Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Την… εκτέλεσε από τα 11 βήματα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Την… εκτέλεσε από τα 11 βήματα

Η άσπρη βούλα έδωσε τη λύση στον Παναθηναϊκό! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-1) και συνεχίζει τη φοβερή της πορεία στο εφετινό πρωτάθλημα. Παράπονα της Ένωσης για τα σφυρίγματα του Βούλγαρου διαιτητή.

Ματσάρα στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη! Οι «πράσινοι» θριάμβευσαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (2-1) και έστειλαν… μήνυμα για τη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μετά και το τρίποντο στη Λεωφόρο, το «τριφύλλι» έκανε το 4/4 και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Από την άλλη, η Ένωση παρέμεινε στους 6 πόντους, μετρώντας ήδη δύο ήττες στη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Έσπασαν το μπλόκο οι Θεσσαλονικείς (0-2)

Το ντέρμπι τα είχε… όλα, με την άσπρη βούλα να παίζει καθοριστικό ρόλο στη νίκη των γηπεδούχων. Ο Βούλγαρος Καμπάκοφ έδωσε δύο πέναλτι στον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται έντονα για αυτές τις διαιτητικές αποφάσεις. 

Ο Πινέδα έβαλε σε θέση οδηγού την Ένωση, αλλά το «τριφύλλι», κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι «πράσινοι» επιασαν καλύτερη απόδοση στο ντέρμπι… έσπασαν τα δοκάρια και τελικά, έκαναν δικό τους το τρίποντο.

Ροντέο το πρώτο ημίχρονο

Στο μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου, ο Ματίας Αλμέιδα άφησε στην άκρη την τριάδα, επιλέγοντας τετράδα μπροστά από τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή του αγώνα και μόλις στο 6ο λεπτό, έφτασε μια…  ανάσα από το γκολ. Ο Σπόραρ άδειασε εντυπωσιακά τον Τζαβέλλα, βρέθηκε φάτσα με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς που έκανε σωτήρια επέμβαση, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να κοντρολάρει το ματς, επιλέγοντας συνεχώς της δεξιά πλευρά και τον Λιβάι Γκαρσία. Παρόλα αυτά, η δεύτερη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ντέρμπι, προήλθε και πάλι από πράσινα πόδια. Στο 27ο λεπτό, ο Κουρμπέλης βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Στο 31ο λεπτό, ο διαιτητής έδειξε αρχικά πέναλτι για την ΑΕΚ, παίρνοντας πίσω την απόφασή του για οφσάιντ στον Σιμάνσκι. Η Ενωση συνέχισε το ασφυκτικό πρέσινγκ και 5 λεπτά αργότερα, βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Πινέδα. Τραγικό λάθος του Ρούμπεν, ο Αραούχο το εκμεταλλεύτηκε, πάσαρε στον Μεξικανό άσο, που απέφυγε εντυπωσιακά τον Σάρλια, νικώντας τον Μπρινιόλι για το 0-1.

Και κάπου εκεί, ξεκίνησε η πράσινη αντεπίθεση του πρώτου ημιχρόνου. Το «τριφύλλι» απάντησε στον Πινέδα από την άσπρη βούλα, φέρνοντας… τούμπα το ματς. Στο 41ο λεπτό, ο Καμπάκοφ έδωσε την εσχάτη των ποινών για χέρι του Χατζισαφί, με τον Αϊτόρ να νικάει τον Στάνκοβιτς για το 1-1.

Το γκολ έδωσε… φτερά στους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, που έφτασαν στην ανατροπή. Ο Βούλγαρος ρέφερι υπέδειξε ξανά πέναλτι για μαρκάρισμα του Λιβάι Γκαρσία στον Γκάνεα, με τον Σπόραρ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 2-1 στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μεγάλες ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Στο 55ο λεπτό, ινέδα και Αραούχο συνεργάστηκαν υπέροχα, ο Αργεντινός εκτέλεσε από την περιοχή, με τον Μπρινιόλι να του λέει όχι. Σε εκείνο το χρονικό σημείο του παιχνιδιού, ο Ματίας Αλμέιδα πήρε το ρίσκο, κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την Ένωση.

Με Μάνταλο – Πινέδα χαφ, Αμραμπατ – Ελάισον εξτρέμ και τον Αραούχο πίσω από τον φορ Λιβάι, ο Αργεντινός τεχνικός προσπάθησε να ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς.

Η άμυνα της Ενωσης ήταν συνεχώς ψηλά, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ανοιχτούς χώρους. Κάπως έτσι, στο 61΄, η προσπάθεια του Παλάσιος σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 72΄, ο Αραούχο σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, αστοχώντας από το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 85΄, το τριφύλλι είχε και δοκάρι με πρωταγωνιστή τον Παλάσιος!

Στο 90΄, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς νίκησε σε τετ α τετ τον Αργεντινό άσο και στις καθυστερήσεις, η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία, πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του Δικεφάλου, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη νίκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (74’ Βέρμπιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (92’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (78’ Μπερνάρ).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα / 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (58’ Μοχαμάντι), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Σιμάνσκι (57’ Αμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58’ Ελίασον), Αραούχο (77’ Φαν Βέερτ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ