Το ραντεβού και οι προτάσεις για τους 4 Χιλιανούς

Το ραντεβού και οι προτάσεις για τους 4 Χιλιανούς

Η άφιξη του Ισπανού ατζέντη, το ραντεβού με τον Κοβάσεβιτς στο Ρέντη και οι προτάσεις για Νικολάς Καστίγιο, Εντσο Ρόκο, Μάτι Φερνάντες και Ιγκόρ Λισνόφσκι.

Ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μία νέα εποχή και από το καλοκαίρι σχεδόν όλα θα αλλάξουν στο Μεγάλο Λιμάνι. Κάτι που αφορά και στο κομμάτι των μεταγραφών, στο οποίο ήδη γίνονται κινήσεις από τους Πειραιώτες. Με τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Φρανσουά Μοντέστο, να έχει ετοιμάσει μια σειρά από λύσεις για κάθε θέση, ώστε ο νέος προπονητής να έχει ευρύτητα επιλογών.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες μεταγραφική συνάντηση για λογαριασμό του Ολυμπιακού είχε και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος μεγάλης εταιρείας μάνατζμεντ ποδοσφαιριστών βρέθηκε στην Ελλάδα και είχε συνάντηση με τον τεχνικό σύμβουλο των Πειραιωτών. Ραντεβού που μάλιστα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και στο οποίο φέρεται να τέθηκαν στο τραπέζι του Ολυμπιακού τα ονόματα τεσσάρων διεθνών Χιλιανών ποδοσφαιριστών, που αγωνίζονται στο Μεξικό. Προτάσεις που αφορούν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και οι οποίες αναμένεται θα φτάσουν και στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και του τμήματος σκάουτινγκ, για να αξιολογηθούν.

Συγκεκριμένα, στον Ολυμπιακό προτάθηκε ο 25χρονος (14/02/1993) επιθετικός, Νικολάς Καστίγιο. Ο διεθνής φορ, αν και αποτελεί τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή και πρώτο σκόρερ της Πούμας, έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τον σύλλογο αυτό το καλοκαίρι. Τους τελευταίους μήνες έχει έρθει σε σύγκρουση με τη διοίκηση της ομάδας του, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στους μισθούς και όπως προκύπτει, δίπλα στο όνομά του έχει ήδη μπει πωλητήριο για το καλοκαίρι. Καθώς τα οικονομικά προβλήματα της Πούμας την αναγκάζουν να βγάλει στο… σφυρί όλους τους τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της.

Επίσης, στα υπόψη του Ολυμπιακού τέθηκε και το όνομα του Εντσο Ρόκο. Ο επίσης 25χρονος (16/08/1992) κεντρικός αμυντικός της Κρουζ Αζούλ δεν είναι νέο όνομα για τους Ερυθρόλευκους. Η περίπτωσή του είχε απασχολήσει τον σύλλογο και προ διετίας, μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη διετία στην Εσπανιόλ. Μετά από ακόμη δύο χρόνια στη μεξικανική ομάδα, ο 19 φορές διεθνής με την εθνική Χιλής στόπερ, επιθυμεί να επιστρέψει στην Ευρώπη. Εχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο και η περίπτωσή του βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

Στους Πειραιώτες προτάθηκε ένας ακόμη παλιός γνώριμος. Ο λόγος για τον Μάτι Φερνάντεθ. Ο 31χρονος (15/05/1986), πλέον, επιτελικός χαφ της Νεκάξα και πρώην των Βιγιαρεάλ, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Φιορεντίνα, Μίλαν, είχε απασχολήσει παλαιότερα τους Ερυθρόλευκους και θυμίζει περίπτωση Τσόρι Ντομίνγκες. Είναι καθαρό 10άρι, με εκπληκτική ικανότητα στη δημιουργία, αλλά και τη δυνατότητα να αγωνίζεται και στα άκρα της επίθεσης. Αν και γεννημένος στην Αργεντινή, ο Φερνάντες αποτέλεσε αναπόσπαστο μέλος της εθνικής Χιλής για πάνω από 10 χρόνια (74 συμμετοχές, 14 γκολ). Το συμβόλαιό του παίκτη που πέρασε με λήγει το 2020, ωστόσο, κατά τον ατζέντη του, μια δελεαστική πρόταση θα τον έπειθε να γυρίσει στην Ευρώπη.

Κλείνοντας, αξίζει σημειώσουμε ότι το τελευταίο όνομα που δόθηκε στους Ερυθρόλευκους  -από τον ίδιο ατζέντη- είναι ο επίσης διεθνής Χιλιανός κεντρικός αμυντικός, Ιγκόρ Λισνόφσκι. Ο 24χρονος (07/03/1994) ποδοσφαιριστής της Νεκάξα είναι παίκτης που γνωρίζει ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς για 2,5 χρόνια αγωνίστηκε στην Πορτογαλία, με τη φανέλα της Πόρτο. Το καλοκαίρι τον αγόρασε η μεξικανική ομάδα, είναι βασικό στέλεχος της 11άδας της και παράλληλα θεωρείται η πιο ακριβή από τις παραπάνω περιπτώσεις. Καθώς κόστισε πάνω από 2 εκατ. ευρώ στην ομάδα του και δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2020.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε το εξής: Μέχρι το καλοκαίρι, όταν και θα γίνει το κύριο κομμάτι των μεταγραφών του Ολυμπιακού, θα προταθούν εκατοντάδες ποδοσφαιριστές στους Ερυθρόλευκους. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα ασχοληθεί ή θα ενδιαφερθεί για όλους. Ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντα στις μεταγραφές, ακολουθείται ένα άτυπο πρωτόκολλο. Ο σύλλογος εξετάζει τις περιπτώσεις που προκαλούν ενδιαφέρον, ρωτάει, μαθαίνει και γενικώς προσπαθεί να μάθει σημαντικά πράγματα πριν κινηθεί. Το ίδιο θα κάνει και φέτος και με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Καθώς οι Πειραιώτες θέλουν να αποφύγουν τις λάθος επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ