίκτη να ταξιδεύει στη Λισαβόνα για εξετάσεις, υπογραφές και ανακοινώσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα κόλπα του Μπερνάρντ μπροστά από την Ακρόπολη (vid)

Η αποχώρηση του Αλεξανδρόπουλου βάζει τον Παναθηναϊκό σε διαδικασία αναζήτησης δύο ποδοσφαιριστών πλέον για τη μεσαία γραμμή. Οι «πράσινοι» έτσι κι αλλιώς ήταν σε συζητήσεις για την απόκτηση ενός χαφ, που θα έπαιρνε ρόλο εναλλακτικής λύσης του Τσέριν, αλλά τώρα είναι αναγκασμένοι να δουν και για αντί – Αλεξανδρόπουλο.

Θα πρέπει όμως να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Ο Γιοβάνοβιτς δεν είναι προπονητής που θα κάνει μεταγραφές για την… ποσότητα. Δηλαδή να πάρει παίκτες που να μην είναι σίγουρος για εκείνους, μονάχα για να έχει έξτρα λύσεις. Γι’ αυτό και το δεδομένο είναι πως οι «πράσινοι» θα πάρουν έναν χαφ που θα αγωνίζεται στο «6» και στο «8» και ο προπονητής θα είναι εκείνος που θα κρίνει αν αξίζει τον κόπο να πάει η ομάδα και σε δεύτερη επιλογή.

Αν δεν είναι βέβαιος πως ο παίκτης που θα έρθει θα βοηθήσει την ομάδα, τότε θα πάει σε μία επιλογή. Και θα αφορά ποδοσφαιριστή που θα προσαρμοστεί άμεσα στα «θέλω» του. Με τις περιπτώσεις που εξετάζονται εδώ και 15 μέρες να είναι δύο και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί τους.

Από ‘κει και πέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ορθάνοιχτο… παράθυρο και για την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Προκειμένου ο Γιοβάνοβιτς να έχει το κεφάλι του ήσυχο σε περιπτώσεις όπως αυτή που ζει αυτή τη στιγμή η ομάδα του, η οποία θα ταξιδέψει στην Κρήτη για το ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ χωρίς τους δύο βασικούς στόπερ της. Τον Σένκεφελντ και τον Μάγκνουσον.

Ακόμα, δηλαδή, και αν δεν φύγει κάποιος εκ των Σάρλια ή Πούγγουρα, ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να πάρει παίκτη για το κέντρο της άμυνας και να έχει πέντε επιλογές εκεί. Αρκεί και εδώ να πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα καλύπτει τα «θέλω» του προπονητή και όχι για λύση απλά για να γεμίσει το ρόστερ.

Το σίγουρο είναι πως από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα είκοσι μέρες για τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, θα υπάρξει κινητικότητα μεγάλη στον Παναθηναϊκό. Και πάντα μπορεί να προκύψει κάποια ευκαιρία που οι «πράσινοι» να τη δουν με καλό μάτι. Άλλωστε δεν υπάρχει θέμα με τα χρήματα, όπως έχει αποδειχτεί έως τώρα τόσο με τις αγορές που έχουν γίνει, όσο και με τα μεγάλα συμβόλαια που ο Παναθηναϊκός προσφέρει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ