Ολυμπιακός: Γιατί ο Εμβιλά είναι κομβικός για το «πλάνο Μίτσελ»

Ολυμπιακός: Γιατί ο Εμβιλά είναι κομβικός για το «πλάνο Μίτσελ»

Η «παραδοχή» του Μίτσελ για τον Γιαν Εμβιλά, ο διπλός ρόλος και η απαραίτητη παρουσία του Γάλλου στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη ανατροπή την Κυριακή στο Γεντί Κουλέ κόντρα στον ΟΦΗ και επικράτησε με 2-1, χάρη στο εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και την «παρέμβαση» του Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός άλλαξε πολλά στην επανάληψη, η είσοδος των Χάμες, Γκάρι Ροντρίγκες και Βρουσάι έδωσε νέα «πνοή» επιθετικά, όμως την αγωνιστική ισορροπία και ηρεμία την έδωσε για ακόμη μια φορά ο Γιαν Εμβιλά.

Ο Γάλλος μέσος που είναι από την αρχή της σεζόν σταθερά ο καλύτερος και πιο σημαντικός παίκτης του Ολυμπιακού, από αμυντικό χαφ γύρισε στόπερ και οι ερυθρόλευκοι βγήκαν μόνο κερδισμένοι από την κίνηση αυτή.

Ο Μίτσελ με τον τρόπο που έχει «δομηθεί» το φετινό ρόστερ θεωρεί τον Εμβιλά κομβικό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί μάλιστα στην αμυντική γραμμή έχουν αναγκάσει τον Ισπανό κόουτς να του δώσει «διπλό» ρόλο στα τελευταία ματς, αφού αγωνίζεται και σαν αμυντικό χαφ, αλλά και σαν στόπερ. Και τα πηγαίνει περίφημα.

Η παραδοχή του ίδιου του Μίτσελ για τον Εμβιλά δείχνει του λόγου το αληθές και κυρίως ότι είναι κομβικός σε αυτό που θέλει να «φτιάξει».

«Ο Εμβιλά είναι ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Είναι για εμάς ανεκτίμητος γιατί όχι μόνο μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση, αλλά γιατί μπορεί να παίξει και καλά σε οποιαδήποτε θέση. Επομένως είναι για εμάς λύση αξίας», είπε ο 59χρονος τεχνικός για τον Γάλλο.

Για αυτό είναι υπεραπαραίτητος…

Με λίγα λόγια ο Μίτσελ θεωρεί την παρουσία του Εμβιλά στον αγωνιστικό χώρο υπεραπαραίτητη στα ματς του Ολυμπιακού. Είτε σαν αμυντικό χαφ που είναι η θέση του και δίνει ισορροπία και ασφάλεια, είτε σαν στόπερ που έδειξε στα δυο τελευταία ματς ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο 32χρονος πρώην διεθνής Γάλλος προσδίδει σιγουριά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού από πίσω, βλέπει γήπεδο και μπορεί να δημιουργήσει από την άμυνα, ενώ είναι αυτός που παίρνει την πρώτη μπάλα. Εκτός από το δημιουργικό κομμάτι όμως που έχει αποδείξει την αξία του έτσι κι αλλιώς, ο Εμβιλά σαν στόπερ δίνει σιγουριά.

Η εμπειρία του μαζί με το γεγονός ότι είναι πολύ καλός κόφτης και πανέξυπνος ποδοσφαιριστής δίνουν ασφάλεια, ακόμα και αν ο ίδιος είναι αμυντικός μέσος. Παράλληλα, ελευθερώνει μια θέση στον άξονα που υπό προϋποθέσεις θα την πάρει ο Σαμασέκου ή ο Αγκιμπού, ή ο Μπουχαλάκης ενώ ο Μίτσελ κερδίζει ουσιαστικά ακόμη έναν δημιουργικό παίκτη στο γήπεδο.

Πέρα από τη θέση του κεντρικού αμυντικού που χρησιμοποιήθηκε στα ματς με Καραμπάγκ και ΟΦΗ πάντως είναι δεδομένο ότι και στη θέση του παραμένει το ίδιο σημαντικός. Και μαζί με τον Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ που ο Μίτσελ έχει στο μυαλό του σαν δίδυμο μπορούν να κάνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο συνδετικός κρίκος

Και να μαρκάρουν και να πιέσουν και να δημιουργήσουν, αλλά και να σκοράρουν, ενώ μπορούν και οι δυο να παίξουν κάθετο ποδόσφαιρο, που η αλήθεια είναι ότι λείπει φέτος από τους πρωταθλητές. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ο Μίτσελ γνωρίζει ότι διαθέτει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός, όμως καταλαβαίνει ότι ο Εμβιλά είναι το «κλειδί» και ο συνδετικός κρίκος σε άμυνα και επίθεση σε αυτή την ομάδα. Όπου κι αν αγωνίζεται.

Είναι το κομβικό «κομμάτι» στη μετάβαση παιχνιδιού και ταυτόχρονα η «ασφάλεια» του φετινού Ολυμπιακού. Και για αυτό είναι αναντικατάστατος. Όχι μόνο από τον Ισπανό, αλλά και από τους προκατόχους του. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι και φέτος έχει χάσει μόνο το ματς με τη Ναντ λόγω αδιαθεσίας και έχει αγωνιστεί σε όλα τα υπόλοιπα (15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ