Παναθηναϊκός vs Λουτσιάνο Νέβες

Παναθηναϊκός vs Λουτσιάνο Νέβες

Είναι ασυνήθιστο. Μια ομάδα να προσπαθεί με κάθε τρόπο να... ξενερώσει έναν ποδοσφαιριστή που το καλοκαίρι πανηγύριζε όταν τον πήρε. Και εκείνος; Να χτυπάει τατουάζ το έμβλημα του συλλόγου...

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού Λουτσιάνο Νέβες. Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς για το δανεισμό του ποδοσφαιριστή έως τις 31/12/2017, ενώ ο παίκτης υπέγραψε και συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό από 1/1/2018 έως τις 30/6/2020.

Με αυτά τα λόγια ξεκινούσε στις 17 Ιουλίου 2017 η κοινή πορεία του Παναθηναϊκού με τον Λουτσιάνο Νέβες. Μια πορεία που εννιά μήνες αργότερα έχει περάσει απ’ όλα τα στάδια, αλλά με τις καλές στιγμές να είναι ελάχιστες. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Από τη μία ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που μετά την πρώτη του απόπειρα στην Ισπανία και συγκεκριμένα τη Λεγανές, θέλησε να ζήσει το ευρωπαϊκό όνειρο επιλέγοντας την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Και από την άλλη, μια ομάδα που αντί να του προσφέρει όλα όσα επιθυμούσε ο ίδιος και να βγουν κερδισμένοι και οι δύο, τον διώχνει με τον τρόπο της μακριά και τον αναγκάζει να ζει τη χειρότερη εμπειρία της καριέρας του.

Η έλευση του Λουτσιάνο στην Ελλάδα μαζί με εκείνη του Τσάβες (άλλη… πονεμένη ιστορία για τον Παναθηναϊκό) έκαναν τους οπαδούς της ομάδας να ονειρεύτονται λάτιν στιγμές στην μεσοεπιθετική γραμμή. Κάποιοι υποστήριζαν πως το συγκεκριμένο δίδυμο θα μας αναγκάσει να ξεχάσουμε γρήγορα τον Μάρκους Μπεργκ, που είχε φύγει λίγο καιρό νωρίτερα για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά.

Μετά τις πρώτες του ολιγόλεπτες εμφανίσεις με το τριφύλλι και τη στιγμή που προσπαθούσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να βρει ρυθμούς, ο Λουτσιάνο στάθηκε άτυχος. Σε ένα ματς με τη Λάρισα στη Λεωφόρο ο τραυματισμός του τον ανάγκασε να δει περισσότερη από μισή σεζόν από την εξέδρα. Δεν φανταζόταν, όμως, πως εκείνη η ρήξη χιαστών που υπέστη θα ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να του συμβεί στην εν Ελλάδι πορεία του.

Όταν ακόμα ο Λουτσιάνο ήταν στην αποθεραπεία, προσπαθώντας καθημερινά να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα, ο Παναθηναϊκός αναζητούσε τρόπους για να γλιτώσει από τα μεγαλύτερα συμβόλαια του ρόστερ. Έφυγε ο Τσάβες, έφυγε ο Μολέδο, έφυγε ο Χουλτ, πουλήθηκε ο Βιγιαφάνιες και ακολούθησαν κι άλλοι. Στην προσπάθεια να κόψει λεφτά από παντού, η ΠΑΕ παραλίγο να πέσει σε ένα σφάλμα που θα… έγραφε (αρνητική) ιστορία.

Άνθρωποι της διοίκησης δεν δίστασαν να προτείνουν να λυθεί το συμβόλαιο του Λουτσιάνο. Δηλαδή να λυθεί στα μέσα Ιανουαρίου ένα συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή που θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί στα τέλη Μαρτίου! Να άφηναν τον Βραζιλιάνο ελεύθερο να βρει ομάδα, ενώ ακόμα δεν μπορούσε όχι να αγωνιστεί, αλλά ούτε καν να προπονηθεί. Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική και φυσικά πέρασε η άποψη του Μαρίνου Ουζουνίδη και του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, που εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή εκείνη την περίοδο και ο παίκτης παρέμεινε στο ρόστερ, γλιτώνοντας τον Παναθηναϊκό από ιστορική ξεφτίλα!

Τα χρήματα και το τατουάζ με το τριφύλλι

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε εκεί τον… πόλεμο που είχε κυρήξει στον ποδοσφαιριστή του. Το πολύ βαρύ συμβόλαιο του Λουτσιάνο δεν μπορούσε και δεν μπορεί να το σηκώσει η ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να τον… διαχωρίσει από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές.

Όταν η ΠΑΕ πλήρωνε δόσεις συμβολαίων σε άλλους παίκτες, ο Λουτσιάνο έβλεπε στον τραπεζικό του λογαριασμό να μην μπαίνουν χρήματα. Τις τελευταίες μέρες, μάλιστα, εμφανίζεται ως ο πιο αδικημένος των αποδυτηρίων. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος ισχυρίζεται πως δεν του έχει καταβληθεί ακόμα η δόση του Οκτωβρίου και πως τα μοναδικά λεφτά που είδε ήταν μία δόση από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκτοτε, δεν έχει πάρει ευρώ. Την ίδια ώρα η ΠΑΕ πρότεινε διακανονισμό στον ατζέντη του προκειμένου να ξεπληρώσει τον παίκτη σε ορίζοντα πολλών μηνών και διαρρέει πως δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο από μεριάς του. Προφανώς κάποιος από τους δύο λέει ψέματα…

Παρά τα όσα πρωτοφανή έχει ζήσει και την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, ο ίδιος ο Λουτσιάνο μοιάζει να έχει δεθεί με την ομάδα. Όπως δηλώνει ο ίδιος στο περιβάλλον του, θα ήθελε πολύ να ήταν διαφορετικά τα πράγματα και να ζούσε μια ξεχωριστή εμπειρία στον Παναθηναϊκό, στον οποίο ήρθε με πολλή όρεξη για ποδόσφαιρο, αλλά ξαφνικά ήρθαν τα πάνω – κάτω.

Το δέσιμο πάντως με τον Παναθηναϊκό αποδείχτηκε πριν από δέκα μέρες: μέσα στα πολλά τατουάζ που «κοσμούν» το κορμί του, ο Λουτσιάνο χτύπησε ακόμα ένα. Ένα μεγάλο και καταπράσινο τριφύλλι στο αριστερό του πόδι, πάνω από μία μπάλα ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ