Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Το «next big thing» του ΠΑΟΚ (vids)

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης: Το «next big thing» του ΠΑΟΚ (vids)

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έχει αφήσει μέχρι στιγμής τις καλύτερες εντυπώσεις, από τον «νέο» ΠΑΟΚ, αποτελώντας ένα από τα επόμενα «πρότζεκτ» του Ρασζβάν Λουτσέσκου.

Τη φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει ένα πρότζεκτ αρκετά φιλόδοξο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μαζί με τον Ζοζέ Μπότο είχαν σαν βασικό στόχο στον μεταγραφικό σχεδιασμό να κατεβάσουν αρκετά τον μέσο ηλικίας της ομάδας. Έγιναν μεταγραφές αρκετών παικτών αλλά ταυτόχρονα προωθήθηκαν και παιδιά από τη Β’ ομάδα με στόχο την αναζωογόνηση του ρόστερ.

Μέσα σε αυτούς που έκαναν το «step up» για την πρώτη ομάδα ήταν και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Ο 18χρονος στόπερ είναι ίσως το επόμενο «big thing» των ακαδημιών του «Δικέφαλου του Βορρά». Γεννημένος το 2003 και μεγαλωμένος στα Χανιά, έκανε τα πρώτα του βήματα στη Δόξα Calcetto στην οποία δεν έμεινε για μεγάλο διάστημα. Το 2017 οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εντόπισαν τον τότε 14χρονο Κουλιεράκη, σε ένα τουρνουά. Τα σωματικά του προσόντα σε συνδυασμό με την ταχυδύναμη και τα καλά του τελειώματα (παρόλο που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός), ήταν καταλυτικός παράγοντας για να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.

Από νωρίς στα βαθιά

Όταν συμπλήρωσε το 15ο έτος της ηλικίας του προωθήθηκε στην Κ17, όπου ήταν συμπαίκτες με τους Τζόλη και Κωνσταντέλια, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα της ηλικιακής τους κατηγορίας. Στη συνέχεια προωθήθηκε στην Κ19, όπου συναντήθηκε με του Μιχαηλίδη και Τσιγγάρα, με την οποία στέφθηκε επίσης πρωταθλητής. Τη σεζόν που μας πέρασε αποτέλεσε ένα από τα βασικά όπλα του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β’, μετρώντας 22 εμφανίσεις με 1.935 λεπτά χρόνο συμμετοχής, αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένο τον Ουρουγουανό τεχνικό.

Η θέση στην πρώτη ομάδα και το απρόσμενο ντεμπούτο

Το επιτελείο του Λουτσέσκου είδε ότι είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής και έτσι δεν ήθελε πολύ για να μπει το νερό στο αυλάκι. Ξεκίνησε πρώτα να συμμετέχει σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας, δείχνοντας ότι μπορεί να σταθεί αντάξιος και στη συνέχεια προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, στα 18 του χρόνια. Μάλιστα ακολούθησε τη αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, συμμετέχοντας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Το απρόσμενο μέσα σε όλη αυτή τη ιστορία είναι ότι ο Κουλιεράκης, έχει φτάσει  να παίρνει φανέλα βασικού σε όλους τους αγώνες του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Οι τραυματισμοί των Νάσμπεργκ και Μιχαηλίδη, σε συνδυασμό με τη αστάθεια που έδειξε ο Κάργας στα παιχνίδια με τη Λέφσκι, οδήγησαν τον Ρουμάνο τεχνικό στον να επιλέξει τον Κουλιεράκη για παρτενέρ του Ίνγκασον στο κέντρο της άμυνας.

Έτσι λοιπόν, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Δικεφάλου» αφήνοντας  εξαιρετικές εντυπώσεις. Έδειξε μεγάλη ωριμότητα στον αγωνιστικό χώρο και δικαίωσε το Λουτσέσκου που πόνταρε πάνω του.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη και στα υπόλοιπα του πρωταθλήματος. Πήρε φανέλα βασικού στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Λαμία, όντας πάλι εξαιρετικός, ενώ καλές εντυπώσεις άφησε και στο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», με μόνο μελανό σημείο το επιπόλαιο πέναλτι που έκανε στον Νταμπό.

Μέχρι στιγμής, ο νεαρός στόπερ είναι αυτός που έχει να ξεχωρίσει από το υπόλοιπο ρόστερ (μαζί με τον Νάρει), φτιαγμένος από ένα κράμα που συνδυάζει τα κλασσικά στοιχεία ενός κεντρικού αμυντικού, με την ταχύτητα και τα καλά τελειώματα. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι είναι είναι ένας ποδοσφαιριστής «πολυεργαλείο» που αν δουλευτεί με τον κατάλληλο τρόπο θα εξελιχθεί σε ένα «υπερόπλο» για τον ΠΑΟΚ.

Χαρακτηριστικό δείγμα του ότι οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» ποντάρουν πάνω στον νεαρό, είναι η ανανέωση του συμβολαίου μέχρι το Δεκέμβριο του 2025. Μάλιστα ορίστηκε και τιμή εκκίνησης προς όσους ενδιαφέρονται για την απόκτηση του, την οποία θα λέγαμε λίγο υπερβολική, καθώς είναι τα 15 εκατομμύρια.

Επιμέλεια: Κώστας Σαρδέλης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ