Γκατσίνοβιτς: Η «ληστεία» του καλοκαιριού κάνει τη διαφορά

Γκατσίνοβιτς: Η «ληστεία» του καλοκαιριού κάνει τη διαφορά

Το πρώτο ιστορικό τρίποντο στην Αγιά Σοφιά-Opap Arena έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος έκανε παπάδες, δείχνοντας και πάλι για ποιον λόγο τον «έκλεψε» από τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ.

Η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια συνοδεύτηκε από… πάρτι σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα. Το πρώτο ματς της Ένωσης στην Αγιά Σοφιά-Opap Arena ήταν άκρως πανηγυρικό, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να φτάνει «σβηστά» στο τέταρτο τρίποντο της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο κόσμος έβαλε κυριολεκτικά φωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους παίκτες του «Πελάδο» να παίρνουν «φτερά» στα πόδια τους. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν σμπαράλια την άμυνα του Ιωνικού, επικρατώντας εύκολα με 4-1.

Από το πρώτο λεπτό, ο Δικέφαλος έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο της Αγιά Σοφιάς και προσέφερε μια μοναδική παράσταση στους οπαδούς του. Μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου ιστορικού αγώνα στην Opap Arena ήταν ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, που απέδειξε για ακόμη μια φορά το πόσο καθοριστικός είναι για την ΑΕΚ.

Ο Σέρβος χαφ πραγματοποίησε σεληνιασμένη εμφάνιση, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρώτη κιτρινόμαυρη επιτυχία στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 χρόνια και 5 μήνες.

Ήταν… παντού

Ο Ματίας Αλμέιδα γνωρίζει καλά το τι… όπλο έχει στα χέρια του.  Ο Αργεντινός τεχνικός εκτιμά αρκετά τις ικανότητες του Γκατσίνοβιτς, που μπορεί να ανταποκριθεί σε όποιο ρόλο του ζητηθεί. Όπως στο ματς με τον Παναιτωλικό, έτσι και κόντρα στον Ιωνικό, ο Σέρβος άσος ήταν κυριολεκτικά παντού. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού τοποθετήθηκε στα άκρα, συγκλίνοντας συνεχώς προς τον άξονα. Οι κινήσεις του και ο ελεύθερος ρόλος που είχε, μπέρδευαν τους φιλοξενούμενους, με τον Γκατσίνοβιτς να… χορεύει στον αγωνιστικό χώρο. Ο 27χρονος ήταν ο κινητήριος μοχλός της κιτρινόμαυρης ανάπτυξης, δικαιώνοντας απόλυτα τον «Πελάδο» για την επιλογή του.

Ο 27χρονος παίκτης έκοβε και έραβε στο χώρο του κέντρου, βρίσκοντας και δις τον δρόμο προς τα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Με ένα φανταστικό πλασέ, ο Σέρβος σημείωσε το πρώτο ιστορικό γκολ στην Αγιά Σοφιά, ενώ από κοντινή θέση, πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Φυσικά, τα χθεσινά γκολ, ήταν τα πρώτα με την κιτρινόμαυρη φανέλα (και στην Ελλάδα γενικότερα), με τον Γκατσίνοβιτς να σκοράρει για πρώτη φορά από τις 29 Οκτωβρίου του 2020 και το ματς της Χοφενχάιμ με τη Γάνδη!

Κόντρα στους Νικαιώτες, ο 27χρονος άσος έδειξε και πάλι το πόσο πολύτιμο γρανάζι είναι για την ΑΕΚ, ξεδιπλώνοντας το πλούσιο ταλέντο του στο χορτάρι της Opap Arena. Ο Σέρβος χαφ διαθέτει ένταση, ταχύτητα, αλλά και αμεσότητα στην πάσα, βελτιώνοντας κατακόρυφα την ποιότητα στη μεσαία γραμμή των «κιτρινόμαυρων».

Φαίνεται λοιπόν και γιατί, η Ενωση, κινήθηκε αστραπιαία για να τον κάνει δικό της. Άπαντες είχαν διαπιστώσει την προσφορά του Σέρβου στον Παναθηναϊκό, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον αποθεώνει συχνά-πυκνά. Είναι ο παίκτης που δίνει το κάτι παραπάνω στην ΑΕΚ και αποτελεί… κλειδί για τη συνέχεια της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα στο πρωτάθλημα.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είναι ένα… κινητό κομπιούτερ στον αγωνιστικό χώρο. Πολυεργαλείο με όλη τη σημασία της λέξης. Σε όποια θέση και αν βρεθεί, ο Σέρβος χαφ είναι ικανός να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ. Και αυτή, είναι μια κατάσταση που χαροποιεί τον Ματίας Αλμέιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ