ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-2: Ξύπνησε και τον… πάτησε!

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-2: Ξύπνησε και τον… πάτησε!

Ο Ολυμπιακός ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο και «πάτησε» τον ΟΦΗ. Γκάρι Ροντρίγκες (58’) και Μπακαμπού (81’) τα γκολ της ανατροπής, για τους Ερυθρόλευκους.

Με γκολ των Γκάρι Ροντρίγκες (58’) και Μπακαμπού (81’), ο Ολυμπιακός γύρισε τούμπα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και έφυγε με το διπλό από το Γεντί Κουλέ, επικρατώντας των Κρητικών με 2-1, για την 7η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 40’ με αυτογκόλ του Ριχάρδου Ντόι, αλλά οι Ερυθρόλευκοι στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έφτασαν σε μια σπουδαία ανατροπή.

Οι Πειραιώτες με την καρδιά του πρωταθλητή να χτυπάει δυνατά, «πάτησαν» τον ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και γύρισαν το παιχνίδι, πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, μετά το 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής επί του Ατρομήτου.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Ολυμπιακός «έπνιξε» την Μπαρτσελόνα…

Ο Γκάρι Ροντρίγκες, που μπήκε ως αλλαγή στο 46’, ισοφάρισε σε 58’ μετά την ωραία κάθετη πάσα του Χάμες Ροντρίγκες και έδωσε το… έναυσμα για την ανατροπή, με τον Μπακαμπού στο 81’ να σκοράρει με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά και να οδηγεί την ομάδα του μεγάλου λιμανιού στη νίκη. Ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι, καθώς είχε πετύχει και τα δύο τέρματα των Πειραιωτών κόντρα στον Ατρόμητο.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 14 βαθμούς και έπιασε στη δεύτερη θέση τον Βόλο, ενώ παράλληλα μείωσαν στους 4 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, που παίζει στις 19:30 με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο. Οι πρωταθλητές πλέον αφήνουν πίσω τους το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και στρέφουν το βλέμμα τους στο ματς που ακολουθεί με την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελξ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Αβιλα, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Αγκιμπού Καμαρά, Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Μπιέλ και Μασούρα δεξιά και αριστερά του Μπακαμπού. Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Νιόπλιας ξεκίνησε τον ΟΦΗ με τους: Μανδά, Μαρινάκη, Βούρο, Διαμαντή, Μπαλογιάννη, Περέα, Μεγιάδο, Τοράλ, Λάρσον, Ντίκo και Γκερέρο

Ευκαιρίες εκατέρωθεν

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με τον ΟΦΗ να απειλεί στο 5ο λεπτό με τον Γκερέρο. Ο Ισπανός επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Τζολάκη, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε με τους Μπιέλ και Μασούρα, με τον Μανδά στο 13’ να μπλοκάρει την μπάλα μετά το σουτ του Ισπανού, ενώ στο 15’ η κεφαλιά του Ελληνα άσου έφυγε άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Αβιλα. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή, ελίχθηκε και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 33’ και στο 37’ ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα ευκαιρίες, με τους Μπακαμπού και Χουάνγκ. Στην πρώτη περίπτωση ο Μασούρας, μετά την ωραία πάσα του Μπιέλ, γύρισε στον Μπακαμπού, ο Αφρικανός επιθετικός σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε ενστικτωδώς. Στη δεύτερη ο Ιν-Μπεόμ έκανε το φαλτσαριστό σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ μπλόκαρε.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους, με τον ΟΦΗ στο 40’ να ανοίγει το σκορ με αυτογκόλ του Ντόι. Ο Τοράλ έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Ντόι προσπάθησε να διώξει με προβολή, αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη. Μια φάση η οποία έχει ξεκινήσει από επιθετικό φάουλ πάνω στον Τζολάκη, το οποίο, όμως, δεν έδωσε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, ενώ είναι απορίας άξιο ότι δεν επενέβη ούτε ο VARίστας, Κουτσιαύτης.

Μετά το αυτογκόλ οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τη σέντρα-σουτ του Μπιέλ στο 45+4’ να φεύγει δίπλα από την εστία του Μανδά. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντίκο εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι, με τον Τζολάκη να αποκρούει και το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Αλλαγές, χαμένο πέναλτι και ισοφάριση

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας στο ματς τους Γκάρι Ροντρίγκες και Χάμες Ροντρίγκες, με τους δύο μεσοεπιθετικούς να παίρνουν τις θέσεις των Γιώργου Μασούρα και Ριχάρδου Ντόι. Οι Πειραιώτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να γυρίσουν το παιχνίδι και άρχισαν να πιέζουν από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 47’ ο Βρουσάι βρέθηκε στην περιοχή του ΟΦΗ, σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μανδά, όπως επίσης και το σουτ του Μπιέλ στο 48’.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, σε ανατροπή του Βρουσάι από τον Μεγιάδο. Ο Διαμαντόπουλος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Χάμες Ροντρίγκες ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Μανδάς απέκρουσε το σουτ του Κολομβιανού.

Οι Πειραιώτες όμως δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να πιέζουν, με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού στο 58’ να ισοφαρίζει σε 1-1, με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Χάμες έκανε την κάθετη πάσα στον Αφρικανό και ο διεθνής μεσοεπιθετικός «εκτέλεσε» τον Μανδά, φέρνOτας στα ίσια το παιχνίδι.

Ανατροπή με Μπακαμπού

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει το γκολ της ανατροπής, με τον Μίτσελ στο 74’ να βάζει στο ματς τον Βαλμπουενά αντί του Μπιέλ. Στο 80’ ο τεχνικός των Πειραιωτών έβαλε στο παιχνίδι με τον Μαρσέλο να παίρνει τη θέση του Αγκιμπού Καμαρά και ένα λεπτό αργότερα οι πρωταθλητές γύρισαν τούμπα το παιχνίδι.

Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά και ο Μπακαμπού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μανδά, κάνοντας το 2-1 για τους πρωταθλητές.

Μετά το γκολ οι Ερυθρόλευκοι ήλεγξαν το παιχνίδι και μάλιστα στο 90+1’ άγγιξαν το 3-1, με τον Μπακαμπού. Ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το γύρισμα από δεξιά και βρήκε ωραία τον Μπακαμπού, αλλά το σουτ του Γαλλοκονγκολέζου έφυγε άουτ.

Το 1-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με ανατροπή και να πετυχαίνει το δεύτερο σερί τρίποντο, μετά το 2-0 επί του Ατρομήτου.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Μανδάς, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο (72′ Τζου), Περέα, Τοράλ (64′ Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντίκο (55′ Ντιουσέ), Γκερέρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Άβιλα (38′ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόι (46′ Ροντρίγκες), Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (80′ Μαρσέλο), Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (74′ Βαλμπουενά), Μασούρας (46′ Χάμες Ροντρίγκες), Μπακαμπού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ